A Vintage Book – Rautaisannos romantiikkaa ja nostalgiaa

A Vintage Book – Rautaisannos romantiikkaa ja nostalgiaa

Romanttisen sisustustyylin ystävät ihastuvat Boråstapeterin A Vintage Book –tapettimallistoon, joka henkii Ranskan provinssien vintage-tyyliä.

 

Mallisto sai alkunsa, kun suunnittelija Ulrica Hurtig sai käsiinsä Alsacesta lähtöisin olevan ranskalaisen kuviokirjan vuodelta 1845. Nostalgiset kuosit ovat saaneet tuoreen tulkinnan, jossa pittoreski ja ajan patinoima henki on säilytetty liikaa silottelematta. Kuoseissa nähdään kukkia, pitsiä, pilkkuja, harlekiiniruutuja ja maalaisromanttinen klassikko Toile de Jouy. Digitaalisissa kuvatapeteissa on kahdeksan erilaista runollista vaihtoehtoa.

AVintageBook_1655_Kitchen_Detail2

A Vintage Book -malliston tapetit vetoavat romantikkoihin, jotka nauttivat ajan patinasta ja levollisen vaaleasta värimaailmasta. Vaaleanharmaa, beige ja vaaleanruskea saavat seurakseen pastellisävyistä pinkkiä, turkoosia ja sinistä. Kokonaisuudesta nousevat esiin French Roses -kuosin heleät ruusuköynnökset ja Vanilla-kuosin värikkäät, pilkulliset tapetit. Tapetit luovat nostalgisen taustan rakkaimmille muistoesineille, perintökalleuksille ja antikvariaattilöydöille.

AVintageBook_1650_Hallway_Detail2

A Vintage Book -tapetit sopivat hyvin yhteen shabby chic -sisustustyylin kanssa. Ajan patinoiman, käytössä kuluneen pinnan tuntu on tuotu vahvasti neljään kuosiin, joita on helppo yhdistää keskenään. Ne ovat harlekiiniruutuinen Vintage Harlequin, vanhan paperin oloinen Patina, käsin kirjoitetuilla tekstinpätkillä kuvioitu Letters ja käsin maalatuilla kirsikankukilla kuvioitu Joséphine.

AVintageBook_1683_Detail1

Klassinen Toile de Jouy -pastoraalikuosi on saanut tässä mallistossa tekstiilimäisen pinnan, johon voi yhdistää Boråstapeterin Linen-malliston samansävyisiä, yksivärisiä tapetteja. Molemmissa on pellavakangasta jäljittelevä pinta. Maalaisromanttinen klassikkokuosi on saanut nimensä Toile de Jouy -kankaasta, jota valmistettiin Ranskassa vuosina 1760–1850. Kuosi on tehnyt uutta nousua 2000-luvun alusta lähtien.

AVintageBook_1668_Bedroom_Detail4

 

Digitaalisia kuvatapetteja on kolmea eri kokoa kuosista riippuen: 135 senttimetriä leveissä Paradise- ja Paradise II -tapeteissa kukkivasta puusta lehahtavat lentoon linnut. 270 senttimetriä leveässä Midnight Lilacs -tapetissa kukkivat sireenit ja Flower Bouquets -tapetissa ruusut. Suurin kuvaseinä on 360 senttimetrin levyinen, ja kuosivaihtoehdot ovat Toile de Jouy -kuvioiset Alsace ja Alsace II, ruusuköynnöksiä kuvaava Rosa ja ikivanhaa, kulunutta kirjan kantta muistuttava A Vintage Book.