Onni onnettomuudessa – Tunnetila uudisti Hanna Sumarin kylpyhuoneen

Onni onnettomuudessa – Tunnetila uudisti Hanna Sumarin kylpyhuoneen

Vasta viemärivahinko sai Hanna Sumarin käynnistämään kylppäriremontin, jota hän oli jo pitkään pohtinut. Tunnetila-sisustuspalvelun avulla kovassa käytössä rispaantunut kylpyhuone uudistui täysin niin tilankäytöltään kuin ulkonäöltäänkin.

Istun tiedotustilaisuudessa ja puhelimeni värisee sinnikkäästi taskussani. Lopulta katson, kuka soittaa ja ihmeekseni se on puolisoni, joka tietää, etten voi vastata. Nyt täytyi siis olla tosi kyseessä ja niin olikin. –Hanna

Vesivahinko!

Tai oikeammin viemärivahinko. Viemärivesi oli tukoksen takia valinnut uuden reitin, joka johti yläkerrasta olohuoneen katon kautta alas lattialle. Tip tip tip…

Onneksi vahinko huomattiin heti ja lattia pelastui! Joka tapauksessa, tästä alkoi kylppäriremontti, jossa lähes 20 vuotta palvellut yläkerran kylpyhuone päivitettiin yhdessä Värisilmän Tunnetila-sisustuspalvelun ja sisustussuunnittelija Aino Rajasuon kanssa uuteen kukoistukseen.

Asumme vuonna 1947 rakennetussa puuhuvilassa Espoossa. Koko talo koki massiivisen remontin aikanaan, kun ostimme sen 20 vuotta sitten. Yläkertaan rakennettiin söpö 4 m2 kylpyhuone kolmen tyttäremme käyttöön. Parikymmentä vuotta ahkeraa kulutusta näkyi jo selvästi kaikilla pinnoilla, tyttäretkin aikuistuivat ja muuttivat pois. Kylpyhuone huusi remontintarvetta, mutta vasta viemärin tukos pakotti meidät siihen.

Päätin valita yhteistyökumppanikseni Värisilmän, koska heidän kauttaan saa sekä suunnittelupalvelun että pintamateriaalit, eristeet, kalusteet ja valaisimet. Sitä kautta sain myös uuden ystävän, ihanan Ainon, joka palvelee Vantaalla, Värisilmä Showroom Petikossa.

Videoilta näet Hannan ja Tunnetila-suunnittelijan pohdinnat tulevasta remontista sekä valmiin kylpyhuoneen ja miten upea siitä lopulta tuli.

Ammattilainen auttaa päätöksenteossa

Aino tuli käymään ja kerroin toiveeni modernista, taloomme sopivasta ja funktionaalisesta tilasta. Minä olen nopea päättämään ja näen heti mistä pidän tai en pidä, mutta monet tuskailevat materiaalien ja värivalintojen kanssa. Sen ymmärtää hyvin globaalissa maailmassa, jossa kaikki mahdollinen on saatavilla ja valikoimat ovat loputtoman suuria. Siksi on kätevää käyttää suunnittelijaa apuna. Kun joku tekee alkukarsinnan, on päätöksen teko jo paljon helpompaa.

Remontin teki Pepe ja Tea Toikka. Isä ja tytär. Pepe oli mukana katsomassa, mitä valitsen ja auttoi määrittämään laattojen ja laastien tarpeen. Valinnoissa auttoivat myös Tunnetila-suunnitelija Aino Rajasuo ja Värisilmästä Tiina Hakola.

Värisilmässä valitsemassa laattoja.

Värisilmän Tunnetila-suunnittelija Aino Rajasuo.

Aino ehdotti seinälaatoiksi Värisilmän suuria valkoisia Frame Milk -laattoja. Vaikka laatta näyttää ensisilmäyksellä puhtaan valkoiselta, sen reunoissa on aavistus beigen sävyä, joka tekee lopputuloksesta kauniisti elävän ja lämpimän. Lattiaan ladottiin kalanruodon muotoon Rewind Vanilla -laattoja, jotka nostettiin kulkemaan myös ylös seinäkkeelle. Lopputulos on moderni ja klassinen. Lattiassa on sähkölämmitys, joka kuivaa tilaan ja pitää lattian miellyttävän lämpimänä kaikkina vuodenaikoina.

Kylpyhuoneen kalusteet Svedbergsin kokoelmista

Uudessa suunnitelmassa suihkutilasta tuli toimivampi, kun kylpyhuone jaettiin kahteen osaan rakentamalla sen keskelle seinäke. Seinäkkeen sisään sijoitettiin sekä WC-istuimen, että sen toisella puolella sijaitsevan suihkun mekanismit. Seinään kiinnitettävä WC-istuin on mahtava. Se näyttää keveältä ja helpottaa huomattavasti WC:n siivousta.

