Näin onnistut ulkomaalauksessa!

Näin onnistut ulkomaalauksessa!

Lue Värisilmän maaliasiantuntijan vinkit onnistuneeseen ulkomaalaukseen alkaen esitöistä ja maalin valinnasta.

Joko tutustuit uuteen näytepalveluumme?

Ulkomaalaus kannattaa tehdä säännöllisin välein. Kun maalipinta on kunnossa, se säilyttää värinsä ja pysyy hyvänä pitkään, sillä maali suojaa julkisivua. Esitöihin kannattaa panostaa. Niihin kuuluvat niin maalattavan pinnan kunnon tarkastus kuin myös puhdistus. On myös syytä paneutua oikean maalityypin ja sävyn valintaan.

Talon maalaus – esityöt

Jos maalipinta on ehjä, ei vanhaa maalia tarvitse poistaa. Sen sijaan lika ja home on pestävä pois, vaikka maalipinta olisikin kunnossa, sillä maali ei imeydy kunnolla likaiseen pintaan. Jos vähänkin epäröit, mitä esitöitä sinun talosi vaatii, varaa aika Maalitohtorille Värisilmä-myymälään. Palvelu on maksuton.

Varaa aika Katso lähin myymälä

Maalipinnan pesu

BioComb Puhdas julkisivu on biohajoava julkisivupintojen pesuun kehitetty pesuaine, joka poistaa kasvuston (home, levä, sammal, jäkälä, sieni) ja antaa maalatuille pinnoille suojan useaksi vuodeksi.

Maalipinnan puhdistus

Epätasainen ja irtoileva maalipinta on aina poistettava ennen huoltomaalausta. Lahonneita pintoja ei pidä maalata. Jos veitsi uppoaa helposti puuhun, on huonokuntoinen osa pinnasta uusittava.

Oikean maalityypin valinta

Jos maalaat uusiksi jo kerran maalattua taloa, on tärkeää tietää, mitä maalia on aikaisemmin käytetty. Jos talo on aikaisemmin maalattu akrylaattimaalilla, tulee huoltomaalaus tehdä saman tyyppisellä maalilla. Sen sijaan öljymaalin päälle voi maalata joko öljymaalilla tai akrylaattimaalilla.

Kuinka tunnistan aiemman maalityypin?

Perussääntö on, että öljymaalin pinta on huomattavasti vesiohenteista kovempi ja liitumainen. Ja jos se hilseilee irti, öljymaali muodostaa ristikkomaisia jälkiä maalipintaan. Vesiohenteinen maalipinta on irrotessaan joustavampaa ja halkeamat kulkevat puun syiden suuntaisesti.

Katso video Värisilmän Maalitohtorista selvittämässä muun muassa talon maalityyppiä

Riittääkö yksi maalauskerta?

Maalauskertojen määrään ei ole yhtä oikeaa vastausta. Siihen vaikuttavat useat tekijät: onko kyseessä ensimaalaus vai huoltomaalaus, vaihdetaanko sävyä ja kuinka peittävää maalia käytetään? Kun teet huoltomaalauksen Panu+:lla tai muulla hyvin peittävällä maalilla, yksikin kerta usein riittää.

Peittävä vai kuultava maali?

Lautaverhoiltu omakotitalo käsitellään useimmiten peittävällä maalilla. Peittävän maalin huoltomaalausväli on kuultavaa pidempi. Kuultava maali jättää puun pinnan luonnolliset kuviot näkyviin. Siksi kuultavaa suosivat etenkin massiivihirsitalojen omistajat.

Paras maalaussää

Ihanteellinen sää ulkomaalaukselle on pilvipoutainen päivä keskikesällä. Kalenteria ei kannata turhan tarkkaan tuijotella, sillä periaatteessa ulkomaalauskelit kestävät toukokuusta aina syyskuulle saakka. Maalattavan pinnan on oltava kuiva.

Apua ulkomaalin valintaan

Vesiohenteinen vai akrylaattimaali – vai kenties öljymaali? Vai sittenkin kuullote? Kiiltävä, himmeä vai puolihimmeä? Entä sävy? Vaihtoehtoja riittää. Tule Värisilmään ja valitse oikea maali, sävy ja työvälineet yhdessä Värisilmän maaliasiantuntijan kanssa, niin onnistut varmasti.

Apua sävyn valintaan

Teknisten kysymysten lisäksi, sinua kiinnostaa varmasti myös sävy. Siihen kannattaa paneutua erikseen. Värisilmä on alan ammattimyymälä, josta saat apua sekä maalin että sävyn valintaan. Katso miten Valkamat valitsivat taloonsa uuden sävyn Värisilmän Sävylä-palvelussa.

Lue Sävylästä

Katso vinkkivideot maalaustöihin!

Värisilmässä autamme sinua kaikissa maalaukseen liittyvissä kysymyksissä pohjatöistä viimeistelyyn. Katso vinkkivideot ja tule Värisilmään hakemaan maalit, ohjeet ja työvälineet!

Katso vinkkivideot