Helppoja koristeita jouluun | Minna Jones

Helppoja koristeita jouluun | Minna Jones

Nyt ajattelin tehdä joulukransseja sekä tyylikkäät pakettikortit kaikille. Myös kattaukseen ajattelin keksiä jotain extraa.

Nopeasti on tämä vuosi taas mennyt ja nyt on aika miettiä joulua. Hankitaanko joulukuusi, tuleeko pukki, mitä lahjaksi ja millaiset koristeet… Tässä taas näitä. Oma jouluni on aina rakentunut aika maltillisella asenteella. Koristeet ja muut sesonkiin liittyvät somisteet pidän mielelläni mahdollisimman ekologisina ja helposti kierrätettävinä. Tämä ei silti tarkoita sitä, ettenkö arvostaisi joulun tunnelmaa, päinvastoin.

Viime vuonna teinkin lasten kanssa kuusenkoristeita piparkakkutaikinasta ja niistä tuli todella hienoja ja hyviä. Ikävä kyllä yhtään ei ole enää jäljellä. Tietysti meiltäkin löytyy laatikko joulukoristeita, joita käytämme vuodesta toiseen. Joka vuodelle on kuitenkin kiva keksiä vähän jotain pientä kivaa. Nyt ajattelin tehdä joulukransseja sekä tyylikkäät pakettikortit kaikille. Myös kattaukseen ajattelin keksiä jotain extraa. Eihän tämän kovin ihmeellistä pidä olla.

Minulle on jäänyt Värisilmän vanhoista kuvauksista kauniita tapettirullia. Yksiväriset ovat Boråstapeterin Pigment -sarjasta ja kukallinen on vanha, Graceful Living -mallistosta jo poistunut kuosi. Näiden tapettien sävyt sopivat todella hyvin jouluteemaani kuten myös tämän hetken väritrendeihin.

Kranssin tekeminen on helppoa. Ainoa mikä vie ja vaatii vähän aikaa, on materiaalien hankinta. Omat varvut löytyivät mökkimetsästä eli puolukan oksia ja katajaa. Tähän käy moni muukin kuten vaikka männyn ja kuusen oksat. Kranssin pohjaksi tarvittavan ”rinkulan” taivutin suorista ja taipuisista pajun oksista, rautalankaa apuna käyttäen.

Kun kranssin aihio on valmis, tehdään varvuista pieniä kimppuja jotka kiinnitetään rautalangalla kranssin aihioon kiinni ja tämä toistetaan kunnes kierros on täynnä. Lopuksi oksia/varpuja voi vähän vielä suoristella ja joukkoon lisätä extraoksia. Ja mitä runsaampi on kranssi, sitä parempi.

Valmiin kranssin voi vielä viimeistellä vaikka kuivilla oksilla ja kukilla.

Ostan kukkakaupasta usein leikkokukkien sijaan kauniita oksia, jotka säästän vielä kuivuneinakin. Esimerkiksi eucalyptyksen oksat kuivuvat kauniisti ja toimivat hyvin erilaisissa somisteissa. Kangasserveiteille kieputin servetti mansetit tummanvihreästä Pigment-sarjaan kuuluvasta tapetti palasta. Ympärille sidoin juuttinarulla muutaman kuivan koristeoksan ja näin kattaus joulupuurolle on valmis.

Ja vielä se valmis kranssi. Kaunis eikö!

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!