Ystävällisempiä valintoja ympäristölle

Ystävällisempiä valintoja ympäristölle

Voit tehdä monia tuotevalintoja, jotka pienentävät ympäristöjalanjälkeä. Tarjoamme vaihtoehtoja, joilla teet remontistasi ympäristöystävällisemmän, laadusta piiruakaan tinkimättä.

Joko tutustuit uuteen näytepalveluumme?

Löydät Ekompi remontti -tuotteet ja asiantuntijat Värisilmä-myymälöistä.

Katso Värisilmä-myymälät

Lattiat | Suomalainen Timberwise edelläkävijä ympäristöystävällisissä lattioissa

Lattiat ovat kodin suurin yhtenäinen pinta. Kun ne on tehty hyvistä raaka-aineista, niiden tuottamat päästöt kodin sisäilmaan ovat olemattomat.

Timberwise panostaa kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Loimaalainen perheyritys on ensimmäinen parketinvalmistaja maailmassa, joka on kokonaan luopunut formaldehydipitoisten liimojen käytöstä kaikissa tuotteissaan. Yritys on myös ainoa parketinvalmistaja Suomessa, jonka tuotteilla on Suomen Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus eli yrityksen lattiat eivät tuota huoneilmaan esimerkiksi haitallisia ja ärsyttäviä kemikaali- ja hajustepäästöjä. Timberwisen raaka-aineet ovat myös eettisiä. Yritys ei käytä tuotteissaan eksoottisia tai uhanalaisia puulajeja, vaan kaikki valmistuksessa käytetty puu on peräisin eurooppalaisista PEFC-sertifioiduista metsistä.

Timberwise Tammi Classic Biscuit Grey, harjattu ja öljyvahattu parketti.

Timberwise-parketit voit ostaa kaikista täyden palvelun Värisilmä-myymälöistä  Lisätietoa valikoimissa olevista tuotteista voit lukea verkkokaupassamme.  Timberwisen parketit on tarkoitettu Sinulle, joka arvostat luonnollisuutta, turvallisuutta sekä korkeatasoista suomalaista laatutyötä. Lue lisää:
Timberwisen parketit

Timberwisen parketit täyttävät kaikki asianmukaiset EU-standardit: Tuotteilla on CE-merkintä sekä EU-säännösten mukainen rakennustuotteiden suoritustasoilmoitus (Declaration of Performance, DoP). Tuotteet on luokiteltu rakennusmateriaalien tiukimpiin päästö- ja liimasaumaluokkiin, kuten JAS2. Timberwisen tuotteilla on myös Suomen korkein päästöluokitus, M1-luokitus.

Lattioiden valmistuksessa pyritään hyödyntämään prosessissa syntyvät jätteet ja sivutuotteet: Esimerkiksi sahaamisen yhteydessä syntyvä puru käytetään kuivaamojen lämmittämiseen. Timberwise tuottaa osan käyttämästään sähköstä omilla aurinkopaneeleilla.

Maalit | Kun valitset hengittävän ja hajuttoman maalin, niin kotisi kiittää

Maalivalinnalla on merkitystä niin kotisi sisäilman kuin maalin ympäristövaikutustenkin kannalta.

Olemme poimineet valikoimastamme ekompia maalivaihtoehtoja

 • Coloria Greenline  on turvallinen ja ympäristöystävällinen sisämaali

  Greenline on puhdistuksen kestävä, ekologinen, täysin muoviton ja hajuton niin maalatessa kuin valmiina pintana. Vesiohenteinen Greenline muodostaa seinään hengittävän pinnan. Maalin sideaine on ympäristöystävällinen luonnonöljy. Greenline ei vapauta huoneilmaan VOC-yhdisteitä, formaldehydiä tai ammoniakkia. M1-luokiteltu maali kertoo tutkitusti puhtaammasta sisäilmasta. Maalilla on antimikrobinen vaikutus, joka kestää koko maalipinnan elinkaaren.

Kotimaiset Greenline-sisämaalit ovat sävytettävissä Unelmien Värit -värikartan ja useimpien muiden värikarttojen mukaan. Ekologisuuden vuoksi ei ole tingitty laadusta, vaan maaleilla on erinomainen peittävyys, sävytarkkuus ja maalattavuus.

 • Greenline Sisustusmaalilla saat aikaan silkinhimmeät sisäpinnat.
 • Puolihimmeä Greenline Remonttimaali on valintasi, jos haluat pesunkestävää pintaa sisäseiniisi.
 • Saatavana on myös Greenline Pohja- ja kattomaali.

Katso Greenline-maalit verkkokaupasta

 • Coloria Öljyvaha Valkea tarjoaa luonnollista kauneutta valmisvalkoisena
  Vesiohenteinen, hengittävä, luonnonöljyä ja vahaa sisältävä öljyvaha puupinnoille sisätiloihin.

Öljyvaha Valkea on tarkoitettu puupuhtaille pinnoille kuivissa ja kosteissa sisätiloissa. Se on hajuton öljyvaha, joka imeytyy hyvin puuhun muodostaen hengittävän, luonnollisen kauniin likaa ja vettä hylkivän valkean pinnan. Vesiohenteinen Öljyvaha Valkea kuuluu parhaaseen M1-päästöluokkaan. Tarvittaessa Öljyvaha Valkealla käsitelty pinta on myös päällemaalattavissa peittävillä maaleilla. Tätä ominaisuutta ei ole markkinoilla olevissa vastaavissa tuotteissa ollut ikinä!

 • Remontti-Ässä on ekologisempi klassikkomaali
  Tiesitkö, että suomalaisille tuttu luottomaali Remontti-Ässä on monin tavoin ystävällisempi ympäristölle?

