Liaani – Huhtikuun Unelmien Väri luo kotiin rauhan

Liaani – Huhtikuun Unelmien Väri luo kotiin rauhan

Sisusta koti kevääseen! Huhtikuun lempeä lämpö herättää kasvimaailman ja ensimmäiset vihertävät silmut ovat havaittavissa. Maanläheinen vihertävä Liaani, huhtikuun Unelmien Väri, onkin kuin kevään ensi tuulahdus.


Heräävä luonto inspiroi havaitsemaan vihreän eri sävyjä. Herkän vihertävä Liaani on raikas sävy, joka kuuluu Viidakon kutsu -väriteemaan.

Liaani on helppo yhdistää muihin sävyihin

”Tämä ihana orgaaninen sävy on otettu suoraan Suomen luonnosta, vaikka se on Unelmien Väreissä nimettykin hiukan eksoottisemmin”, nauraa sisustussuunnittelija Tiia Turkki Värisilmä Showroom Petikosta.

Tiia Turkki näkee Liaanissa keväisten männynneulasten sävyjä ja kalliorantoja, joilla jäkälät ja sammaleet kasvavat sulassa sovussa. ”Liaani on monikäyttöinen väri, joka sopii moneen tilaan ja joka on helppo yhdistellä muihin sävyihin. Liaanin luonne muuttuu kun sitä yhdistelee, mutta se säilyttää kuitenkin tasapainottavan olemuksensa”, Tiia luonnehtii.

Tiia ideoi Liaaniin perustuvia sisustuskokonaisuuksia, joista on huomaa, miten monipuolisesti väriä voi käyttää ja yhdistellä. ”Tämän kohteen sisustuksen punainen lanka on luotu käyttämällä kaikissa tiloissa toisaalta Liaania ja toisaalta samaa lattiamateriaalia, Timberwisen Saarni Antarktista. Tilojen erilaiset tunnelmat on luotu laatoilla, tekstiileillä ja tapettivalinnoilla”, hän pohjustaa. Katso Tiian vinkit!

Luonnollisen rouheaan oleskelutilaan graafista twistiä

Avarassa olohuoneen ja avokeittiön muodostamassa tilassa seinät ovat Liaanin sävyiset, yhtä tehosteseinää lukuunottamatta, johon Tiia valitsi muhkean harmaan pilvikuvioisen Cole & Sonin Fornasetti-malliston Nuvolette-tapetin.

Vaalean Timberwisen saarnilattian suojaksi on tuhti sisal-matto ja tekstiileiksi on valittu pellavaa, jonka sävy asettuu tapetin harmaan ja Liaanin vihreyden välimaastoon. ”Työtasoksi laittaisin vaaleaa tammea”, Tiia sanoo.

Tilan ehdottomana katseenvangitsijana toimii välitilan laatoitus, johon Tiialla on kaksi aivan eriluonteista vaihtoehtoa. Mustavalkoinen Artisan Lunas -laatta tuo tilaan graafista twistiä. ”Tällainen laatta tuo muuten hyvin harmoniseen tilaan juuri sopivasti särmää ja tasapainottaa muuten hyvin luonnollisiin sävyihin perustuvaa kokonaisuutta”, Tiia sanoo.

Toisena vaihtoehtona on Liaanin sävyinen, pienistä pyörylöistä koostuva pennimosaiikki, joka on Värisilmässä tilaustuote. ”Tässä laattapinnan leikkisyys tuo tilaan jujua ja iloa, jos tuntuu että tilasta tulee muuten liiankin seesteinen”, Tiia sanoo.

Pastellisävyillä tyyneyttä makuuhuoneeseen

Rauhoittava Liaani on omiaan käytettäväksi makuuhuoneessa. Sen murretun vihreän pariksi seinäpinnoille sopivat hyvin pastelliset sävyt. ”Romanttisen tyylin ystäville suosittelisin vaaleanpunaista lintukuvioista Oriental Dreams -tapettia ja pelkistetympää suosiville vaikkapa Graphic Designers- malliston tapetteja”, Tiia sanoo. ”Huoneen heloihin eli esimerkiksi lipaston tai vaatekaapin kahvoihin valitsin messinkiä, se sopii upeasti Liaanin kanssa.”

Makuuhuoneen tekstiileihin, eli sängynpeittoihin, vuodevaatteisiin, verhoihin ja tyynyihin Tiia suosittelee beigen ja ruskean sävyjä ja yhdeksi materiaaliksi hän suosittelee sympaattista samettia.

Lastenhuoneeseen lystikkyyttä tapeteilla

Boråstapeterin iloisesti kuvioitu Wonderland-tapetti on Tiian valinta lastenhuoneeseen, niin pojalle kuin tytöllekin. Pohjana on Liaanin vihertävä sävy ja siinä on sekä tummansinisiä että vaaleanpunaisia kuvituksia.

”Wonderlandin kuosi on runsas, siinä on lapselle paljon ihasteltavaa. Liaanin lisäksi siitä löytyy muitakin vihreän sävyjä, eli se antaa paljon vapauksia yhdistelyyn”, Tiia sanoo.

Leiki laatoilla kylpyhuoneessa!

Liaanin sävy on oiva valinta kylpyhuoneeseen klassisen valkoisen sijaan. Huippusuositusta korkeakiiltoisesta, mutta silti käsintehdyn näköisestä, Artisan-laatasta löytyy myös kaunis vihertävä versio.

”Vihertävillä Artisan-laatoilla kylpyhuoneesta saa aivan upean. Nämä laatat ovat näyttäviä jo sellaisenaan, vaikka ne latoisi perinteisesti vaakaan tai vaikka tiililadontaan. Muodon ja näppärän koonsa puolesta ne toimivat mielettömän hyvin myös pystyyn tai kalanruotoon ladottuna” Tiia hehkuttaa. Lattialaataksi Tiia valitsisi eleettömämmän Block-laatan. ”Tämä laatta antaisi Artisanille tilaa loistaa.”

 

Kun sisustaminen herättää kysymyksiä

Ota yhteyttä Värisilmän Tunnetila-sisustuspalveluun ja saat avuksesi henkilökohtaisen sisustusneuvojan. Hänen avulla löydät mieleiset tapetit tai vaikka koko kodin pintamateriaalit ja muutat ideasi toimivaksi kokonaisuudeksi. Huolella tehty määrä- ja kustannuslaskelma auttaa välttämään epämieluisat yllätykset remonttibudjetissa. Tiia Turkin yhteystiedot saat tästä, tehdään yhdessä haaveistasi totta!