Scandinavian Designers III – salaisia tapettiaarteita ja klassikkoja uusissa väreissä

Scandinavian Designers III – salaisia tapettiaarteita ja klassikkoja uusissa väreissä

Scandinavian Designers III -tapettimallisto on kurkistus merkittävien taiteilijoiden pöytälaatikoista löytyneisiin aarteisiin, mutta myös klassikkokuosien paluu uusissa väreissä.

Boråstapeter on luonut merkittävän kokoelman, joka tuo arvostettujen skandinaavisten suunnittelijoiden töitä esiin uusissa väreissä ja ennennäkemättömissä kuoseissa.

Tapetit puhuvat aikansa muotokieltä, mutta ovat silti skandinaaviseen tyyliin ajattoman kauniita. Ne ovat näyttäviä ja antavat silti kohteliaasti tilaa myös muulle sisustukselle.

Scandinavian Designers III -kokoelma on nyt runsaampi kuin koskaan. Mukana on myös esittelyjä kaipaamattoman Alvar Aallon upea M.I.T-tapettikuosi. Lisäksi mallisto sisältää muun muassa Arne Jacobsenin funkkiseleganssia, Stig Lindbergin leikkisyyttä, Lisbet Jobsin kukkamerta ja Viola Gråstenin lehtikuoseja.

Alvar Aalto, viivan ja valon mestari

Alvar Aalto on suomalaisten ylpeydenaihe, eikä syyttä. Mittavan uran tehnyt Aalto on vaikuttanut kansainvälisesti tärkeänä tekijänä arkkitehtuurin modernismin parissa. Hänen omintakeista kädenjälkeään on nähtävissä lukuisissa rakennuksissa, kuoseissa, huonekaluissa ja lasiesineissä.

M.I.T.-tapetti on ehtaa Alvar Aaltoa

Alvar Aalto oli 1940-luvulla vierailijaprofessorina Massachusetts Institute of Technologyssa. Hän piirsi siellä ollessaan Baker Housen opiskelija-asuntolan sisustuksineen. Baker Housen julkisivusta hän sai inspiraation myös M.I.T. -kuosiinsa. Tapetissa kulkevat kaksi limittäin ladottua tiilikerrosta, aaltomaisen tyylikkäästi ja hallitusti.

M.I.T. -tapettikuosi on samaan aikaan eläväpintainen ja rauhallinen. Se vetoaa pohjoismaiseen mielenmaisemaan ja saa rauhalliseen sisustukseen uutta ryhtiä.

Alvar aalto MIT tapetti

Arne Jacobsen – modernismin jättiläinen

Tanskalainen Arne Jacobsen oli kansainvälisesti tunnettu ja palkittu modermismin kärkinimi, arkkitehti ja muotoilija. Jacobsenin kädenjälki näkyy jo klassikoiksi muodostuneissa huonekaluissa lukemattomien ihmisten kodeissa.

Arne Jacobsenin muotokieli on huonekaluissa erityisen tunnistettavaa, mutta tekstiilikuoseissaan hän avasi itsestään toisen puolen. Nämä taidonnäytteet ovat nyt saatavilla upeiden tapettien muodossa.

Ajattoman tyylikäs Ranke

Ranke henkii 60- ja 70-lukuja, mutta silti istuu täydellisesti myös tähän päivään. Arne Jacobsenin kuosi on kuin runsaudensarvi, joka kirii kaikki vuosikymmenet kiinni.

Ranke-kuosista on tehty kaksi uutta kaunista väriyhdistelmää yhteistyössä Arne Jacobsenin perheen kanssa. Toisessa on tummia vihreän sävyjä ja vaaleampia yksityiskohtia oranssina ja beigenä. Toinen taas on viininpunaisen sävyjä sekä beigejä ja ruosteenpunaisia yksityiskohtia.

arne jacobsen ranke tapetti

Ypsilon – graafinen pöytälaatikon aarre

Arne Jacobsen loi Ypsilon-kuosin 1950-luvulla, mutta se jäi aikanaan vähälle huomiolle. Kuosi sai uuden elämän tapettina Jacobsenin lapsenlapsen Jacobin toimesta. Neljän eri värivaihtoehdon tarjoava retrohenkinen tapetti on leikkisän pelkistetty.

Väreinä ovat harmahtava turkoosi, harmaa, kultainen beige sekä valkoharmaa.

arne jacobsen ypsilon tapetti

Trapez – geometrinen klassikko

Arne Jacobsenin Trapez-tapetti on loistanut niin yksityisissä kodeissa kuin julkisissakin tiloissa. Kuosi oli alunperin tarkoitettu tekstiilikäyttöön, mutta pääsi myös seinäpinnoille ensimmäisen Scandinavian Designers -malliston kautta.

Kuosi on geometrisen rytmikäs. Se on omiaan monenlaisissa tiloissa ja sopiikin erilaisiin sisustuksiin, tuoden niihin joko linjakkuutta tai retrohenkeä.

Kuusi eri värivaihtoehtoa luo valinnanvaikeuden. Tapetti on saatavilla harmaan ja valkoisen, roosan ja valkoisen, ruskean, vihertävänharmaan, sinisävyisen ja harmaanbeigen sävyissä.

arne jacobsen trapez tapetti

Viola Gråsten – värikästä geometrisyyttä

Suomalaissyntyinen, töistään palkittu Viola oli värikkään geometrisistä töistään tunnettu tekstiilitaiteilija. Opiskeltuaan tekstiilitaiteilijaksi Helsingissä ja työskenneltyään Suomen käsityön ystävät -organisaatiossa, hän muutti vuonna 1944 Ruotsiin, missä asui ja työskenteli loppuelämänsä.

