Pihapuuhissa

Pihapuuhissa

Teksti ja kuvat: Minna Jones

Pihapuuhissa

Viimeistään nyt on aika laittaa pihat ja parvekkeet kesäkuntoon. Itse vielä repäisin ja siivosin samalla vähän autotallia. Sinne kerääntyy vuoden mittaan aina kaikelaista. Sellaista, joka päätyy suoraan kierrätyskeskukseen, osa kirpputoreille ja osa on puhdas kysymysmerkki, kuten vaikka erilaiset maalipurkkien ja remonttitarvikkeiden jämät. Usein säästelen niitä, niitä kun voi aina tarvita… Mutta jossain vaiheessa on hyvä tunnistaa myös tosiasiat ja laittaa tavarat reippaasti eteenpäin. Nyt päätin kierrättää mahdollisimman fiksusti muutaman maalipurkin ja ruttuisen betonisäkin pohjat pois, eli hyödyntää ne parvekeprojektissani. Minulta puuttuivat täysin sinne sopivat kukkaruukut ja tässä nyt tulos.

pihapuuhissa1

pihapuuhissa2

pihapuuhissa3

”Siivousmetodillani” syntyi yksi reilun kokoinen betoniruukku ja muutamat punasaviruukut saivat betonipuutarhaani sopivan vihreällä taitetun harmaan sävyn. Saman maalilinjan sävyjä, voi surutta sekoitella itsekin.

pihapuuhissa4

pihapuuhissa5

Muut välineet:

Muotit 2kpl. Mielellään sellaisia, jotka ovat mahdollisimman tasaisia sisältä. Betoni tarttuu helposti rosoisiin pintoihin ja uriin.
Ruokaöljyä muottien öljyämiseen. Kuivunut betoni pitää saada irroitettua muotista ja tässä auttaa pintojen tasainen öljyäminen ennen märän massan kaatamista muottiin.
Porakonevispilä ja joku hyvä sekoituskapula, jolla betonimassa saadaan hyvin sekoitettua.
Työhanskat (jos pelkää käsien likaantumista).
Ilmastointiteippiä, jos pitää peittää reikiä tms. muoteissa
Puhdasta vettä ja valmisbetonia

pihapuuhissa6

Sekoita tasaiseksi ja lado muotin pohjalle reilusti betonimassaa. Laita sisämuotti sisälle ja paina kunnolla niin, että betonia vähän pursuaa sivuille. Jatka täyttöä reunoista varovasti niin, että massa valuu tasaisesti muottien väliin. Lopuksi voit vielä varovasti kopautella muottia niin, että betonista poistuu ilmakuplat. Lopuksi laita painoja sisälle tai muottien päälle niin, että ne pysyvät tasaisesti paikallaan. Anna kuivua 3-4 päivää, jos teet ison ruukun. Pienempiin riittää 2 päivää. Muista, että betoni halkeaa helposti, jos ei se ole kuivunut kunnolla. Lopuksi irrota muotit ja hio reunaa tarvittaessa.

Ja ei muuta kun hyvää kesää! Me tapaamme seuraavan kerran kesäkuun lopulla maalaismaisemmissa. Saa nähdä, mitä silloin tehdään. Ehkä vähän maalataan. Sitä hommaa meidän mökillä ainakin riittää 😀

Rekvisiitta kuvissa: Kastelukannu ja punasaviruukut: Ikea. Pärekori: Verso Design. Puutarhatyökalut: Fiskars. Taimitaso: Kekkilä.

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!