Lexington – Klassisen tyylikkäitä tapetteja

Lexington – Klassisen tyylikkäitä tapetteja

Lexington Company tunnetaan huolettoman ylellisestä Uuden Englannin tyylistä, joka on tullut tutuksi yrityksen kodintekstiileistä. Nyt Lexington Companyn ensimmäinen tapettimallisto myös Värisilmästä!

Lexington Company on ruotsalainen lifestyle-brändi, joka on uskollinen Yhdysvaltojen itärannikon käsityöperinteelle ja Uuden Englannin tyylille. Lexington on Bostonin lähellä sijaitseva pikkukaupunki, jota värittävät pitkä historia ja setripuiset, valkeaksi maalatut talot. Kaupungin tunnelma ja värimaailma toistuvat Lexington Companyn laadukkaissa tuotteissa. Uutena tuoteryhmänä lanseerataan Lexington-tapetit, jotka nostavat yhtiön mutkattoman ylellisen tyylin seinille.

Lexington_Harriet_1862_Livingroom_Detail4

Erilaisten raitakuosien rinnalla nähdään historiallisia kukkakuoseja ja geometrisesti jatkuvaa simpukkakuviota sekä vanhan kirjoituskoneen yksittäisiä kirjaimia, joista muodostuu piilotettuja sanoja. Tapettien nimet ovat kunnianosoituksia alueen kuuluisille kirjailijoille. Malliston värimaailma koostuu rauhallisista luonnonsävyistä: hiekka, beige, valkoinen, vihreä, huurrettu vaaleanpunainen, vaaleanharmaa ja laivastonsininen.

Lexington Company alkoi tehdä vuodevaatteita paitakankaista. Louisa on kunnianosoitus klassiselle, raidalliselle työmiehen paidalle. Kuvio on painettu kaiverrustekniikalla ja siinä on pehmeä, kangasmainen rakenne, joka luo huoneeseen lämmintä ja mukavaa tunnelmaa. Sopii niin merenrannalla sijaitsevan talon olohuoneeseen kuin kaupungin keskustassa olevan kodin makuuhuoneeseen tai lastenhuoneeseen. Louisa on saanut nimensä amerikkalaiselta kirjailijalta Louisa May Alcottilta (1832-1888), joka tunnetaan nuortenkirjoistaan, kuten esim. kirjasta Pikku naisia.

Lexington_Louisa_1853_Bedroom_Detail1
Lexingtonin Emily-kuosi on saanut vaikutteita palasesta vanhaa Cretonne-kuvioitua tapettia, jonka löysimme eräästä Uuden-Englannin arkistosta. Suuria puukuvioita ja lintuja, jotka olivat suosittuja Amerikassa 1600-luvun lopulla. Emily on painettu vanhalla liimapainotekniikalla, jossa värit painetaan päälletysten ilman että kerrokset saisivat kuivua välillä. Tästä syystä jokainen tapettimetri on ainutlaatuinen. Emily sopii sekä vanhempien talojen että uudisrakennusten seiniin. Vaikkapa olohuoneeseen tai keittiöön. Emily on saanut nimensä eräältä Amerikan tunnetuimmista runoilijoista, Emily Dickinsonilta (1830-1886).
Edith tuo huoneeseen lämpimän tekstiilimäisen tunnelman ja aivan uuden ulottuvuuden. Pintaa voi verrata pellavaan ja se sopii hyvin yhteen Louisan, Hermanin ja Harrietin kanssa. Kuvio on painettu kaiverrustekniikalla. Edith on saanut nimensä amerikkalaiselta kirjailijalta ja suunnittelijalta Edith Whartonilta (1862-1937), joka kirjoitti kirjan The Decoration of Houses, joka on vaikuttanut monen Uuden-Englannin kodin sisustukseen.

Lexington_Emily_1855_DiningRoom_Detail
Herman on klassinen simpukkakuvioinen tapetti, joka kestää aikaa. Kuvio on peräisin Harriet-medaljonkitapetin pienestä yksityiskohdasta, joka miellytti meitä ja josta kehittelimme kokonaisen tapetin. Uusi-Englanti tunnetaan rannikkokaupungeistaan, ja Hermanin simpukkakuviot yhdistävät kauniisti meren ja kodin. Herman huokuu kankaanomaista lämpöä, joka johtuu siitä, että se on painettu kaiverrustekniikalla. Herman on saanut nimensä amerikkalaiselta kirjailijalta Herman Melvilleltä (1819-1891), joka kirjoitti muun muassa teoksen Moby Dick.
Lexington_Herman_1860_Hallway
Harriet on medaljonkitapetti, jonka juuret ovat Uuden-Englannin eurooppalaisessa perinnössä ja kuosimaailmassa. Medaljonkikuvio on yksi klassisimmista kuvioista ja sitä on käytetty tapeteissa aina siitä lähtien, kun ensimmäiset uudisasukkaat tulivat Uuteen-Englantiin. Harriet on painettu kaiverrustekniikalla, joka tekee tapetista kangasmaisen ja huoneesta kodikkaan ja viihtyisän. Harriet on saanut nimensä amerikkalaiselta kirjailijalta Harriet Beecher Stowelta (1811-1886), joka kirjoitti teoksen Setä Tuomon tupa.

