Beautiful Traditions -tapetit tuovat maaseuturomantiikkaa kotiin

Beautiful Traditions -tapetit tuovat maaseuturomantiikkaa kotiin

Boråstapeterin Beautiful Traditions tapettimalliston käsin piirretyissä kuvioissa leikkivät vaaleat, hempeät sävyt mutta mukana on myös kirkkaampia värejä. Kuviomaailma inspiroi sekä kaupungissa että maaseudulla asuvia sisustamaan kotoisasti, perinteiseen maaseututyyliin.

Ihastu romanttiseen tapettimallistoon, jonka kauniit, koristeelliset kuosit ovat saaneet innoituksensa ruotsalaisen maaseudun maataloista ja kartanoista.  Sävymaailma on luonnollinen ja helposti lähestyttävä: kyyhkysensiniset pikkuiset kuviot ja klassiset raidat ryhdittävät kullan sävyisenä hohtavia ornamentteja ja suurenmoisia kukkakuvioita.

Malliston suunnittelija Sissa Sundling:

”Minua inspiroi kaikki sellainen, johon liittyy vahva luonteikkuus, tarinat ja historia. Haluan jakaa tätä tunnetta ja näitä tarinoita eteenpäin mallistossani. Olen piirtänyt kaikki kuviot käsin ja ammentanut piirtämisen iloa sukuni satoja vuosia vanhasta talosta Skånessa, samoin kuin eri kirpputoreilta löytämistäni esineistä.”

Beautiful Traditions on mallisto kaikille heille, jotka haluavat sisustukseen kodikkaan maaseutufiiliksen; oli se koti sitten keskellä suurkaupunkia tai oikeasti maaseudulla.

Naisten mukaan nimetyt kuosit

Kaikki malliston kuosit on nimetty kuuluisien ruotsalaisten naisvaikuttajien mukaan, naisten, jotka ovat jättäneet jälkensä historiaan.  Tuttuja nimiä meillekin ovat varmasti Astrid Lindgren ja Greta Garbo. Greta-tapetin rönsyilevät kukkaisoksat ovat saaneet innoituksensa vanhoista posliiniastioista ja Greta sopiikin täydellisesti maalaistyyliseen sisustukseen tuoden huoneeseen pohjoismaisen viileää tunnelmaa menneiltä ajoilta. Ristikkokuvioinen Astrid-tapetti on saanut innoituksensa 1700-luvun kauniista, geometrisistä kaakeleista ja kukista. Yksinkertaista ja ajatonta!

Zarah Leander oli puolestaan laulaja ja näyttelijä, jonka suosio oli suurimmillaan 1930- ja 1940-luvuilla. Zarah-tapetti on mallistossa viidessä hennossa sävyssä ja tehosteena on häivähdys kultaa. Sen klassinen medaljonkikuvio sopii monenlaisiin tiloihin.

ZARAH

ZARAH

GRETA

.

Kaunis Alicia-tapetti on nimetty ruotsalaisen näyttelijän, Alicia Vikanderin mukaan. Korosta skandinaavisen vaaleaa tai valkoista sisustusta Alicia-tapetilla, jonka suuret kukkakuviot saavat huoneen tuntumaan ylellisen elegantilta. Näihin kauniisiin ja rikkaisiin sävyihin on helppo ihastua!

ALICIA

.

Elsa-tapetin hentoja lehtiä sisältävä kuosi luo huoneeseen harmonista vehreyttä. Hempeä ja hillitty Elsa sopii helposti kaikille seinille; makuu- olo- tai lastenhuoneeseen, mutta myös keittiöön tai eteiseen. Elsa Beskow oli ruotsalainen lastenkirjailija ja kuvittaja.

ELSA

ELSA

”Sisustamiseen liittyy niin vahvasti toiveiden toteuttaminen.  Toivon kovasti, että Beautiful Traditions-malliston tapeteilla voidaan sisustaa unelmakoteja, joiden huoneet saavat seinilleen uusia tuoreita tuulahduksia, joilla on linkki historiaan.”

Videossa suunnittelija Sissa Sundling kertoo lisää mallistostaan.