Korgpil-tapetti vie mystiseen metsään

Viola Gråstenin 1960-luvulla luoma Korgpil-kuosi on samaan aikaan sekä hyvin moderni, että ikiaikainen. Kolmen värivaihtoehdon tarjoava tapetti kutsuu metsään, poikkeamaan polulta. Aisti äänettömyys ja tila, joka on tiheydessään avara.

Korgpiliä on saatavana ruskean, harmaanvihreän ja harmaansinisen taustavärillä.

Kuvion koko on 180 x 265 cm, ja se koostuu neljästä 45 cm leveästä vuodasta.

Korgpil

Gocken ja Lisbet Jobs – sisarusten kukkivaa mielenmaisemaa

Ruotsalaiset keraamikot ja tekstiilitaiteilijat, siskokset Gocken ja Lisbet Jobs tekivät paljon töitä yhdessä. Taiteilijoiden upeissa käsin painetuissa kankaissa koristi usein värit, kasvit ja kukat, leikkisyys ja satumaisuus.

Myös Scandinavian Designers -kollektiivissa Gockenin ja Lisbetin hurmaava kädenjälki näkyy monen tapetin muodossa.

Sommar-tapetti on lupaus kukkivasta kesästä

Kukkameri täynnä pioneja, salkoruusuja ja valkonarsisseja. Tämä henkeäsalpaavan kaunis kuosi syntyi Gocken Jobsin käsissä vuonna 1964 ja oli suosittu huonekalukangas vuosikymmeniä.

Nyt kuosi on saatavilla kolmena alkuperäisväriyhdistelmänä myös tapetin muodossa. Se on omiaan isolle seinäpinnalle, mutta tuo kesän tunnun myös pienemmillä pinnoilla. Puhutteleeko sinua ennemmin beige, ruskea vai lämmin punainen?

sommar ruskea tapetti

Fågelbo – pienen linnunpesän tarina

Hentojen ruohonkorsien ja suloisten niittykukkien keskelle Lisbet Jobs piirsi pienen linnunpesän luunvalkoista taustaa vasten vuonna 1943. Nyt ihastuttava kuosi on vihdoinkin saatavana myös tapettina.

Kaunis kuosi syntyy painamalla kaksi värikerrosta päällekkäin. Värit hehkuvat ja koko kuosin voi melkein aistia tuoksuin ja äänin. Ihana, kesäinen niitty.

fågelbo tapetti

Stig Lindberg – oodi ilolle ja herkkyydelle

Ruotsalainen kuvittaja, keraamikko ja muotoilija aloitti työnsä posliinitehtaalla, laajentaen taiteellista tekniikkakokeiluaan ja siten saavuttaen suuren suosion palkittuna muotoilijana. Lindberg oli leikkisä ja ilotteleva, hänen kuvituksiaan päätyi myös moniin lastenkirjoihin.

Stig Lindbergin tapettimallisto on upea läpileikkaus hänen monipuoliseen tapaansa luoda erilaisia mielikuvia ja tunnelmia kädenjälkensä kautta.

Herbarium on klassikkojen aatelia

Vuonna 1947 syntynyt Herbarium-kuosi on kuin ilon ylistys. Hehkuvaan värimaailmaan ja kasvien runsauteen on helppo rakastua.

Mallisto on saanut klassikkovärityksen oheen kaksi uutta versiota, jotka on suunniteltu yhteistyössä Stig Lindbergin perheen kanssa. Vaaleapohjaisen Herbariumin rinnalla ovat nyt sinipohjainen, murrettuja värejä tarjoava vaihtoehto, sekä vihreätaustainen versio, jossa kukat ja kasvit hehkuvat pastellisissa sävyissä.

Ei ole sellaista kodin huonetta, mihin Herbarium ei eri sävyissään sopisi.

herbarium tapetti

Herkänkaunis Grazia

Grazia heräsi henkiin jo vuonna 1949 Stig Lindbergin upeana kädenjälkenä. Hienostunut kuosi on nyt saanut kaksi uutta värivaihtoehtoa. Kauniit kukka- ja lehtikuviot elävät kellertävän beigen, roosaan taittavan ruskean ja harmaan pinnoilla.

Lindberg piilotti kuvioihin leikkisästi myös ihmishahmoja. Minkä värisen tapetin ihastuttavaa kuosia haluaisit tutkia kotonasi? Oli valintasi mikä tahansa, tulet nauttimaan Grazian ajattomasta tyylikkyydestä aina.

grazia tapetti

Kun tarvitset sisustusapua

Ota yhteyttä Värisilmän Tunnetila-sisustuspalveluun ja saat avuksesi henkilökohtaisen sisustusneuvojan. Hän auttaa sinua löytämään mieleisesi sävyt ja pintamateriaalit sekä on suunnitteluapuna projektissasi, olipa kyseessä tapetit lastenhuoneeseen tai koko talon remontti. Palvelu on maksuton. Tehdään haaveistasi totta!

Tutustu Tunnetila-sisustuspalveluun