Lexington_Harriet_1862_Livingroom_Detail1
Arthur on kunnianosoitus Uuden-Englannin lukuisille kirjailijoille. Kuosi koostuu vanhanaikaisella kirjoituskoneella kirjoitettujen, hieman vinojen kirjainten keskinäisestä leikistä. Kirjainrivistöjen väliin kätkeytyy salaisia viestejä, ja yhdessä ne luovat kauniin, pienikuvioisen pinnan. Arthur sopii mainiosti työhuoneeseen, kirjastoon tai vaikkapa lastenhuoneeseen. Kuvio on painettu vanhalla liimapainotekniikalla. Arthur on saanut nimensä amerikkalaiselta kirjailijalta Arthur Milleriltä, joka kirjoitti kirjan Kauppamatkustajan kuolema. Arthur Miller (1915-2005) oli myös naimisissa Marilyn Monroen kanssa.

Lexington_Arthur_1870_HomeOffice_Detail1
Dan on saanut nimensä amerikkalaiselta kirjailijalta Dan Brownilta (1964-), joka on kirjoittanut muun muassa teoksen Da Vinci -koodi.Raidat ovat Uuden-Englannin tyylin ja Lexingtonin muotokielen perusta. Nämä leveät palkkiraidat ovat klassisia ja samalla uskomattoman nykyaikaisia. Dan on painettu vanhalla liimapainotekniikalla, ja siinä on ihana pinta, jossa on sekä vaaleaa että tummaa väritystä.

lexington_dan_1874_kitchen
Stephen on painettu vanhalla liimapainotekniikalla. Raidat ovat Uuden-Englannin tyylin ja Lexingtonin muotokielen perusta. Stephen-kuosin lähtökohtana on kapearaitainen miesten paita, jota Lexington on hyödyntänyt vuodevaatteissaan. Stephen on saanut nimensä amerikkalaiselta kirjailijalta Stephen Kingiltä (1947-), joka on kirjoittanut muun muassa teokset Carrie ja Uinu, uinu lemmikkini.Lexington_Stephen_1880_SingleBedroom

 

Mark koostuu vanhan, vuonna 1899 painetun matkaoppaan The United States Baedekers Handbook for Travelers sivuista, joilla kerrotaan Uudesta-Englannista. Löysimme klassisen matkaoppaan antikvariaatista, ja Uutta-Englantia kuvaavasta luvusta tuli tapettikuosi, joka muistuttaa vanhasta tavasta tapetoida seiniä sanomalehtien ja kirjojen sivuilla. Mark on painettu kaiverrustekniikalla, ja näimme paljon vaivaa, jotta saimme välitetyksi sen patinan, joka vanhan matkaoppaan sivuilla oli. Mark on saanut nimensä Mark Twainilta, joka kirjoitti muun muassa kirjat Huckleberry Finnin seikkailut ja Tom Sawyerin seikkailut. Mark Twain (1835-1910) kirjoitti myös muun muassa matkakuvauksia.

Lexington_Mark_1882_ReadingCorner_Detail

Uuden-Englannin kartta on peräisin vuonna 1899 painetusta matkaoppaasta The United States Baedekers Handbook for Travelers, ja se tarjoaa historiallisen katsauksen Uuteen-Englantiin ja Lexingtonin kaupunkiin. Kartta on painettu digitaalisesti, ja se sopii tauluksi tai tapetoitavaksi seinäkoristeeksi. Se on kooltaan 186 x 135 cm. Kartta sopii mainiosti esimerkiksi eteiseen, työhuoneeseen tai lastenhuoneeseen.

Lexington_NewEngland_1883_Hallway_Detail

Bostonin sataman kartta on peräisin vuonna 1899 painetusta matkaoppaasta The United States Baedekers Handbook for Travelers, ja se tarjoaa historiallisen katsauksen Bostoniin ja sen satamaan. Päätimme kutsua karttaa amerikkalaisittain nimellä Boston Harbor. Kartassa tosin lukee Boston Harbour, mikä johtunee siitä, että Baedekers oli eurooppalainen kustantamo. Kartta on painettu digitaalisesti, ja se sopii tauluksi tai tapetoitavaksi seinäkoristeeksi. Se on kooltaan 174 x 225 cm. Kartta sopii mainiosti esimerkiksi olohuoneen sohvan tai työhuoneen kirjoituspöydän yläpuolelle tai vaikkapa lastenhuoneeseen.

Lexington_BostonHarbor_1884_SofaCorner_Detail2