Iloinen Siemenkota – ei tosikoille

Iloinen Siemenkota – ei tosikoille

Elokuun Unelmien Väri vaatii sisustajalta ripauksen rohkeutta ja huumoria. Herkullisen keltainen Siemenkota toimii sekä tehosteena että lämpimän yleistunnelman luojana.


Siemenkota on ihana keltainen, jonka käytössä vain mielikuvitus on rajana. Siemenkota on yksi elonkorjuukauden väreillä iloittelevan Puutarhan juhlaa -teeman sävyistä.

”Siemenkodan keltainen väri tuo energiaa, joten se sopii kaikkiin kodin tiloihin. Keittiössä se piristää jo aamukahvia nauttiessa”, sanoo Värisilmä Oulun Tunnetila-suunnittelija Minttu Vartiainen.

Siemenkodalla saa kotiin helposti aikaan näyttäviä pieniä tai isompia yksityiskohtia.  ”Keltaisella voi maalata vaikka portaikon tai yksittäisen oven karmeineen, vaikka muu sisustus olisi hillitty”, Minttu vinkkaa.

Modernissa kodissa Siemenkota toimii räväkkänä tehostevärinä valkoisten seinien kanssa. ”Yhdistelmä toimii niin keittiössä, eteistilassa kuin vaikka makuuhuoneessakin. Tällaiseen kokonaisuuteen voi tuoda ripauksen ryhtiä mustilla yksityiskohdilla, kuten valaisimilla tai huonekaluilla.”

Musta toimii Siemenkodan kanssa myös laajempina pintoina. ”Leikkisän lastenhuoneen saa yhdistämällä keltaiseen seinään mustapohjaisen Wonderland Hoppmosse 1452-tapetin.”

Wonderland Hoppmosse 1452

Siemenkodan mehevä keltainen on yllättävän helppo yhdistellä muiden värien kanssa. Esimerkiksi harmaan kanssa kokonaisuudesta tulee raikas. ”Muun muassa lilaan taittuva Elegia (Mielen musiikkia -teemasta) on Siemenkodalle täydellinen pari.”

Muiden mausteisten sävyjen kanssa, kuten Kultasiipi, Basaari, Nouseva Aurinko ja Pyramidi, Siemenkodalla saa puolestaan aikaan lämpimän, jopa itämaisen tunnelman. Retrofiilistä vaikka keittiöön saa yhdistämällä Siemenkotaan tummaa vihreää. ”Keittiön seinät voi tapetoida vihreällä Jaime Hayon 9237 –tapetilla ja Siemenkodalla voi maalata keittiönkaappien ovet”, Vartiainen vinkkaa.

Tummanharmaan, kullan ja keltaisen yhdistelmä sopii vaikka vanhaan taloon, kun haetaan boheemia tunnelmaa, jossa on hitunen mystiikkaa. ”Esimerkiksi Oriental Dreams -malliston tapetista 1909 löytyy tumma harmaa ja kullansävy, Siemenkodalla maalaisin kiiltäväksi vaikkapa vanhan jalkalampun tai koristeellisen peilin ja ripustaisin ikkunaan keltaiset samettiverhot”, Vartiainen sanoo.

Maalausvinkki! Abstrakti taulu

Katso videolta, miten voit itse tehdä upean abstraktin maalauksen!