Kesähuone pojille

Kesähuone pojille

Tälle kesälle oli mökillä monta projektia, joista osa jäi sateiden takia tekemättä tai myöhästyi. Nyt melko viime tipassa sain kuitenkin yhden projekteistani eteenpäin.

Mökkitonttimme reunassa on ollut huonokuntoinen vaja, joka on ollut tarkoitus korjata ja tehdä siitä pojillemme kesähuone tai oikeastaan oma minimökki. Sain ulkomaalaukset jo tehtyä, mutta katto pitäisi vielä uusia ja pikku kuistiakin korjata. Tämä osio jää kuitenkin loppuvuodelle tai ensi keväälle. Nyt keskityin oikeastaan vain sisätöihin.

Eristetty minimökki oli sisältä suhteellisen siisti, vaikka mäntypaneelit olivat kellastuneet ja vähän laikukkaat. Päätin maalata katon ja seinät valkoiseksi. Sisällä oli myös vanha, todella kätevä laverisänky, joka kaipasi kunnolla huomiotani.

Ihan ensi töikseni suojasin lattian ja pyyhin kaikki pölyt ja hämähäkinseitit pois. Sitten pohjamaalasin saumattomasti kulkevan paneeliseinän ja katon Tikkurilan Helmi-pohjamaalilla ( sitä sattui jo löytymään ennestään…).

Saaremme ainoasta rautakaupasta ostin purkin Tikkurilan Paneelikattomaalia. Sillä sudin kaksi kerrosta, sillä halusin täysin valkoisen pinnan, ei kuultavaa. Ja kuten kuvasta näkyy, valkaisulla saatiin jo kivasti lisävaloa tilaan. Lattian jätin alkuperäiseen kuntoon – vähän kontrastia pitää olla!

Sisämaalauksen jälkeen oli vuorossa vielä vanha laverisänky. Siitä saa auki vetämällä parisängyn ja sen alta löytyy säilytystilaa vaikka vuodevaatteille. Nämä vanhat laverisängyt ovat hienoja ja käytännöllisiä mökillä. Eli älkää heittäkö niitä pois, tehkää vaikka sohva tai vierassänky.

Laverin melko kuivan ja kuluneen teak-viilupinnan hioin kevyesti ja pyyhin pölyt pois. Sen jälkeen pohjamaalasin pinnan Helmi-pohjamaalilla ja maalasin kahteen kertaan mattapintaisella Helmi-kalustemaalilla, sävy N499 Basaltti. Ja sanoisin, että sängystä tuli oikein nätti. Nuorempi poika ilmoitti jo, että aikoo nukkua tuossa laatikossa 😀

Huoneen sisustuksen piti oli olla yllätys pojille. Kun työstin näitä kuvia, he sattuivat näkemään ne ja ihastuivat: ”Onks toi se meidän huone, en ois uskonut”. Eli kelpasi pojille!

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!