Kaikille tuttu Tikkurilan Remontti-Ässä on kestävä valinta maalaukseen. Allergiatunnus, Joutsenmerkki ja M1-luokitus takaavat, että se on sekä ympäristön että kotisi kannalta hyvä ja turvallinen maali. Vähäpäästöinen ja paloturvallinen Remontti-Ässä ei sisällä hajusteita tai muita ärsyttäviä aineita. Maali on valmistettu energiaa ja vettä säästäen, jätteen määrää minimoiden sekä uusiutuvia luonnonvaroja ja mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia raaka-aineita suosien.

 1. Joutsenmerkitty Biora 20 on vähän luontoa kuormittava maali
  BIORA 20 -sisämaali on täysin liuotinvapaa ja maalatessa siitä haihtuu vain vettä.

Teknoksen vesiohenteinen BIORA 20 on sisäseiniin ja –kattoihin tarkoitettu, helposti levitettävä ja puhdistettava yleismaali. Joutsenmerkki kertoo mm., että BIORA 20 ei sisällä ftalaatteja eikä raskasmetalleja. BIORA 20:lla on myös M1-luokitus sekä Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus.

 • Monikäyttöinen Vintro Chalk Paint on turvallinen valinta
  Vintro Chalk Paintia voit käyttää lähes mille tahansa pinnalle kotonasi, turvallisesti.

Kalkkimaalit ovat nousseet sisustajien ja tuunaajien suureen suosioon: Ne antavat kauniin pinnan, ovat helppoja käsitellä ja lisäksi ne ovat myrkyttömiä ja turvallisia käyttää esimerkiksi lasten leluissa ja huonekaluissa. Värisilmän valikoimiin kuuluva vesiohenteinen Vintro-kalkkimaali on yksi Suomen suosituimmista kalkkimaaleista. Ne ovat lähes hajuttomia ja niissä on erittäin vähän haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC, volatile organic compounds

Tutustu maaleihin verkkokaupassa

Tapetit | Kestävästi valmistettua, muovitonta tapettia

Tiesitkö, että valtaosa Euroopassa myydyistä tapeteista on päällystetty PVC:llä? Tarjoamme sinulle ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.Valtaosa Euroopassa myydyistä tapeteista päällystetään hengittämättömällä polyvinyylikloridilla (PVC). PVC:n prosessoinnissa käytetään liuottimia sekä pehmentimiä, jotka tuottavat päästöjä ilmaan. Lisäksi PVC:n polymeerit sisältävät klooria, jotka voivat muuntua ihmiselle ja ympäristölle haitallisiksi klooriyhdisteiksi ja dioksiineiksi, jos niitä ei hävitetä asianmukaisesti.

Värisilmän tapettivalikoimasta löydät ekompia vaihtoehtoja myös tapetteihin. Boråstapeter, Cole & Son ja Engblad & Co tarjoavat hengittävyydeltään lähes paperitapettien veroisia kuitutapetteja, joissa ei käytetä lainkaan PVC-päällystettä. Kuitutapettien lisäksi Boråstapeterilla on tarjolla myös perinteisten, hengittävien paperitapettien mallisto. Edellä mainittujen tapettien valmistaja WallVision on panostanut muutenkin ympäristöystävällisyyteen tuotantoprosessissaan. Tapeteissa käytetään ainoastaan vesipohjaisia värejä, liimoja ja päällysteaineita. Täyteaineina käytetään luonnollisia materiaaleja, kuten kalsiumkarbonaattia.

Tehdas käyttää paperia, joka on valmistettu FSC-sertifioiduissa paperitehtaissa ja tehtaan jätteistä tehdään polttolaitoksessa sähköä. Paperimassan valmistukseen kaadettujen puiden tilalle istutetaan vastaava määrä uusia.

Osta tapetit verkkokaupasta

Laatat | Ragnon keraamiset laatat luovat edellytykset kodin puhtaalle sisäilmalle
Pintamateriaaleista keraamiset laatat ovat kenties ympäristöystävällisin vaihtoehto niin raaka-aineidensa kuin valmistusmenetelmänsäkin puolesta.

Värisilmän valikoimiin kuuluvat Ragnon laatat ovat hyvä valinta ekotietoisen kotiin. Ne valmistetaan polttamalla luonnonmateriaaleista, kuten savesta, kvartsista ja maasälvästä. Koska laatat eivät sisällä mitään synteettistä, niiltä ei edellytetä esimerkiksi vähäpäästöisyydestä kertovia M1-päästötestejä, vaan ne rinnastetaan suoraan M1-tuotteisiin ilman testausta.

Ragnon laattojen valmistus on ympäristötehokasta. Prosessivesi puhdistetaan ja johdetaan uudestaan tuotantokäyttöön, jolloin vesi ei kuormita jätevesiverkostoa eikä -puhdistamoa. Polttoprosessissa käytetään puhdasta kaasua ja siitä syntynyt hukkalämpö hyödynnetään tuotteiden kuivatuksessa ja tehdastilojen lämmityksessä. Osalla Ragnon tuotteista on EU:n Ecolabel-sertifikaatti, joka kertoo ympäristövaatimusten täyttämisestä sekä energiaresurssien järkevästä käytöstä. Laattojen valmistuksessa vähintään 10 % raaka-aineesta on kierrätysmateriaalia, minkä ansiosta Ragnon laattoja käyttämällä voi ansaita pisteitä rakennuksen ympäristötehokkuudesta kertovan LEED-sertifikaatin saavuttamiseksi.

Tilaa laatat verkkokaupasta

Lähde: Valmistajat


Seuraa Ekompi remontti -tuotevalikoiman kehittymistä ja laajenemista! Tilaa uutiskirjeemme sivun alareunasta.

Voit lukea tästä lisätietoa sertifioinneista.