Eveliina Nikola

Eveliina Nikola

Värisilmä Hamina | Rimamöljänkatu 4, 49400 Hamina | +358 10 2290 623

 

Koulutukseltani olen sisustaja ja rakennusrestauroija. Taustalla on vuosien työ vanhojen rakennusten parissa sekä museoalalla. Omana harrastuksenani tai melkeinpä elämäntapana on kunnostaa 120-vuotiasta talovanhustamme jaksamaan vielä toisen saman verran. Olen huomannut olevani sisustaja ensisijaisesti pinnoilla ja kiinteillä kalusteilla. Kun sisustuksen lähtökohdat on mietitty huolella, loppu on asukkaan persoonasta kiinni.

Suosin tapetti- ja laattavalinnoissa rohkeaa värien ja kuosien käyttöä. Kun seinälle valitsee kauniit tapetit ja värit, ne ilahduttavat aina tulijan ja herättävät tunteita. Yksi lempilauseistani onkin ”harmaa on aina harmaa” ja se kertookin hyvin omasta tavastani sisustaa.

Sisustuksen suunnittelun lähtökohtana tulisi mielestäni ottaa huomioon talon henki. Kun rakennuksen vuosikymmenet huomioidaan, ei sisustuksesta tule päälleliimatun tuntuinen. Uuden ja vanhan yhdistäminen voi olla välillä haastavaa, mutta kerroksellisuus kertoo rakennuksessa eletystä elämästä ja antaa tilalle luonnetta.

Sisustetaan kotiisi tai muuhun kohteeseesi tunnelma, joka sinusta tuntuu hyvältä. Varaa aika kalenterista tai poikkea myymäläämme, niin katsotaan yhdessä suunnittelutapaamiselle sopiva ajankohta.

Varaa aika

Työnäytteitäni