Minna Jones – Habitare 2017

Minna Jones – Habitare 2017

Tämän vuoden Habitare-messujen tarjonta on nyt käyty läpi. Eilen alkaneille ja sunnuntaille 17.9. jatkuvat messut esittelevät värit, muodot, materiaalit sekä sisustusalan linjaukset, uutuustuotteita unohtamatta.

Messut kokonaisuutena ovat kokeneet hienon kasvojen kohotuksen viimeisen kahden vuoden aikana, uuden ohjelmajohtaja Laura Sarvilinnan myötä. Tämä näkyy kansainvälisissä vieraissa ja heille järjestetyissä puheenvuoroissa sekä luonnollisesti messujen yleisilmeessä.

Tämän vuoden messujen yksi suurimpia kansainvälisiä vieraita on japanilainen lifestyle brändi MUJI, joka tunnetaan minimalistisesta, käytännön läheisestä ja kukkaroystävällisestä muotoilulinjasta. Ja kuulopuheiden mukaan MUJI on nyt myös etsimässä Suomesta liiketilaa eli jäämme odottamaan kuinka käy.

Kotimaisten yritysten osastoissa näkyi vahvasti väri- ja materiaalimaailma, jonka kantava teema on yhä luonto, luonnonmateriaalit ja murretut, melko neutraalit harmaan ja hiekan sävyt. Seesteisten sävyjen rinnalle on nousu myös 70-luvulta tutut tiilenpunainen, tummanvihreä ja ruskean sävyt. Samettia materiaalina unohtamatta.
Suurella osastolla ja panostuksella oli mukava myös paluun tehnyt Anno-tuotemerkki, jonka viimeisen päälle mietitty ja väri- ja materiaalimaailma on jo löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin. Kodin tekstiileihin ja pientavaroihin keskittyvän Annon tuotteet tulevat myyntiin Iskun liikkeisiin ja nettikauppaan.

Messujen tarjonnasta esille nousi myös Lokalin osastolta sisustusarkkitehti Hanni Koroman suunnittelemat Avata -kaappi, joka on hänen ensimmäinen sarjatuotantona tekemänsä huonekalu. Myös saman sarjan kaunis ja funktionaalinen keittiö jäi hyvin mieleeni. Tuotteissa yhdistyvät kotimainen puusepän osaaminen ja Hannin viimeisen päälle mietitty estetiikka.
Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, voisiko nyt sanoa trendinä, nousi esille myös yritysten eettisen ajattelun kasvu. Ei vain mitä valmistetaan ja missä olosuhteissa, vaan todella konkreettisesti. Habitare Collection erikoisnäyttelyssä esiteltiin mm. Ikea Foundationin ja YK:n pakolaisjärjestön kanssa kehittelemä Better Shelter -asumus, joka on kehitetty konfliktien, luonnonkatastrofien ja humanitääristen kriisien keskelle joutuneille ihmisille väliaikaiseen asumiseen.
Tarkempi ohjelma ja kaikki yli 400 näytteilleasettajat löytyvät habitare.fi sivun kautta. Etenkin nyt viikonlopulle on tarjolla monta mielenkiintoista puhujaa, work shoppia ja erikoisnäyttelyä, oheistapahtumia unohtamatta.
Kuvat osastoilta: Muji, Asun-lehti, Avotakka, Hakola, Matri, Adea, Anno, Lokal ja Tikau.

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!