Kysymyksiä ja vastauksia laminaattilattiasta

Mitä laminaatti on?

Laminaattilattia valmistetaan tiiviiksi levyiksi puristetusta HDF-puukuitulevystä. Levyn pinnassa on noin 0,2 mm laminointi ja valokuvattu kuosi. Laminaattilattian tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat hyvä iskunkestävyys, helppohoitoisuus, näyttävä ulkonäkö ja edullinen hinta.

Minne laminaattia voi laittaa?

Laminaattilattia sopii kaikkien kuivien huonetilojen lattiaksi.

Mitä laminaatin eri käyttöluokat tarkoittavat?

Laminaatit jaetaan käyttöluokkiin niiden kulutuskestävyyden perusteella.

KODIN TILOIHIN TARKOITETTUJA KÄYTTÖLUOKKIA ON KOLME:

Käyttöluokka 21 kevyeen käyttöön, kuten makuuhuoneisiin

Käyttöluokka 22
normaalikäyttöön, kuten olohuoneisiin ja eteiseen

Käyttöluokka 23
kovalla käytöllä oleviin eteis- ja oleskelutiloihin

JULKISTEN TILOJEN KÄYTTÖLUOKKIA ON NELJÄ:

Käyttöluokka 31 julkisten tilojen kevyeen käyttöön, kuten hotellihuoneisiin ja pieniin toimistoihin

Käyttöluokka 32 normaalikäyttöön, kuten luokkahuoneisiin ja pieniin myymälöihin

Käyttöluokka 33 kovaan käyttöön, kuten tavarataloihin

Käyttöluokka 34 erittäin kovaan käyttöön, kuten lentoasemille ja kauppahalleihin

Voiko laminaattilattian asentaa itse?

Laminaatin asentaminen on suhteellisen helppoa ja nopeaa. Laudat kiinnitetään toisiinsa taittamalla laminaattilaudan sivuilla olevat pontit yhteen. Liimaa tai muita kiinnitysaineita ei tarvita. Aluslattian tulee olla tasainen, kiinteä ja kuiva. Tasaisuuspoikkeama saa olla maksimissaan +/- 3mm kahden metrin matkalla. Vanha lattianpäällyste voidaan jättää laminaatin alle, jos se on hyväkuntoinen ja siisti. Ainoastaan kokolattiamatto tai vastaava on poistettava ennen laminaatin asennusta. Ennen asennusta laminaatin alle laitetaan askellusta vaimentava solumuovi. Jos aluslattia on betonia, tasoitetta, kiveä tai siinä on lattialämmitys, asennetaan solumuovin alle lisäksi PE-kalvo.

Lattiamaailman laminaattien asennus- ja hoito-ohje

Tutustu ohjeeseen tästä linkistä.

Miten laminaattilattia pysyy hyvännäköisenä?

Naarmujen tai kosteusvaurioiden syntymistä kannattaa ennaltaehkäistä. Ovimatto suojaa lialta, imurin parkettisuulake poistaa irtolian naarmuttamatta ja huopanapit huonekalujen alla torjuvat naarmuja.

Miten laminaattilattia puhdistetaan?

Irtolika imuroidaan ja pienet tahrat pyyhitään nihkeäksi puristetulla kankaalla. Vaikeiden tahrojen puhdistukseen voi käyttää neutraalia pesuainetta. Laminaatin pinta kestää kosteutta, mutta saumoihin kosteutta ei pidä päästää. Lattialle joutunut vesi on pyyhittävä välittömästi laminaatin pinnalta, jotta se ei pääse imeytymään saumoihin.

Onko laminaatti ympäristöystävällinen tuote?

Laminaatti valmistetaan puukuidusta, joka on uusiutuvaa raaka-ainetta. Laminaatin HDF-runko on puukuitua ja pinta sekä pohjamateriaali paperia, joka laminoidaan runkoon kiinni. Laminaatista ei synny päästöjä ja se voidaan erotella kierrätykseen. Kuten useista huonekaluteollisuuden tuotteista, myös laminaatista erottuu hieman formaldehydiä, mutta määrät ovat varsin alhaisella tasolla.

Väritukku Oy, PL 400, Petikontie 20, sisäpiha 2. krs. 01721 Vantaa [ Kartta ] Puhelin (09) 849 141, Sähköposti: varitukku@varisilma.fi

Rekisteriseloste, Kilpailun säännöt