Remonttiapua on tarjolla

Remonttiapua on tarjolla

Muistan vielä hyvin ensimmäisen ison remonttiprojektini, aikana jolloin vielä työskentelin elokuva-alalla. Meillä oli mieheni kanssa reilut kaksi viikkoa aikaa tehdä jättimäinen remontti ensimmäiseen yhteiseen asuntoomme.

”Unelmakotimme” lattiasta puuttui isoja paloja, lattialistoina oli – uskokaa tai älkää, teräspalkkeja. Kylpyhuone oli siinä kunnossa, ettei ovea kannattanut edes avata ja olohuoneesta oli purettu joskus keittiö. Siitä muistona oli vielä lattian rajasta sojottavat vesiputket ja seinä, joka oli osittain tiilipinnalla.

Remonttiaikana työskentelin tv-sarjan parissa tehden pitkiä päiviä. Jotain kokemusta remonteista toki jo oli, mutta aika ”soitelleen sotaan” teemalla etenimme. Yhdeksältä kun kuvaukset loppuivat, lähdin työmaalle siivoamaan ja jatkamaan töitä. Remonttiaikamme oli lyhyt, hyvin ytimekäs ja aikatauluun nähden sujui yllättävän hyvin mutta opetti myös paljon. Tämän projektin jälkeen on tullut tehtyä monta remonttia, mutta tämä kohde on yhä ikimuistoinen.

Enää en silti kuvittele, että pari viikkoa riittäisi täydelliseen remonttiin, ellei käytössä ole pientä remonttimiesten armeijaa. Ajatkin ovat toki muuttuneet. Jos tänä päivänä aloittaa taloyhtiössä remontin, menee vähintään kaksi viikkoa jo lupa-asioiden kanssa ja se on minusta hyvä. Tuohon aikaan riitti kun kierrätti isännöitsijän työmaalla. Valvonta ja hyvä suunnittelu, vähentävät aina virheiden määrää.

Tuosta ajasta muistan hyvin myös sen, kuinka vaikea oli löytää oikeat tekijät työlle. Mistä hyvä sähkömies, putkimies ja kuka tee lattian tai laatoittaa kylpyhuoneen. Se on usein vieläkin ongelma. Ja kaiken keskellä, pitäisi myös suunnitella ja löytää oikeat materiaalit. Onneksi nykyään, asiat ovat toisin.

Enää ei tarvitse untuvikkona yksin tipahtaa remonttipölyn keskelle

Apua on tarjolla, kuten myös osaavia ammattilaisia. Värisilmän kautta löytää materiaalien lisäksi tekijän remontille sekä myös suunnittelijan. Ammattilaisen avustuksella on helpompaa valita oikeat materiaalit ja menekit. Lisäksi remontin vaativat osuudet, kuten kylpyhuone- ja keittiöremontti, kannattaa teettää osaavilla tekijöillä. Suunnittelijan näkemys ja kokemus auttavat myös ongelmakohtien kanssa. Joskus on myös niin, ettei omista ideoista osaa valita toimivinta ratkaisua tai iskee ”remonttisokeus”, kun pitää päättää yhdellä kertaa monta asiaa, ei ehkä näe sitä oikeaa – silloin ammattilaisesta on myös paljon apua.

Kaivoin vielä muutamia vanhoja ennen – jälkeen kuvia tänne loppuun ihanista remonteista

Ensimmäinen on yksiön pikku keittiö. Pieneen tilaan haluttiin valoa, tilaa ja toimivuutta ja kaikki melko pienellä budjetilla.

Keittiö ennen

Keittiö jälkeen

 

Sitten pitkä ja kapea eteiskäytävä, josta kaadettiin seinä, poistettiin oviaukko, uusittiin lattia ja tietysti tasoitettiin ja maalattiin kaikki seinät.

Eteinen ennen

Eteinen jälkeen

 

50-luvun talon olohuone, jonka alkuperäisparketti haluttiin säilyttää ja luoda seesteinen, selkeä tila, voimakkaan värimaailman sijaan.

Olohuone ennen

Olohuone jälkeen

 

Viimeisenä pieni, 50-luvun kylpyhuone, jossa osittain alkuperäiset kalusteet. Tilasta piti tehdä toimiva 5-henkiselle perheelle. Myös pyykinpesukone piti saada mahtumaan tilaan. Remontissa purettiin myös mini sauna, jonka tilalle rakennettiin suihkut.

Kylpyhuone ennen

 

Kylpyhuone jälkeen

Kylpyhuone jälkeen

 

Ja muistakaa muuten se, että paljon saa jo aikaan, uusilla raikkailla maali- tai tapettipinnoilla ja vähän järjestelemällä kodin sisustusta. Tsemppiä remontteihin!

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!