Habitare 2018: Tällaisia ovat syksyn trendit

Habitare 2018: Tällaisia ovat syksyn trendit

Jos Habitare jäi sinulta tänä vuonna väliin, ei hätää. Värisilmän Tunnetila-sisustussuunnittelija Krista Saurio poimi messuilta sisustuksen kuumimmat trenditärpit. Lyhyesti: on rohkeiden, persoonallisten sisustusratkaisujen aika!

Hei hei, hillityt värit!

Vahvat, luonteikkaat värit ovat syrjäyttäneet mustavalkotyylin ja matalan profiilin värityksen. Nyt saa laatoissa ja tapeteissa olla väriä! Värimaailmoja löytyi pastellisävyistä ja murretuista okran, ruskean ja vihreän 70-lukuhenkisistä sävyistä radikaaleihinkin väriyhdistelmiin.

Cole&Sonin Palm Leaves 106 €/rll.

Rouheaa luonnonläheisyyttä

Ekologisuuden megatrendi on tuonut pinnalle esimerkiksi sisal-kuidun: Aiemmin lähinnä eteismattoina käytettyä sisalia käytetään kokolattiamattona esimerkiksi makuuhuoneissa. Aidoille kasveille oli annettu näyttävää roolia sisustuselementtinä ja rottinki huonekalumateriaalina on myös tullut takaisin! Mielenkiintoinen esimerkki ekologisesta materiaalinkäytöstä on kotimaisen Woodion puukomposiitista tehdyt lavuaarit.

Sormipanelin paluu

Habitare oli sormipanelin juhlaa! 50-luvulla suosittua, pyöreistä puurimoista tehtyä panelia käytetään nyt todella monipuolisesti sekä maalattuna että maalaamattomana. Seiniin sitä voi käyttää puolipanelina ja kokonaisina seinäpintoina lähes missä kodin tilassa tahansa: sormipaneli luo lämpimän tunnelman niin eteiseen, keittiöön kuin saunatiloihinkin. Toimii myös katossa!

Pyöreyttä ja peilejä art decon tapaan

Habitaren osastojen muotokielessä silmiinpistävää oli art decon läsnäolo erityisesti kalusteissa ja somisteissa. Messuilla näkyi Art deco -henkisiä sohva- ja pikkupöytiä ja esimerkiksi Matrin osastolla nähdyssä pyöristetyssä sängynpäädyssä oli selkeitä Art deco -vaikutteita. Myös tyylin mukaiset peilihuonekalut ovat vahvassa nousussa.

Parketin uudet muodot

Kuka oikeastaan on sanonut, että parketin pitäisi olla aina pitkää lankkua tai korkeintaan mosaiikkia? Parketeissa on nyt uusia muotoja, joilla voi tehdä graafisia tai leikkisiäkin kuvioita. Vinoneliöistä tai kolmioista rakennettu design-parketti on huikaisevan upea valinta kodin lattiaan.

Minkä tyylisen kodin sinä haluaisit? Minkälaiset lattiat, mikä tapetti sopii yhteen valitun lattian kanssa? Kuka tämän kaiken tekee? Ota yhteyttä Värisilmän Tunnetila-sisustuspalveluun ja saat avuksesi henkilökohtaisen sisustusneuvojan sekä sisustussuunnitelman 3D-kuvineen aikataulun ja budjetin kera. Muutetaan yhdessa ideasi toimivaksi kokonaisuudeksi.