Maalausurakka tiedossa? Kysy neuvoa tai varaa aika maaliasiantuntijalle! Maalausurakka tiedossa? Kysy neuvoa tai varaa aika maaliasiantuntijalle!

Terassin huolto asiantuntijan ohjeilla

Terassin huolto asiantuntijan ohjeilla

Meillä tehdään kesän maalikuninkaita ja terassin valtiaita! Siisti ja hyvin öljytty terassi on kotilinnasi käyntikortti.

Käsittele terassi ja puiset pihakalusteet kuntoon Värisilmän opeilla. Lue lyhyet käsittelyohjeet alta ja tutustu tuotteisiin. Terassiöljyjä saa kirkkaina ja valmissävyinä. Kirkkaat öljyt voidaan halutessasi sävyttää palvelevissa Värisilmä-myymälöissä, joissa saat myös juuri sinun terassillesi sopivat asiantuntijan vinkit.

Katso lähin myymälä

Terassi kesäkuntoon

Terassin pesu ja öljyäminen on usein joka keväinen urakka. Varsinkin avoterassi joutuu pitkän talven aikana lujille. Onneksi kaunista pintaa syntyy nopeasti eikä vaivakaan ole suuri, jos huoltoväli ei ole päässyt liian pitkäksi.Terassin pesu ja öljyäminen sujuu helposti, kun hallussa on muutama perusasia. Tärkeintä on huolellinen esikäsittely.

GARD AQUA PUUÖLJY

Puisten pihakalusteiden ja terassien käsittelyyn ulkona. Sopii myös painekyllästetylle puulle.

29,90 €/9 l
TUTUSTU TUOTTEESEEN »

KAISLA KALUSTE- JA TERASSIÖLJY

Uudelle ja aikaisemmin öljytylle puulle, myös kovapuulle sekä hirsipinnoille.

98,50 €/9 l
kirkas, ruskea ja harmaa
TUTUSTU TUOTTEESEEN »

VALTTI KALUSTE- JA TERASSIÖLJY

Terassien, laiturien tai puukalusteiden öljyämiseen. Kolme valmissävyä.

98,00 €/9 l
Ruskea, musta ja kelonharmaa
TUTUSTU TUOTTEESEEN »

Terassin öljyäminen

Anna terassin kuivua kunnolla pesun jälkeen. Tähän voi mennä useampi tunti. Valitse hyvin levittyvä öljy. Useat öljyt käyvät sekä terassien, puukalusteiden että laitureiden öljyämiseen. Niin kestopuulle, kovapuulle, lämpökäsitellylle kuin käsittelemättömälle puulle. Valitse valmissävy tai sävytä kirkas öljy Värisilmä-myymälässä haluamasi sävyiseksi.

VÄRISILMÄ PUUÖLJY AKVA

Vesiohenteinen öljy

terassien, laiturien tai puukalusteiden käsittelyyn

79,00 €/9 l
TUTUSTU TUOTTEESEEN »

VIRTASEN UUSI TERASSIÖLJY

Luonnonöljy kaikille puuterasseille.

Kysy tuotetta Värisilmästä!
KATSO MYYMÄLÄT »

KRUUNAA ITSESI MAALIKUNINKAAKSI

Värisilmän opeilla ja tuotteilla myös kotilinnasi saa kuninkaallisen silauksen.
KATSO ULKOMAALIT »

Terassin pesu kannattaa

Avotaivaan alla olevat terassit keräävät pintaansa helposti likaa ja kasvustoa. BioComb Terassipesulla saat puuterassin ja puisten pihakalusteisten pinnat puhtaaksi ennen öljyämistä. Jos vaihdat terassin sävyä, tee vahvempi liuos ja pese vaikka toistamiseen.

Huonokuntoiset puuosat, joille pesu ei riitä, on syytä vaihtaa. Samalla on hyvä tarkistaa, onko ruuveja tai nauloja noussut pintaan ja vasaroida ne takaisin.

Suojaa ympäristö

Kun terassi on puhdas, suojaa ympäristö, kuten istutukset ja talon seinä öljyroiskeilta, käyttämällä muovipeitettä tai pahvia.

Ohjeita käsittelyyn

Varaa öljyä riittävästi – etenkin jos sävytät öljyn mieleiseksi. Näin vältyt sävyeroilta. Hanki samalla levitykseen sopivat eri kokoiset pensselit. Pienemmillä pääset myös lautojen väliin ja muihin rakoihin. Tarkista, että terassi on kuiva ja puhdas, ennen kuin aloitat öljykäsittelyn.

Sekoita öljy astiassa ennen käsittelyn aloittamista. Levitä öljy pensselillä tai sienellä puusyiden mukaisesti päästä päähän. Käsittele yhtä tai kahta lautaa kerrallaan. Älä jätä lammikoita, vaan sivele öljy tiukasti puuhun. Muista öljytä myös poikkisahatut laudan päät.

Paras sää terassin käsittelyyn on sateeton pilvipouta. Lämpötilan on oltava selkeästi plussan puolella.