Boråstapeterin Anno-tapettimallisto päivittää vanhan ajan tapettiaarteet

Boråstapeterin Anno-tapettimallisto päivittää vanhan ajan tapettiaarteet

Odotetussa historiallisten tapettien valikoimassa on alkuperäistapetteja eri tyyleissä ja aikakausilta. Malliston kuoseista löytyy niin kustavilaista tyyliä kuin kuin rokokoo-, jugend- ja art deco –kausienkin helmiä.

Anno-tapettimallisto kokoaa kuvioiden kulttuurihistoriaa 1500-luvulta aina 1920-luvulle asti. Malliston kautta Boråstapeter kunnioittaa tätä kulttuuriperintöä ja antaa uusille sukupolville mahdollisuuden kokea oman tyylihistoriamme.

Anno-mallistossa tapettien esikuvat löytyvät niin linnoista ja kartanoista kuin piikojen kammareista kuin tavallisista kodeistakin. Jotkut niistä löytyvät vielä alkuperäisinä omilta paikoiltaan, satojen vuosien takaa. Osa kuvioista on löytynyt Boråstapeterin omasta tapettiarkistoista, joka on Ruotsin laajin ja sisältää tapettimalleja 1850-luvulta alkaen. Jotkut kuviot on luotu uudestaan eri osista yhdistelemällä ja värimaailmaa päivittämällä, mutta säilyttäen niiden luonteen ytimen.

Ruotsilla on upea tapettiperinne, jonka pitäminen elävänä on tärkeää. Anno on jotain sinulle, joka haluat seinillesi historian havinaa tai ihan vain jotain, joka antaa ihanan säväyksen kotiisi. Medaljonkitapetit, roisketapetit, suurikukkaiset ja pienikukkaiset tapetit – kaikilla kuvioilla on tarina kerrottavanaan ja tekemämme uudelleentulkinnat antavat näille tarinoille uuden käänteen modernissa maailmassamme.