Ceresit-ohje – Kodin laatoitettavat märkätilat kipsilevyalustoille

Ceresit-ohje – Kodin laatoitettavat märkätilat kipsilevyalustoille

Kodin laatoitettavat sauna-, pesuhuone- ja kodinhoitotilat sekä WC:t.

Tässä artikkelissa esiteltyjen Ceresit-tuotteiden lisätiedot ja ohjeet ovat tämän sivun alalaidassa listattuna ja linkitettynä tuotekortteihin.

ALUSTAN ESIKÄSITTELY
Betoni- tai harkkorakenteen on oltava puhdas, luja, kiinteä, kuiva ja vapaa tartuntaa heikentävistä aineista. Poista sementtiliima, heikko betonikerros, vanha päällyste, maali-, liima- ja tasoitejäämät. Puhdista ja imuroi alusta huolellisesti.

SEINÄT
Pohjusta alusta Ceresit R 766 pohjusteella valmistajan ohjeen mukaisesti.

LATTIAT
Pohjusta alusta Ceresit R 766 pohjusteella valmistajan ohjeen mukaisesti. Suorita kolopaikkaukset ja linjaoikaisutäytöt Ceresit RS 88 korjausmassalla.

LATTIALÄMMITYS
Kiinnitä lattialämmityskaapeli valmistajan ohjeen mukaisesti. Suorita lattian ja kaapeleiden ylitasoitus vedenkestävällä Ceresit CN 76 puolijuoksevalla lattiatasoitteella. Pohjusta tasoitus Ceresit R 766 pohjusteella ennen seuraavaa työvaihetta valmistajan ohjeen mukaisesti.

VEDENERISTYS

Asenna ja vahvista:

  • alustan ja pystypinnan nurkat Ceresit CL 89 tiivistysnauhalla
  • sisänurkat Ceresit CL 86 tiivisteellä
  • ulkonurkat Ceresit CL 87 tiivisteellä
  • tiivistä lattiakaivon liitos ehjällä Ceresit CL 525 tiivistyslaipalla

Käytä apuna Ceresit CL 51 vedeneristettä. Levitä ensimmäinen kerros Ceresit CL 51 vedeneristettä telalla, pensselillä tai lastalla. Toinen käsittely tehdään ristikkäin edellisen kerroksen kuivuttua. Huomioi valmistajan ohje ja tarkasta tarvittava kuivakalvon paksuus käyttökohteen tarpeen mukaiseksi.

LAATOITUS
Isot laatat, (yli 0,1 m2 *esim 33,3×33,3*25×40*) suositellaan kaksoiskiinnitystä. Suunnittele 9-12 m2 ylittävään laatanasennuskenttään elastiset liikuntasaumat. Huomioi huoneiden väliseen laatanasennuskenttään elastiset liikuntasaumat.

KIINNITTÄMINEN
Ceresit CM 14 Express kiinnityslaasti, isot lattialaatat ja luonnonkivi. Ceresit CM 17 tai Ceresit CM 90 kiinnityslaasti, pienet lattia ja seinälaatat. Kerrostalokohteissa, joissa lattioilla tarvitaan askeläänen parannusarvoa keraamisille laatoille, käy laatan kiinnitykseen Ceresit CM 77 (askeläänen parannusarvo on 10 db). Mikäli laatoitukseen asennetaan läpikuultavaa lasimosaiikkia, kiinnitä laatoitus Ceresit CE 89 laastilla.

SAUMAUS
Liikuntasaumoissa käytä elastista massaa. Seinä- ja lattianurkka sekä kulmaliitokset ja lisätarvikkeiden kiinnitykset tulee tiivistää Ceresit CS 25 saniteettisilikonilla. Saumaa laattojen saumat Ceresit CE 40 saumalaastilla.

1. Betoni- tai harkkorakenne
2. Kipsilevyt
3. Pohjuste R 766 tai CN 94
4. Lattiatasoite CN 76 tai CN 75
5. Vahvikenauhat CL 89/CL 152/CL 86/CL 87/ CL 85 ja vedeneriste  CL 51
6. Kiinnityslaasti CM 14 express, CM 90 tai CM 77 tai CE 79/CE89
7. Laatat
8. Saumalaasti CE 40 tai CE 79/CE 89
9. Saniteettisilikoni CS 25

Ceresit-tuotetarjonta kodin märkätiloihin kipsilevyalustalla

Alustan esikäsittely

Vedeneristäminen

Kiinnittäminen

Saumaus

Lataa ja tulosta tästä ohje Ceresit-ohje Märkatilat betoni-ja -harkkorekenteille