Herkkuja kesälle

Herkkuja kesälle

Teksti ja kuvat: Minna Jones

Nyt heinäkuussa ajattelin miettiä muuta kun pintamateriaaleja ja Värisilmän tuotteita. Näihin palaan kyllä heti elokuussa, sillä ensimmäinen päivä avautuu upouusi Värisilmä Color Cafe showroom Keskuskadulle Akateemisen alakerran tiloihin. Joten ensi kuussa ajattelin vierailla Color Cafessa katsastamassa uutuuksia sekä tutustumassa paikan palveluihin ja raportoida näistä sitten teille.

Nyt vielä odotellaan, jos ne kunnon kesähelteet alkaisivat ja se mielessä tein teille vähän mehujäitä. Tämä 80-luvun hitti on taas palannut rytinällä. Tosin nyt luovuus ja oma värisilmä saavat estoitta kehitellä mitä eksoottisempia reseptejä sekä väriyhdistelmiä.

Itse lähdin kohtalaisen perinteisellä linjalla liikkeelle, mutta ajatus on testata erikoisempiakin yhdistelmiä.

Hyvä pohja mehujäille on smoothietyyppiset paksut mehut, jotka voi toki ostaa valmiina tai sitten hurauttaa blenderillä itse. Sekaan vaan marjoja, hedelmiä, yrttejä tai vaikka kookoshiutaleita. Mietin myös, jos kokeilisin kurkkua. Siitä voisi tulla raikas ja vähän ”ruokaisa” mehujää, soseutettuna ja mintulla maustettuna.

Mehujäät jäätyvät pakkasessa noin 5-6 tuntia. Eli jos aamulla tekee, ovat ne jo iltapäivästä tarjoiluvalmiita. Eli nyt vain itse testailemaan kesän raikkainta jälkkäriä.

965minna jones _ blogi

Marjamehujää

  • Makeaa vadelmamehua ja kauden marjoja.

963minna jones _ blogi_

Vesimeloni mehujää:

  • Vesimelonipaloja
  • Sokeria (maun mukaan)
  • Muutama mintunlehti

Soseuta blenderillä ja kaada muotteihin.

964minna jones _ blogi

Mangomehujää:

Valmista smoothiemehua tai blenderillä itse tehtyä mehua. Itse tehtyyn kannattaa lisätä ripaus sokeria. Lopuksi muotteihin voi vielä lisätä muutaman mangopalan.

966minna jones _ blogi

Minttumehujää:

  • Mehupohjana voi käyttää seljankukkamehua tai sokeroitua sitruunamehua.

967minna jones _ blogi

Ja kuten kuvasta näkyy. On raparperisato ollut meillä hyvä, eli ehkä pitäisi kokeilla myös raparperimehujäätä 😉 Ihanaa heinäkuuta!

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!