Parveke kesäkuntoon!

Parveke kesäkuntoon!

Nyt on se aika vuodesta, kun parvekkeet ja pihat pitäisi viimeistään olla jo kesäkunnossa.

Kerrostaloparvekkeemme kesäfreesaus on kuitenkin pahasti myöhässä säätilojen armottomasta seilaamisesta johtuen.

Nyt auringonpaisteen lupaillessa vähän jo helteitä päätin vihdoin ryhdistäytyä. Mitään ihmeitä ei tälle kapealle ja säiden armoilla olevalle parvekkeelle mahdu. Pieni pöytä ja tuoli -setti toimivat hyvin, mutta muutoin ilme on aika ankea. Eli ainakin kukkia tarvitaan kipeästi ja tietysti ruukkuja kukille. Ja toki parvekkeen pesu pitää tehdä.

Vuosien saatossa kaikki kukkaruukkuni ovat jotenkin ajautuneet mökille, ja kaupungista löytyi vähän sellainen ”epävireinen setti” vanhoja terracottaruukkuja, jotka päätin maalata projektiani varten. Tarvitsin myös muutaman pikkuruukun yrteille ja siihen kelpasivat hyvin tomaattisäilykepurkit, nekin sävyyn maalattuna, tottakai. Ja ihan vinkiksi: muutkin säilykepurkit käyvät tähän, mutta tomaattisäilykepurkeissa on yleensä sisällä pinnoite, joka estää purkkeja ruostumasta.

Projektini ensimmäinen vaihe oli ruukkujen ja purkkien pesu. Kuivat ja puhtaat purkit maalasin jo aiemmin esittelemilläni Vintron kalkkimaaleilla. Kalkkimaali kuivuu nopeasti ja on muutenkin helppo maali tämän tyyppiseen maalaukseen. Viimeistelyn tein saman sarjan Extreme matt lacquer -lakalla, joka suojaa liitumaisen maalipinnan lialta ja kosteudelta. Maalaamiseen käytin luonnonharjasiveltimiä ja esimerkiksi Coloraman perinteinen pyöreä harjasivellin on erinomainen kalkkimaaleille.

Lopputulos on aika kiva, vai mitä? Vaikka mukana on säilykepurkkeja ja sekalainen setti vanhoja kukkaruukkuja.

Nyt on aamukahviterassimme virallisesti avattu ja kiitos kukkien ja tyylikkäiden ruukkujen, siellä myös viihtyy. Tosin huomisesta eteenpäin luvataankin jo kunnon sadetta… Suomen suvi.

Seuraavan kerran tapaamme sitten mökkimaisemissa. Katsotaan, mitä siellä keksitään. Toivottavasti kuitenkin aurinko paistaa.

 

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!