Johanna Väkinen

Johanna Väkinen

Värisilmä Pori | Presidentinpuistokatu 12, 28130 Pori | +358 2 6315 500

 

Olen melko räiskyvä persoona. Työskentelin ennen hoitajana, mutta kuusi vuotta sitten sisustus vei mukanaan ja olen siitä asti työskennellyt VäriPorissa. Maalailen ja teen käsilläni vapaa-aikana. Olen myös valmistunut maalariksi. Musiikki on kulkenut mukana läpi koko elämäni ja näin ollen pianon- ja kitaransoitto on osa jokapäiväistä arkeani.

Otan yleensä ns. ongelmatilanteet haasteena vastaan. Yksi mielenkiintoisimmista projekteista on ollut koti, jonka asukkaat elävät suurimman osan vuodesta Australiassa. Siinä kodissa ei pelätty värien ja erilaisten materiaalien käyttöä. Seiniin maalattiin efektimaaleja, joihin sekoitettiin mm. olkia ja murskattuja simpukankuoria.

Unelmien projekteja on ollut monia, ja pidän sellaisista suunnittelukohteista eniten, joissa asiakas ei luo juuri rajoitteita, vaan saan vapaat kädet toteuttaa ideoita.

Tällä hetkellä pinnalla on selkeästi erilaiset efektimaalit, ja niistä ollaan kiinnostuneita. Tapeteilta halutaan struktuurisia pintoja eikä välttämättä niinkään kuvioita. Itseäni kiinnostavat myös erilaiset efektimaalit ja niiden työstäminen. Laatoissa kiehtovat värivivahteiset laatat, joiden pinta ei näytä niin laattamaiselta.

Inspiraationi lähtee suurilta osin asiakkaasta, liekö hoitotyötausta vahvasti vaikuttanut siihen. Haluan kuunnella asiakkaan näkemystä, mieltymystä ja sitä, millainen persoona kyseiseen kotiin on muuttamassa. Paras palaute, jonka asiakkaalta saa, on ihmetys siitä miten on osannut kerätä hänen ajatuksistaan juuri oikeanlaiset materiaalit ja kasata niistä toimivan kokonaisuuden.

Kerro millaisen tunnelman haluat kotiisi, sisään tai ulos! Autan sinua valitsemaan sopivat maalit ja sävyt satojen vaihtoehtojen joukosta. Kerron, mitä erilaiset värit saavat tilassa aikaan ja mitkä sävyt sointuvat yhteen. Autan sinua luomaan juuri niin harmonisen kokonaisuuden kuin itse haluat.

Varaa aika

Työnäytteitäni