Sisustamista pintaa syvemmältä

Sisustamista pintaa syvemmältä

Ympäristöllä on valtava vaikutus mielialaamme. Joillakin sisustuselementeillä ja materiaaleilla voi olla jopa samankaltaisia positiivisia vaikutuksia kuin todistetusti hyvinvointiimme positiivisesti vaikuttavalla luonnossa olemisella.

Sisustaminen onkin enemmän kuin pintaa. Se on sitä, että ympäristösi tuntuu hyvältä ja toimivalta. Siihen voi vaikuttaa väreillä ja materiaaleilla. Katso video:

Maalit

Olet varmasti huomannut, että jotkut värit rentouttavat, toiset taas saavat olosi energiseksi. Värien vaikutuksia onkin tutkittu paljon ja vaikka yksiselitteisiä todisteita niiden vaikutuksista ei kenties ole, on selvää, että ne vaikuttavat tunteisiimme ja käyttäytymiseemme.

Lattiat

Lattia on iso osa tilaa ja vaikuttaa sen yleistunnelmaan valtavasti. Mieti kuinka vaikkapa lämmin, kauniisti kuvioitu lattiapinta paljaan jalan alla rentouttaa ja luo turvallisen olon. Puu voi sisustusmateriaalina jopa vähentää stressiä.

Laatat

Laatat eivät ole vain käytännöllisiä, vaan niillä luoda tilaan juuri haluamansa tunnelman. Karhea pinta houkuttelee koskettamaan ja sykähdyttää, kun sitä sivelee sormenpäillä. Taidokkaasti kuvioitu laattaseinä hypnotisoi sukeltamaan yksityiskohtiin ja vie hetkeksi ajatukset muualle.

Tapetit

Kun tapeteilla uskaltaa ennakkoluulottomasti leikitellä, niillä voi määritellä koko tilan tunnelman. Siinä missä harmoniset tapettikuosit tarjoavat silmäniloa ja rauhaa, voivat räväkämmät kuosit piristää ja saada hymyn huulille.
Miltä sinä haluat ympäristösi tuntuvan? Me autamme sinua löytämään juuri oikeat elementit, joilla luot yhteyden tunteen ja tilan välille.