Vesipohjaiset Vintro-kalkkimaalit

Vesipohjaiset Vintro-kalkkimaalit

Nautitko itse tekemisestä, pensselin vedoista ja käsityösi jäljestä? Vintro-kalkkimaalilla maalaat seinille, kalusteille ja vaikka koriste-esineille ihanan peittävän, liitumaisen mattapinnan.

Osta verkkokaupasta

Kalkkimaaleilla liitumaista mattapintaa kodin sisustukseen

Vintro-kalkkimaalilla voi maalata suoraan monenlaisille pinnoille ilman esivalmisteluja. Kovan kulutuksen kohteissa, kuten lattioissa, tuoleissa ja pöytälevyissä, pinnan voi viimeistellä Vintro-sarjan vahalla tai lakalla.
Lataa tästä Vintron esite

Vintro Supremellä maalatut seinät ja katto eivät kaipaa pintakäsittelyä.

Vintro-kalkkimaaleihin kuuluu kaksi erilaista kalkkimaalia sekä vaha ja kolme erilaista lakkaa, jotka auttavat kestämään kovaa kulutusta. Kalkkimaalit ovat herättäneet kiinnostusta kotimaassaan Englannissa, sillä ne ovat helppoja ja mutkattomia käyttää. Ne kuivuvat todella nopeasti, ja niillä voi maalata monia eri materiaaleja. Kalkkimaaleilla voi antaa huonekaluille Vintage-henkisen ulkonäön tai käsitellä seinät, katon tai jopa lattian.

Vintro-kalkkimaaleista löytyy yli 50 valmista sävyä, niitä voi myös sekoittaa keskenään.

Kalkkimaaleilla voi maalata lähes mitä vain

Monikäyttöinen Vintro Chalk Paint -kalkkimaali on kalusteiden ja kodin pintojen maalaamiseen soveltuva sisustusmaali. Sillä voi maalata lasia, puuta, kiveä, kaakeleita, muovia, metallia, nahkaa ja tekstiilejä. Pintoja ei tarvitse esivalmistella, vaan sutimaan pääsee saman tien. Maalattavat pinnat kannattaa kuitenkin pyyhkiä ensin, jotta rasva, pöly ja vanhan maalin tai lakan jäämät lähtevät pois.

Maalatusta pinnasta tulee liitumaisen matta ja eläväpintainen. Siveltimen jäljet jäävät näkyviin. Maalatun pinnan voi hioa hienolla hiekkapaperilla, jos siitä haluaa tasaisen. Maalin koostumus on tiheä, mikä antaa hyvän peittävyyden. Jos lopputuloksesta haluaa tasaisemman, maalia voi ohentaa pienellä vesitilkalla tai kastaa siveltimen veteen ennen sen kastamista maaliin.

Jos kalkkimaalilla maalataan kohteita, jotka joutuvat kovalle kulutukselle, maalipinta suojataan lopuksi joko lakalla tai vahalla. Vintro-sarjaan kuuluu kolme erilaista lakkaa ja kaksi vahaa. Vintro Matt -mattalakka ja Vintro Satin -satiinilakka ovat molemmat kirkkaita suojalakkoja. Väritön Vintro Extreme -mattalakka soveltuu käytettäväksi myös kohteissa, joita säilytetään ulkona tai kosteissa paikoissa. Vintro Wax -vahan suojaava vaikutus perustuu luonnonvahoihin. Vaha levitetään puhtaalle ja kuivalle kalkkimaalipinnalle. Vintro Wax kuivuu muutamassa minuutissa, ja se voidaan kiillottaa haluttuun kiiltoasteeseen.

Vintro Supreme -sisustusmaali sopii seiniin

Vintro Supreme on erityisesti seinille ja katoille tarkoitettu mattapintainen sisustusmaali.

Kauniilla Madame de pompadour -sävyllä maalaat hempeät seinät helposti.

Vintro Supremella maalattaessa seinä- ja kattopinnoille tehdään normaalit esivalmistelut, eli irrotetaan lohkeavat maalit tai alla olevat tapetit. Maalattaessa uusia tasoitettuja pintoja pohjustetaan seinä/katto Vintro Supreme -maalilla, joka on ohennettu 25 % vedellä, ja annetaan kuivua. Päälimmäinen kerros maalataan ohentamattomalla Vintro Supremella. Sen päälle ei tehdä pintakäsittelyä vahalla tai lakalla.

Valmisvärejä voi sekoittaa oman maun mukaan

Maaleissa on kymmeniä valmiita värisävyjä, joista voi sekoittaa uusia, omia värisävyjä.

Valmisväreistä löytyy vaaleita neutraaleja, hentoja pastelleja sekä kirkkaan värikkäitä ja syvän tummiakin sävyjä.

 

Levitysvälineen valinta vaikuttaa lopputulokseen. Synteettisellä siveltimellä jäljestä tulee sileämpää ja luonnonharjaksisella rouheampaa. Tasaisimman lopputuloksen saa vaahtomuovisella tai lyhytkarvaisella telalla.

Vintro-sarjan tuotteet ovat ekologisia ja vaarattomia, ja niitä on turvallista käyttää myös lasten lelujen ja huonekalujen käsittelyyn. Kalkkimaalit ovat lähes hajuttomia, ja niissä on erittäin vähän haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC). Maalauksen jälkeen siveltimet ja telat voi pestä lämpimällä saippuavedellä.

Videoilla lisää kalkkimaalitunnelmia ja ideoita:

Tuotevalikoimat vaihtelevat myymälöittäin, varmista Vintro-kalkkimaalin saatavuus omasta myymälästä.