Maalitestissä: Vintro-kalkkimaalit, osa II

Maalitestissä: Vintro-kalkkimaalit, osa II

Jäin viimeisimmän postaukseni jälkeen vielä pohtimaan näitä Vintro-kalkkimaaleja.

Rehellisesti sanottuna olen aina pitänyt kalkkimaaleja pinta-/seinämaaleina, enkä ole tajunnut, että näillähän maalataan vaikka metallia. Tämä oli pakko testata ja vielä parilla erityyppisellä puupinnalla. Vähän ehkä harmitti, ettei ollut mitään kalusteita kotona, joita olisi voinut päivittää. Onneksi mökiltä löytyy kaikenlaista, ja purkit lähtevät mukaani nyt sinne. Silmissäni kiiluu yksi kulahtanut valkoinen jakkara, johon sopisi todella hyvin esim. vaaleanharmaa Dove tai tuo nyt kovasti pinnalla oleva beigen sävy, Pebble.

Nyt kuitenkin testiin pääsi pieniä juttuja. Halusin kokeilla maalin peittoa, jälkeä ja sävyjä erilaisissa pinnoissa. Testi”paloina” tällä kertaa olivat säilykepurkki, pieni puuarkku ja vaneripala.

Hernekeittopurkista tuli oikein tyylikäs kukkapurkki yrteille tai vaikka kesäkukille, eikä se kynätelineenäkään hassumpi ole. Pinnasta, kuten kuvasta näkyy, tuli oikein kaunis. Maalasin purkin kahteen kertaan ohentamattomalla maalilla, enkä edes hionut pintaa. Maali levittyi hyvin tasaisesti, eikä mitään viiruja tms. jäänyt. Sävynä Dove.

Puuarkkuun tuli vähän sellaista betonifiilistä Cloudburst-sävyllä. Puun syyt jäivät myös todella hienosti näkyviin. Ennen maalaamista lisäsin tilkan vettä maalin sekaan, näin sain levitettyä ohuempia kerroksia. Maalauskertoja oli kaksi, ja koska kuivumisaika oli todella lyhyt, ei työhön mennyt kuin tovi.

Vanerin pala, joka näkyy jokaisen kuvan taustalla, on maalattu ihan omia työjuttujani varten. Tällaisia pieniä sävytaustoja on hyvä aina olla kuvia varten.

Mattapintaisesta palasta tuli elegantti Pebble-sävyllä maalattuna. Myös vaneripintaa varten ohensin maalia. Pintaan ei jäänyt siveltimen vetoja tasaisella levityksellä ja kahteen kertaan maalattuna. Toki niitäkin saa, jos antaa kädenjäljen olla vähän vapaampi. Puupinnan kevyt stuktuuri näkyy kuitenkin liitumaisesta pinnasta.

Vintro-kalkkimaalit toimisivat todella hienosti esimerkiksi kesämökkien kellastuneiden puupaneeliseinien raikastajana. Meillä on maalla valkoiseksi maalattua paneeliseinää saunamökissä, joka on jo vähän kellastunut. Tämä saattaisi olla siihen aika hyvä idea.

Testipurkkini ovat 125 ml (hinta 12,50 €). Tällaiset edulliset pikkupurkit ovat todella käteviä. Isoja pintoja maalatessa on ihan hyvä tehdä maalitesti, jotta näkee miltä sävy näyttää luonnonvalossa ja itse tilassa. Kuvatkaan eivät aina kykene näyttämään sävyä 100 % realistisena, sillä näyttöjen kirkkaus eri koneilla vaihtelee aika paljon.

Nyt jäinkin sitten miettimään sitä meidän saunamökin seinää… Kevätvalo nostaa taas maalausintoani esille.

Ja muistakaa muuten, että näiden utuisten sävyjen lisäksi löytyy paljon muitakin värejä.

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!