Ceresit-ohje – Kuivat laatoitettavat tilat

Ceresit-ohje – Kuivat laatoitettavat tilat

Laatoitettavat julkiset ja kodin kuivat tilat, kuten aulat, keittiöt, olohuoneet, ym.

Tässä artikkelissa esiteltyjen Ceresit-tuotteiden lisätiedot ja ohjeet ovat tämän sivun alalaidassa listattuna ja linkitettynä tuotekortteihin.

ALUSTAN ESIKÄSITTELY
Betoni- tai harkkorakenteen on oltava puhdas, luja, kiinteä, kuiva ja vapaa tartuntaa heikentävistä aineista. Poista sementtiliima, heikko betonikerros, vanha päällyste, maali-, liima-, ja tasoitejäämät. Puhdista ja imuroi alusta huolellisesti.

SEINÄT
Pohjusta alusta Ceresit R 766 pohjusteella valmistajan ohjeen mukaisesti. Suorita kolopaikkaukset ja linjaoikaisutäytöt Ceresit RS 88 korjausmassalla. Suorita tarvittaessa ylitasoitus Ceresit CT 29 tai Ceresit CT 85 seinätasoitelaastilla. (Harkkoväliseinien liimaukseen CX 10 Universal paloluokiteltu PU-liima).

LATTIAT
Pohjusta alusta Ceresit R 766 pohjusteella valmistajan ohjeen mukaisesti. Suorita kolopaikkaukset ja linjaoikaisutäytöt Ceresit RS 88 korjausmassalla.

LATTIALÄMMITYS
Kiinnitä lattialämmityskaapeli valmistajan ohjeen mukaisesti.

TASOITUS
Suorita lattian ja kaapeleiden ylitasoitus DX itsetasoittuvalla lattiatasoitteella. Pohjusta tasoitus Ceresit R 766 pohjusteella ennen seuraavaa työvaihetta valmistajan ohjeen mukaisesti.

LAATOITTAMINEN
Isot laatat, (yli 0,1 m2 *esim 33,3×33,3*25×40*) suositellaan kaksoiskiinnitystä. Suunnittele 9–12 m2 ylittävään laatanasennuskenttään elastiset liikuntasaumat. Huomioi huoneiden väliseen laatanasennuskenttään elastiset liikuntasaumat.

KIINNITTÄMINEN
Ceresit CM 14 kiinnityslaasti, isot lattialaatat ja luonnonkivi. Ceresit CM 17 tai Ceresit CM 90 kiinnityslaasti, pienet lattia- ja seinälaatat.

SAUMAUS
Liikuntasaumoissa käytä elastista massaa. Seinä- ja lattianurkka sekä kulmaliitokset ja lisätarvikkeiden kiinnitykset tulee tiivistää Ceresit CS 25 saniteettisilikonilla. Saumaa laattojen saumat Ceresit CE 40 saumalaastilla.

Ceresit-työohje: Kuivat laatoitettavat tilat

1. Betoni- tai harkkorakenne
2. Pohjuste R 766 tai CN 94
3. Korjausmassa RS 88
4. Seinätasoite CT 29 tai C 85
5. Lattiatasoite DX tai CN 75
6. Kiinnityslaasti CM 14 express, CM 90 tai CM 17
7. Laatat
8. Saumalaasti CE 40
9. Saniteettisilikoni CS 25

Ceresit-tuotetarjonta kuiviin tiloihin

Alustan esikäsittely

Kiinnittäminen

Saumaus

Lataa pdf ja tulosta ohje: Kuivat laatoitettavat tilat