Pieniä vihervinkkejä juhlaan

Pieniä vihervinkkejä juhlaan

Teksti ja kuvat: Minna Jones

Jäin hetken miettimään mitä keksin kiireisen toukokuun keskelle. Kesä on juhlien aikaa.

On koulun päättäjäisiä, lakkiaisia, valmistujaisjuhlia, häitä ja vaikka mitä. Mutta miten tuoda juhla kiireisen arjen keskelle, pienellä vaivalla ja edullisesti. Esimerkiksi itselläni ei ole mitään juhla-astiastoja, saati hienoja pöytäliinoja, ihan vain lapsiperheen arkiset astiat ja aterimet. Miten näillä rakentaa juhlan? Ihan helposti. Tärkeintä on tietysti hyvä ja rento fiilis, mutta jotain extraa juhliin tarvitaan aina. Kesä alkaa olla kauneimmillaan ja luontokin parhaimmillaan eli nyt kannattaa hyödyntää ainakin sitä. Itse rakastan näyttäviä ”risuja” eli kauniita puiden oksia. Niistä rakentaa helposti tyylikkään asetelman ja toki kaunista oksaa voi käyttää myös kattauksessa koristeena. Kerätessä pitää kuitenkin muistaa maalaisjärki, etenkin kaupunkialueella. Ja naapurin puskat pitää muistaa jättää rauhaan.

vihervinkkeja1
vihervinkkeja2

vihervinkkeja3

Toinen suosikkini on yrtit, etenkin rosmariinin oksat, joita saa ruokakaupoista. Kääräise pellavaservetti rennosti narulla ja lisää siihen rosmariinin oksa. Näyttää ja tuoksuu hyvälle. Kädetkin on kiva pyyhkiä hyvän tuoksuiseen servettiin. Itse servetitkin voi tehdä helposti ohuesta ja edullisesta pellavakankaasta, joista joko vain repii sopivan kokoiset servetit ja ylimääräiset langat leikkaa pois tai sitten, jos omistaa saumurin, voi reunat nopeasti huolitella ohuella saumurin saumalla. Näin tein kuvan pellavaservetit.

 vihervinkkeja4

vihervinkkeja5

vihervinkkeja6

Yksi kattausidea on tehdä servettiin solmu keskelle ja pujottaa kukkia keskelle. Ja ihan arkiset juomalasit muuttuvat juhlaviksi kun ympärille kääräisee narua ja muutaman kauniin oksan tai kukan. Kesä- tai pihajuhlien juomatarjoilun voi hoitaa hillopurkeillakin tai ihan eripari laseilla, kunhan vähän koristelee. Toki kukkia ja viherkasveja voi käyttää myös vähän luovemmin pöytä- ja tarjoilukoristeina. Korvaavat sen puuttuvan pöytäliinankin parhaimmillaan.

vihervinkkeja7
vihervinkkeja8

Ei muuta kun hyvää kesää ja juhlia!

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!