Sisustusvinkkejä koululaisten huoneeseen

Sisustusvinkkejä koululaisten huoneeseen

Reput ja penaalit katosivat tänään koululaisten huoneista. Arki alkoi ja myös järjestys - ihan kirjaimellisesti.

Mitään kovin ihmeellistä näin heti lomien jälkeen en ole lasteni huoneisiin ehtinyt tehdä, ainostaan vähän järjestystä ja lojuvien lelujen ja vaatteiden pois kasaamista.

Oma sisustusneuvoni koululaisten huoneeseen onkin: Selkeytä ja järjestä! Jos nyt ihan rehellinen olen, niin kumpikaan poikani ei tee läksyjä omassa huoneessaan. Silti joku pieni pöytä pitää olla. Pöydän äärellä nuorempi askartelee ja vanhempi lukee. Kolmas eli teini sen sijaan lähes lukkiutuu huoneeseensa ja tekee kaiken omassa rauhassa.
Vaikka lelujen määrä on jo kummallakin vähentynyt, löytyy pelejä, Legoja ja kaikenlaista pikku tavaraa paljon. Näille on laatikoita, lokeroita ja sängynaluslaatikoita sekä kirjoille omat hyllyt. Etenkin nuorin keräilee kaikkea pientä ja hassua. Näille aarteille on oma lokerikko, kuten on myös kynille ja arkartelutarvikkeille. Siivoaminen ja tavaroiden löytäminen on helppoa, kun kaikella on paikkansa.

En ole koskaan sisustanut lasteni huoneita erityisen lapsellisesti. Ne on kalustettu niin, että muutos leikki-ikäisestä koululaiseksi ei vaadi suuria muutoksia. Välillä olen maalannut tehosteväriseinän, nyt mennään vaihteeksi valkoisella.

Silti aina pientä päivitystä tulee tehtyä. Sävymaailman olen pitänyt melko neutraalina. Onneksi tämä sopii poikieni tyyliin ja teini-ikäinen tyttäreni on jo perinyt minun ”värisilmäni”.

Aika paljon saa jo ihmeitä aikaiseksi kun vain järjestää, siivoaa, selkeyttää ja tekee kaikille tavaroille omat paikat. Jos huone on pieni, vältä massiivisia huonekaluja ja käytä seinätilaa hyväksi käyttämällä kevyitä kirjahyllyjä. Jos vain mahdollista, yritä luoda ”leijuvaa efektiä” siroilla jaloilla tai suoraan seinälle asennetuilla hyllyillä. Pienikin huone pysyy yllättävän avarana näillä konsteilla.

 

Olen aina ollut kova järjestelemään. Niinpä kaikki säilytysratkaisuihin liittyvät asiat ovat olleet aina mieleisiä. Olen maalannut koreja ja puulaatikoita, päällystänyt tapetilla laatikoita ja tietysti kunnostanut vanhoja kalusteita. Näissä huoneissa on musta työpöytä ja harmaa laverisänky, jotka olen itse kunnostanut.

Iloa ja eloa lastenhuoneisiin saa tietysti helposti tapeteilla. Seinäpinnoissa kannattaa suosia puolihimmeää pintaa, sillä siitä on helppo pyyhkiä sormenjäljet ja tahrat pois.

Minna Jones
Kirjoittaja

Minna Jones

Sisustusstylisti ja -suunnittelija Minna Jonesin sisustusjutuissa on tuotu esille hänelle mieleisiä materiaaleja ja tuotteita, sekä erilaisia sisustustrendejä. Inspiroivia lukuhetkiä!