Lattiapinta jokaiseen kotiin

Lattiapinta jokaiseen kotiin

Suomalaiset suosivat tällä hetkellä lattiamateriaaleissa vinyyliä.

Helppohoitoinen vinyylilankku kaikille kodin pinnoille

Uudet vinyylilankut tarjoavat hyvännäköisen ja kosteutta kestävän materiaalivaihtoehdon kaikille kodin lattiapinnoille. Ohuena materiaalina erityisesti saneerauskohteisiin sopiva vinyylilattia voidaan laittaa vanhan muovimaton päälle, joten ovien madalluksia ei välttämättä tarvita. Vinyylilattioiden kuosivaihtoehtoja on iso kirjo moneen makuun. Mallistostamme löytyy kiven ja puun kuoseja useissa kauniissa väreissä.

Kaiken kaikkiaan vinyylilankku on kestävä, monikäyttöinen ja helppohoitoinen lattiamateriaali kaikille kodin kuiville pinnoille.

Vinyylilankun parhaat ominaisuudet:

 • kosteutta kestävä
 • ohut -> voidaan asentaa esim. muovimaton päälle
 • kestävä
 • helppohoitoinen

 

Pure Click 55 vinyylilankku

Ekologinen vinyylikorkki vaalii hiljaisuutta ja pehmeyttä

Ekologisuutta arvostava voi valita lattialleen vinyylikorkin. Vinyylipintainen korkkilattia on äänieristykseltään erinomainen. Jalan alla vinyylikorkki tuntuu miellyttävän joustavalta ja ihanan lämpimältä. Kimmoisa korkki on korkkitammen kaarnaa, jolla on paljon hyviä akustisia ja ergonomisia ominaisuuksia. Lattianpäällysteissä tämä tulee esille monella tapaa ollen lähes äänetön sekä hyvä jalalle.

Vinyylikorkin parhaat ominaisuudet:

 • ekologinen
 • hiljainen
 • joustava
 • lämmin jalalle

Decolife vinyylikorkki

Uudistunut laminaatti kestää kulutusta

Kulutusta kestävä laminaatti on ekologinen valinta lattiapinnoille. Laminaatin rakenne on kova, joten se kestää hyvin pinnalle tulevia iskuja. Laminaatti valmistetaan puuraaka-aineesta, joten se on täysin luonnontuote. Värisilmän valikoimassa olevat laminaatit ovat myös lajinsa edistyneimpiä tiiviin runkorakenteensa ja laadukkaiden ponttiratkaisujen myötä.

Laminaatin parhaat ominaisuudet:

 • kulutusta kestävä
 • ekologinen
 • helppo asentaa lukkoponttien avulla

Eurohome laminaatti

Laadukas parketti kestää vuosia

Lämmin, luonnollinen ja laadukas parketti valmistetaan kokonaisista puukappaleista. Siinä on kolmikerrosrakenne, jossa pintaviilun paksuus on aina vähintään 2,5 mm. Parketti on ainoa lattianpäällyste, jonka pystyy aina palauttamaan entiseen loistoonsa hionnalla, lakkauksella ja esimerkiksi värjäämällä sen uudestaan halutun väriseksi.

Parketteja saa 1-, 2-, tai 3-sauvaisina. 1-sauvaiset parketit ovat pinnaltaan aina hieman rauhallisempia kuin esim. 3-sauvaiset vaihtoehdot. Parketteja luokitellaan myös lajitelman mukaan. Mitä tasalaatuisempia sauvat keskenään ovat, sitä arvokkaampi on myös sen ulkonäkö.

Parketin parhaat ominaisuudet:

 • lämmin
 • laadukas
 • voidaan huoltamalla palauttaa entiseen loistoonsa
 • helppo asentaa lukkoponttien avulla

 

Timberwise parketti

Monipuolinen joustovinyyli moneen makuun

Joustovinyyli eli tavallisemmin sanottuna muovimatto on teknisesti erinomainen ja käytännöllinen ratkaisu esimerkiksi keittiöön sekä vaate- ja lastenhuoneeseen. Kestävän, hiljaisen ja helppohoitoisen joustovinyylin haaste on sen liimaaminen, joka on syytä jättää ammattilaisen tehtäväksi.

Lattiapintana joustovinyyli on ehdottoman käytännöllinen ja hiljainen monikerroksisen joustavan rakenteensa ansiosta. Nykyisin joustovinyyleissä on todella näyttäviä kuoseja ja värivaihtoehtoja, joten valinnanvaraa on moneen eri makuun. Neljä metriä leveällä pinnalla voi toistaa kuvioita, joita lankkumallisten lattioiden asennuksessa ei voi toteuttaa.

Joustovinyyli ei myöskään elä samalla tavalla kuin monet muut lattiamateriaalit. Siksi suunnitteluvaiheessa ei tarvitse miettiä liikuntasaumojen paikkoja. Olipa lattia- ja alustamateriaali mikä tahansa, onnistunut asennus vaatii kovan, kuivan ja tasaisen pohjan.

Joustovinyylin parhaat ominaisuudet:

 • kestävä
 • hiljainen
 • helppohoitoinen
 • pehmeä jalalle

Ideo Tex muovimatto

Jalkalistat kruunaavat kokonaisuuden

Kullakin materiaalilla on omat ominaisuutensa, jotka tulee huomioida lattian valinnassa ja asennuksessa. Sekä lattia- että alustamateriaaleissa tapahtuu jonkin verran kosteus- ja lämpöelämistä. Lattiasuunnittelussa määritetään liikuntasaumat eli paikat, joissa materiaalien liikettä saattaa esiintyä. Tällaisia kohtia ovat kynnykset, lattioiden ja seinien liittymäkohdat, patterien läpiviennit, huoneiden väliset oviaukot sekä materiaalin vaihtuminen toiseen.

Kun liikuntasaumojen paikat on määritelty, asennetaan alustaan listojen kiinnityskiskot. Sen jälkeen valitut lattiamateriaalit asennetaan paikoilleen. Lopuksi lattia viimeistellään asentamalla listat kiskoihin. Samaa kiinnityskiskoa voidaan käyttää materiaalista riippumatta esimerkiksi keittiön ja olohuoneen välissä laatan vaihtuessa parkettiin, vinyyliin tai laminaattiin. Kiskoratkaisu toimii myös silloin, kun materiaalit ovat eri tasoissa. Jälkiasennettavat listat ovat käyttökelpoisia kivi- ja keraamisissa materiaaleissa, joissa eläminen on pientä.

Jalkalistaksi valitaan aina lattiatyyppiin sopiva lista. Parketille hieman paksumpi, jotta liikuntasaumojen elämisvara toteutuu, kun taasjoustovinyyleille valitaan hieman ohuempi vaihtoehto. Esimerkiksi valkoisilla Ideo-jalkalistoilla saadaan kaikki oikeat asennustavat helposti toteutettua ja lattia saa elää hyvän ja pitkän elämän.

Rooms jalkalista

Verkkokaupassa jokaisen tuotteen kohdalta voit tarkistaa kyseisen tuotteen tarkemmat käyttökohteet, vaatimukset alustalle sekä asennus- ja hoito-ohjeet.