Kestävä ja miellyttävä Floorever Spa -vinyylilattia

Kestävä ja miellyttävä Floorever Spa -vinyylilattia

Floorever Spa on uuden sukupolven eurooppalainen vinyylilankku, erittäin kestävä ja helppohoitoinen.

3D-tekniikalla tehty Floorever Spa -lattian pinta toistaa puun syykuvioita silmiä hyväilevän luonnollisena. Kopinanvaimennus tekee lattiasta miellyttävän ja lähes äänettömän. Taittopontin ansiosta asennus käy nopeasti. Lattia soveltuu hyvin myös julkisiin kovan kulutuksen tiloihin, käyttöluokka on 23/34. Floorever Spa -vinyylilankkua saat vain Värisilmästä.

Katso videoilta Värisilmän valikoimapäällikön Kyösti Raidénin kertomana vinyylilattioiden suosion salaisuudesta, Floorever Spa- vinyylilattian ominaisuuksista ja valmistuksesta.

Vinyylilattioiden suosio Suomessa

Vinyylilankkulattioiden suosio on kasvanut viimeisten 4 vuoden aikana huomattavasti. Taittopontilla helposti asennettavien vinyylilankkujen suosion syynä on tuotteen hyvät ominaisuudet ja soveltuvuus suomalaiseen ilmastoon, jossa on huomattavia eroja sisäilman suhteellisen kosteuden välillä kesä- ja talviaikaan. Tuote on lisäksi varsin helppohoitoinen, eikä se vaadi muuta kuin päivittäisen ylläpidon ilman mitään erityisiä hoito- tai puhdistusaineita. Se kestää myös erittäin hyvin kosteutta kodin kuivissa tiloissa.

Suosion seurauksena tarjolla on kirjava määrä vinyylilankkuja. Suurin osa tuotteista tuodaan Aasian maista, mutta viime aikoina on myös valmistus Euroopassa lisääntynyt lähinnä siksi, että tuotekehittely on helpompi toteuttaa Euroopan puolella.

Vinyylilattioiden valmistus

Tavallisen vinyylilankun sijaan Euroopassa on kehitelty erilaisia runkoratkaisuja, jotka parantavat tuotteen käsiteltävyyttä sekä käyttöominaisuuksia. Komposiittirunko tekee tuotteesta hieman kevyemmän, ja siinä on käytetty mukana kierrätysmateriaalia, joka tekee tuotteista ekologisempia. Värivalikoima on myös nopeampi saada vastaamaan asiakkaiden tarpeita, kun valmistus on Euroopassa. Floorever Spa on juuri tällainen nykyaikainen vinyylilankkulattia. Tuote valmistetaan Kronoflooringin Puolan tehtaalla saksalaisten laatuvaatimusten mukaisesti. Tuote on täysin kierrätettävä ja pinnassa on antibakteerinen pintakäsittely.

Vinyylilattioiden ulkonäkö ja soveltuvuus

Ulkonäkö on lattian yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Floorever Span kuvio on digitaalisesti printattu lankun pintaan, jolloin siitä tulee kolmiulotteinen. 3D-pinta on niin luonnollinen kuin olla voi, ja parhaiten asian toteaa katsomalla läheltä aidon näköisiä puun syykuvioita sekä muita kerrostumia. Jokaisessa kuosissa ja värissä on 60 erilaista lautaa, kun monissa tavallisissa vinyylilankuissa kuvio toistuu noin joka 10:ssä laudassa. Tämän vuoksi lattiasta tulee kokonaisuutena harmonisempi ja luonnollisemman näköinen.

Tuote soveltuu käytettäväksi kodin tilojen lisäksi myös julkisissa tiloissa, joissa se kestää jopa erittäin kovaa kulutusta (käyttöluokka 23/34). Valmistajan myöntämä takuu valmistevirheille on kotikäytössä 30 vuotta ja julkisissa tiloissa peräti 5 vuotta.

Nykyisin on myös hyvin suosittua että kodeissa on isoja avaria ja yhtenäisiä tiloja, joihin ei mielellään laiteta ylimääräisiä liikuntasaumoja. Floorever Span suurin yhtenäiseksi asennettu pinta-ala on jopa 200 m2. Tämä on mahdollista, koska tuote on lähes elämätön aina + 35 lämpöasteeseen saakka. 

Vinyylilattioiden käyttömukavuus

Käyttömukavuus on lattioissa aina tärkeä asia, koska sen päällä vietetään monesti varsin pitkiä aikoja. Mukavan tuntuisen pinnan alla on pohjassa integroitu kopinanvaimennus. Se vähentää lattian kopinaa kerrosten välillä 19 dB, joten mitään erillistä alusmateriaalia ei tarvita asennuksen yhteydessä. Lisäksi huonetilassa, jossa Floorever Spa on asennettu, alusmateriaali vähentää ääntä 47 dB. Voi siis sanoa, että mukava ja lähes äänetön lattia.