Vuoden 2018 ihanat trendit Värisilmästä

Vuoden 2018 ihanat trendit Värisilmästä

Mitä uutta kevät tuo sisustusrintamalle? Mikä on in, mikä on out? Sisustussuunnittelija Krista Saurio Värisilmä Showroom Suomenojalta kertoo ammattilaisen vinkit.

Lattioissa vaaleutta

Vaalea puu, erityisesti saarniparketti on tämän kevään lattiahitti ja vanhan kunnon koivunkin comeback on tuloillaan. Vaalea lattiapinta on valoisa ja se antaa vapaammat kädet laittaa väriä seinille.

Superominaisuuksien vinyylikorkki

Mikä on hyvännäköinen, jalan alla lämmin ja joustava, ei kopise eikä pelästy jos vettä kaatuu päälle? Vinyylikorkki! Siinä yhdistyy vinyylipinnan kestävyys ja korkkikerrosten käyttömukavuus: Päällimmäinen vinyylikerros on hyvin kestävä ja lankut ovat pontteja myöten kosteuskäsiteltyjä, joten ne soveltuvat hyvin esimerkiksi keittiöön. Korkkikerrosten ansiosta lattia antaa miellyttävästi periksi, on hiljainen, ja eristää ja jopa varaa hiukan lämpöä. Vaihtoehtoja on puukuoseista laattajäljitelmiin – nämä viedään tänä keväänä käsistä.

Materiaalien terveellisyys

Haihtuuko parketeista liimoja tai muita kemikaaleja huoneilmaan? Onko maalissa muovia tai myrkkyjä? Tulevana keväänä tämäntyyppisiä kysymyksiä kuullaan enenevässä määrin. Ihmiset arvottavat käyttämiensä materiaalien terveys- ja ympäristövaikutukset uudella tavalla ja erityisesti maaleissa ja parketeissa ne ovat yhä useammalle yhä painavampia valintaperusteita.

Luonnonkuosit laatoissa

Puu on nyt pop myös laatoissa! Puukuosiset laatat avaavat sisustukseen valtavat mahdollisuudet. Mikä estää tekemästä kalanruotoladonnalla lattiaa, jolla on puun ulkonäkö mutta laatan ominaisuudet? Esimerkiksi suihkun taakse puukuosisilla laatoilla saa aikaan todella hauskan efektin. Myös muut luonnonkuosiset kuten marmoriset laatat ovat kevään kuuminta huutoa.

Runsaan värivaihtelun ja luonnollisten värisävyjen ansiostaWoodplace-laatta sopii erinomaisesti yhteen muiden luonnonmateriaalien kanssa.

Ted Baker -malliston ParqTilen -laatat ovat kuin sormiparkettia!

Asuntomessukoti Casa WelliKulhon kauniit kylpytilat.

Rohkeutta tapetointiin

Tapetteja on pitkään käytetty yhdellä seinällä tehosteena, mutta nyt tapetoidaan reilusti koko huone. Kuoseissa ja väreissä vallalla on yksilöllisyys: Kaikkea löytyy laidasta laitaan jokaiseen makuun, ja itseä miellyttävää tapettia ja niiden yhdistelmiä käytetään kaikilla seinillä.

Mariinsky-malliston Antique Mirror –kuosissa ajan hampaan syömä peililaattapinta kiinnittää takuuvarmasti katseet.

Kokolattiamattojen uusi nousu

70-lukuisen, tunkkaisen mielikuvansa karistaneet kokolattiamatot ovat taas täällä, entistä parempina! Tarjolla on laaja kattaus sisal-matoista pumpulinpehmeisiin, varpaat upottaviin ihanuuksiin. Uudet matot eivät allergisoi, vaan päinvastoin pitävät koti-ilman hyvänä: Kokolattiamatoilla pölyt eivät pölise pitkin lattiaa niin kuin tasalattioilla vaan ne pysyvät kiltisti kurissa aina seuraavaan imurointiin asti.

Ruskea on uusi harmaa

Hyvästit hillitylle harmaalle, tänä keväänä käytetään ruskeaa väripalettia! Terrakotta, beige ja hiekka jyräävät keväällä ja saavat seuralaisekseen nyt pastellisävyjä. Vanavedessä seuraavat myös monet muut vahvat sävyt, kuten tummanvihreä ja –sininen ja okrankeltainen. Vastavärien vastustamattomat yhdistelmät tulevat myös piristämään värimaailmaamme.

Tikkurilan vuoden väri, lämmin ja leiskuva N405 Ruukku tuo hehkua seinille ja tunnelmaa kotiin kuin kotiin.

Rouheat pinnat

Joskus epätäydellisyys on täydellistä ja tämä näkyy tänä keväänä pintojen jännittävässä rouheudessa: Kodin seinissä ja jopa lattioissa nyt rosoa! Sisustusmaaleilla tehdään eri huoneisiin eläviä, betonimaisia pintoja ja struktuurimaaleilla kuvioituja, astetta rohkeampia seiniä. Laatoissa yhtenä vahvana trendinä on käsintehdyn oloiset, jopa rypyläpintaiset laatat. Puulattioissa yhtenä yllätysnousijana on tyypillisesti hyvin oksainen lehtikuusi, joka tuo lattiapinnoille särmää fiilistä.

Yhdistelemällä eri kokoisia Pietra Di Lecce laattoja, lattiapinnasta saa rakennettua persoonallisen kokonaisuuden.

Eläväpintainen kivikuosi yhdistää monia harmaan eri sävyjä ja Pietra di Lecce -laattoja voi voidaan latoa sekä symmetrisesti että sekoitellen.