Sävyjä lokakuulle

Sävyjä lokakuulle

Teksti: Minna Jones
Kuvat: Valmistajien

blogikuvanosto

 

Viimeistä vuosikolmannesta viedään jo, eli on aika katsella loppuvuoden värejä. Tosin nyt ei tarvitse kuin katsella ikkunasta ulos, niin löytyvät ne sieltäkin. Ehkä tälläiset ideakollaasit toimivat kuitenkin paremmin. Ensimmäisen pohjana ja innoittajana on Boråstapeterin hienon, struktuuripintaisen Linen-tapettisarjan fiiliskuva. Siinä on vähän, silti kaikki. Kaunis, ehkä aavistuksen harmaaseen taittuva vaaleanvihreä, on hieno pohja ja väripari moneen. Se sointuu vaaleaan puupintaan, harmaan sekä valkoisen eri sävyihin, eikä tummavihreä tai sininenkään siitä kavahda.

Kuvat: Menu / Ikea / Boråstapeter Linen-tapetit / Artilleriet /  H&M Home

Toinen teema on sitten hiekka ja puuteriset punasaven sävyt. Sen värit nappasin tuosta Pigment-sarjan yksiväristen mattapintaisten tapettien tarjonnasta. Hyvin ajankohtainen sarja, huikean hienoilla värisävyillä. Varsinkin vaaleahiekka, ryhditettynä punasaven sävyillä on hieno pari. Se, mikä myös nousee esille kummastakin teemasta, on matta- tai kevyt struktuuripinta, joka luo hyvin rauhallisen, aavistuksen jopa utuisen pohjan.

Usein kuitenkin kodin päivitykseen riittää ihan perusasiat: Hyvä siivous, turhien tavaroiden karsiminen ja vaikka pieni tekstiilien päivitys sekä muutama kaunis viherkasvi. Varsinkin tuon ”turhat pois” toteutuksella saa usein jo ihmeitä aikaiseksi. Tilan tunne, valo ja tietynlainen raikkaus, ne ovat kolme sisustussuosikkiani ja niitä ei varsineisesti luoda tavaralla.

savyja2

Kuvat: Ferm Living /  Boråstaper Pigment-sarja /  Normann Copenhagen /  Artilleriet 

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!