Maaliviiva jo näkyvissä

Maaliviiva jo näkyvissä

Ilta- ja viikonlopputöinä olen tasoittanut, hionut, maalannut ja siivonnut sotkuja sekä kantanut roskia.

Ihan näin pitkään en kuvitellut tämän yksiön remontin kestävän. Ilta- ja viikonlopputöinä olen tasoittanut, hionut, maalannut ja siivonnut sotkuja sekä kantanut roskia. Ja tietysti tehnyt vähän lisää purkutöitä, eli vanha ruskea laminaatti sai myös lähteä. Ei tästä silti ilman ammattilaisten apua ole selvitty. Kylpyhuone on etenkin sellainen työmaa, minne ei ”kotikokeilla” ole asiaa. Ainoa missä avustin sillä saralla oli kantaminen. Ensin sementti ( 17 säkkiä ) ja sitten laatat. Eli sain kuntosalikortin ikään kuin kaupan päälle…

Mutta kuten kuvista jo näkyy, alkaa seinäpintojen osalta maaliviiva häämöttämään – Jee! Kaikki on maalattu, kuten myös katto, karmit, ikkunalaudat ja parvekkeen ovi. Ja muutos on iso. Aiempi värisävy oli lähinnä kellertävä – ja ihan kauttaaltaan.
marraskuu1

Katto- ja pohjamaalina käytin Teknoksen Biora 3 -maalia ja luonnollisesti sävyttämättömänä. Sillä on helppo maalata ensin katto muutamaan kertaan ja sen jälkeen hoitaa samalla telalla seinien pohjamaalaus. Pintamaalina käytin Biora 7 -maalia ja sävyllä Paperi. Se on himmeä pintainen, helposti ja tasaisesti levittyvä maali, joka on toiminut minulla aina hyvin.
marraskuu5

Nyt työn alla on vielä kaksi vanhaa väliovea, jotka ehdin jo hioa. Seuraavaksi pohjamaalaus Teknoksen Futura Aqua 3.lla ja sen päälle Futura Aqua 40- maalia. Saman käsittelyn tein kaikille kellertäville ovien ja kaappien karmeille ja nyt nekin hohtavat raikkaan valkoisena.
marraskuu6

Ehkä olisi pitänyt laittaa tähän rinnalle kaikki ”ennen” kuvat, mutta ne löytyvät tuolta edellisestä postauksestani eli käykää kurkkaamassa!

Suurin muutos on tapahtunut kylpyhuoneessa. Se on lähes valmis eli kalusteasennukset vain puuttuvat. Suurempaa ei tuosta tilasta saa, mutta tiiliskiviladonnalla tehty laatoitus mustalla saumalla ja 10 x 30 laatalla ( Värisilmän valikoimasta Unitech Bianco Lux ), luo vähän optista harhaa isommista neliöistä ja musta lattia ( 10 x 10 Blackstone Porcellanato ) ryhdittää pientä tilaa. Katon maalasin laatoituksen jälkeen ja siinä käytin Timantti 7 -maalia, joka sopii hyvin kosteisiin tiloihin.
marraskuu3

Ihan vielä en pääse pensseleitä pesemään. Odotan, että kaikki asennukset on tehty ja sen jälkeen on vielä tarkistuskierroksen aika, kolhujen tms. varalta.
marraskuu2

Nyt tällä viikolla alkaa saarniparketin asennus ja sen jälkeen on keittiön vuoro. Eli ollaan jo hyvällä mallilla. Joulukuussa laitan teille kuvat valmista lopputuloksesta.

Ja Uuden Vuoden lupaukseni ensi vuodelle on – En remontoi vuonna 2017! Sen verran paljon on tullut tehtyä viimeisen vuoden aikana. Keskityn vain suunnittelemaan muille.

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!