Syystrendit 2017 – TOP 5

Syystrendit 2017 – TOP 5

Mitkä trendit sisustuksessa jylläävät tänä syksynä?

1 Persoonallisuus

Ihmiset haluavat nyt yhä enemmän omannäköisiään ratkaisuja eikä varovaisia ”sisustuslehtikoteja”. Oma tyyli, historia, harrastukset ja luonne saavat reilusti näkyä kodissa.

2 Luonnonmukaisuus

Tämä trendi on tuonut ekologiset kalkkimaalit suosioon. Rakennus- ja sisustustuotteiden ympäristökuormitus tulee entistä useammin valintaperusteeksi. Liuotinvapaat tuotteet ovat nyt kovassa nosteessa.

3 Syvät värit

Pintamateriaaleissa vaaleat sävyt ovat väistymässä suurten sinisten, vihreiden ja ruskeiden pintojen tieltä. Tehosteseiniä ei enää käytetä, vaan ”se juttu” voi olla, että kaikki seinät ovat terrakottaa, mutta kaikki huonekalut valkeita.

4 Kuviotapetit

Se on nyt tapahtunut, suuret ja värikkäät kuviot seinillä ovat in! Tarjolla olevat tyylilajit vaihtelevat dramaattisista värikkään lystikkäisiin – vaihtoehtoja on ja ihmiset käyttävät niitä arastelematta.

5 Puulattiat

Suomalaiset rakastavat puuta lattiassa, ja syystä. Saarni ja koivu ovat tulossa taas takaisin tammen rinnalle, kohta lienee myös pyökin vuoro. 60-luvun skandinaavinen Artek-tyylisuunta lattioissa on tulossa myös takaisin.

Trendikatsaus: Sisustussuunnittelija Sofia Rusila