Teksti ja kuvat: Minna Jones
Nyt heinäkuussa ajattelin miettiä muuta kun pintamateriaaleja ja Värisilmän tuotteita. Näihin palaan kyllä heti elokuussa, sillä ensimmäinen päivä avautuu upouusi Värisilmä Color Cafe showroom Keskuskadulle Akateemisen alakerran tiloihin. Joten ensi kuussa ajattelin vierailla Color Cafessa katsastamassa uutuuksia sekä tutustumassa paikan palveluihin ja raportoida näistä sitten teille.
Nyt vielä odotellaan, jos ne kunnon kesähelteet alkaisivat ja se mielessä tein teille vähän mehujäitä. Tämä 80-luvun hitti on taas palannut rytinällä. Tosin nyt luovuus ja oma värisilmä saavat estoitta kehitellä mitä eksoottisempia reseptejä sekä väriyhdistelmiä.
Itse lähdin kohtalaisen perinteisellä linjalla liikkeelle, mutta ajatus on testata erikoisempiakin yhdistelmiä.
Hyvä pohja mehujäille on smoothietyyppiset paksut mehut, jotka voi toki ostaa valmiina tai sitten hurauttaa blenderillä itse. Sekaan vaan marjoja, hedelmiä, yrttejä tai vaikka kookoshiutaleita. Mietin myös, jos kokeilisin kurkkua. Siitä voisi tulla raikas ja vähän ”ruokaisa” mehujää, soseutettuna ja mintulla maustettuna.
Mehujäät jäätyvät pakkasessa noin 5-6 tuntia. Eli jos aamulla tekee, ovat ne jo iltapäivästä tarjoiluvalmiita. Eli nyt vain itse testailemaan kesän raikkainta jälkkäriä.
Marjamehujää
- Makeaa vadelmamehua ja kauden marjoja.
Vesimeloni mehujää:
- Vesimelonipaloja
- Sokeria (maun mukaan)
- Muutama mintunlehti
Soseuta blenderillä ja kaada muotteihin.
Mangomehujää:
Valmista smoothiemehua tai blenderillä itse tehtyä mehua. Itse tehtyyn kannattaa lisätä ripaus sokeria. Lopuksi muotteihin voi vielä lisätä muutaman mangopalan.
Minttumehujää:
- Mehupohjana voi käyttää seljankukkamehua tai sokeroitua sitruunamehua.
Ja kuten kuvasta näkyy. On raparperisato ollut meillä hyvä, eli ehkä pitäisi kokeilla myös raparperimehujäätä 😉 Ihanaa heinäkuuta!