Materiaali: Vinyylilattiat

Materiaali: Vinyylilattiat

Sain tammikuulle toiveen kirjoittaa vinyylilattioista. Arastelen vähän aiheita, joista minulla ei ole omakohtaista kokemusta mutta vinyylilattioista onneksi on.

Tein muutamia vuosia sitten Värisilmälle tv-mainosta, jonka lavasteissa käytin mm. tuota PureLoc Pro Concrete Light lattiaa. Halusin tilaan sementtilattian fiilistä ja helposti asennettava Concrete Light toimi todella hyvin ja sai paljon kehuja sen hienosta struktuurista. Lattiasta löytyy aika vähän interiörtyyppisiä sisustuskuvia. Kokosin tähän alle muutamia. Tietysti paras tapa tutustua materiaalin on aina se, että käy Värisilmä-liikkeessä katsomassa ja tunnustelemassa materiaalia. Se avaa parhaiten tuntuman itse tuotteeseen.

Miksi betonia imitoiva vinyylilattia, kun tarjolla on myös mikrosementtipinnoitteita?

Niiden asentaminen ei ole aina ihan yksinkertaista ja pinnoitteet vaativat ammattilaisen. Joskus vanhat mattopinnat saattavat myös olla niin tiukasti liimattu kiinni, että pinta pitää jyrsiä täysin auki ja lattia tasoittaa uudelleen. Tämä on iso työ, joka imaisee aikaa ja rahaa, sekä vaatii omat koneensa.

Jos vanhaa lattiapintaa ei pysty kunnolla irrottamaan, on vinyylilattia hyvä vaihtoehto, sillä se voidaan asentaa vanhan lattiapinnan päälle. Ja asennuksen voi hoitaa huoletta itse, lukkopontti on helppo työstää. Asennustapa on ns. kelluva eli liikuntasaumat täytyy aina huomioida huoneiden välille. Yhtenäiseen tilaan tehtynä PureLoc -lattiaa voidaan kuitenkin käyttää yli 200 neliön suuruisessa tilassa eli tässä on hyvä lattia myös toimisto- tai liiketiloihin. PureLoc -lattioiden paksuus on 4 mm ja käyttöluokka on 23/31 eli kovassa käytössä olevat asuintilat, kuten esimerkiksi eteinen. Vahvan lasikuitupohjaisen runkorakenteensa ansiosta palat ovat aina suoria ja tasakokoisia.

jones_a_2017

desktop52

Vinyylilattioista löytyy luonnollisesti muitakin sävyjä ja pintoja, kun vain edellä esitellyt betonia mukailevat tekstuurit. Summer Pine on skandinaavisen hyvin sopiva vaalea puukuosi, joka toimii todella hyvin näiden edellä esiteltyjen sävyjen rinnalla. Lisää vinyylilattioiden malleja löytyy tästä linkistä.

jones_c_1_2017

 

 

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!