Laatoissa on mistä valita!

Laatoissa on mistä valita!

Maanläheisiä värejä, kirkkaita värejä, industrial-henkeä, puukuoseja, mattaa, kiiltävää, neliötä, suurta, pientä, pitkulaista, kuviollista… Nyt on laatoissa, mistä valita. Värisilmä Orimattilan Tunnetila-sisustusneuvoja Minna Frang kertoo syksyn trendeistä.

Maanläheisyys on pitkään vallinnut laattatrendejä, ja Minna Frangin mukaan trendi jatkuu edelleen. Uutta ovat nyt laattojen luonnolliset betonimaiset ja ruosteenomaiset pinnat, jotka tuovat kotiin trendikästä loft-henkeä. Myös puukuosit ovat vallanneet laatat tuoden mukavaa lämpöä sisustukseen. Maanläheisten sävyjen rinnalla kirkkaat värit ja kuviot tekevät voimakkaasti tuloaan.

– Kirkkaiden ja kuviollisten laattojen avulla kylpyhuoneesta voi taikoa vaikkapa marokkolaishenkisen span, Frang vinkkaa.

frame_19

Laatoissa näkyy vahvasti myös kolmiulotteisuus. Pinnassa voi olla erilaisia struktuureja, kuten aaltoja. Frang kehottaa yhdistelemään rohkeasti eri värejä ja kuoseja keskenään, samoin kolmiulotteisia ja sileitä laattoja. Näin tilasta saa elävän. Suuret laatat ovat nyt muotia, ja rinnalla kapea pitkulaiset tai kuusikulmaiset ovat jännittäviä.

bistrot_31

Rewind_Bagno_kuva

– Laattojen ladontakin vaikuttaa ulkonäköön. Perinteisen ladonnan voi korvata esimerkiksi tiili- tai kalanruotoladonnalla.

masia jewel_olive

Minna Frang muistuttaa, että laatoilla kannattaa ehdottomasti sisustaa kodin muitakin tiloja kuin niitä perinteisiä. Tapettikuosia jäljittelevistä laatoista voi koota esimerkiksi tehosteseinän olohuoneeseen.

bistrot_06-1

– Mahdollisuuksia on paljon. Pystymme Värisilmä-myymälöissä tekemään ehdotuksen 3D-havainnekuvan avulla. Se näyttää realistisen kuvan lopputuloksesta asiakkaan huoneen mitoilla.