Svedbergsin 80 cm leveä Forma-laatikosto ja siihen integroitu allas kiinnitettiin seinään. Altaan yläpuolelle asennettiin DK-peilikaappi, joka on kuin taulu. Kalusteiden pinta on tammiviilua. Pidän puusta ja erityisesti tammesta, se tuo tilaan haluamaani lämpöä, kaakelin ja posliinin vastapainoksi. Myös pyyhekoukut ja pyyhekuivain ottavat oman tilansa.

Valmiissa kylpyhuoneessa suihku on seinäkkeen takana, johon WC-istuin on kiinnitetty.

Rewind Vanilla -laatat nostettiin kulkemaan ylös seinäkkeelle asti.

Meikkivalo tulee sekä alhaalta että ylhäältä tasaisesti.

Svedbergsin 80 cm leveä Forma-laatikosto on tammiviilua.

Haasteena oli niukat neliöt

Neljän neliömetrin tilaan piti sijoittaa WC-istuimen ja käsienpesualtaan lisäksi säilytystilaa kosmetiikalle sekä suihku.

Entinen suihkutila oli ahdas ja ikävä.

Hyvännäköinen Stretch-katto vaimentaa ääniä

Kylpyhuoneen upea erikoisuus on Ninapinta-stretchkatto. En ollut edes kuullut moisesta aiemmin. Materiaali on kumimuovia ja se pingotetaan paikoilleen alumiiniprofiilien avulla. Stretchiä saa kiiltävänä, satiininhohtoisena sekä mattana ja valittavana on 150 väriä. Katto tilataan mittojen mukaan ja se asennetaan paikoilleen kiristämällä kuuman ilman avulla. Katon alle jää piiloon kaikki putket ja johdot ja sen voisi toteuttaa myös upeana tasaisena valokattona LED-nauhalla toteutettuna, mutta meidän matalassa majassamme ei ollut tarpeeksi korkeutta siihen ihanuuteen. Perus versioon tarvitaan 8 cm tilaa ja siihen saa upotettua valaisimet.

Katto on todella kaunis, saumaton ja puhdas, aavistuksen joustava, eikä se kerää hajua tai likaa. Joustavuutensa ansioista se myös vaimentaa ääniä ja vähentää kaikumista, mikä on monesti kylpyhuoneissa ongelma kovien pintamateriaalien takia. Jos tarvitaan, se voidaan pestä miedolla pesuaineliuoksella.

Pepe teki sen syvennykseen hyllyt massiivitammesta, joten shampoopulloillekin on paikkansa.

Valo tärkeää

Pidän puhtaasta valosta ja meille laitettiin aivan tavallista valkoista valoa, vaikka erilaisia fiilisvaloja olisi myös voitu asentaa. Lisää valoa pieneen kylppäriin tuli myös ikkunasta, jonka halusin yläkerran aulan ja kylpyhuoneen väliseen seinään. Lasi päästää valoa läpi, mutta se on kuitenkin läpinäkymätön, eli kylpyhuoneessa on hyvä intiimi rauha. Valo kulkee tilassa muutenkin, koska keskellä olevaa seinäkettä ei tehty suljetun reunan puoleltakaan umpinaiseksi, vaan sinne tehtiin ikkuna kirkkaasta lasista.

Luksusta suihkutilassa

Suihkutilasta tuli aivan upea! Se on tosi tilavan tuntuinen ja sadepisaramaisen vedenvirtauksen antava Hans Grochen Raindance -kattosuihku upotettiin tyylikkäästi myös stretch-kattoon. ACO-linjalattiakaivo tilattiin koko suihkutilan levyisenä ja ero entiseen on vähintään dramaattinen. Koko viemärikatastrofihan alkoi vanhasta lattiakaivosta ja jos saisin sen asentajan käsiini, minulla olisi hänelle muutama sana sanottavana.

Verona-pyyhekuivain ja Hans Grochen Raindance -suihku ovat modernia designia. ACO-linjalattiakaivo on koko suihkutilan levyinen.

Kaikella on paikkansa

Olen niin onnellinen kauniista uudesta kylpyhuoneestani. Aino sai siitä tilavan, vaikka neliöt eivät muuttuneet mihinkään. Se on helppohoitoinen, koska pinnat ovat selkeät. Kaikki on kiinnitetty seiniin ja lattia on esteettömästi puhdistettavissa, siitä tulee myös tilan tuntua. Järjestys säilyy, kun kaikelle on oma paikkansa.

Jämäkät ja tyylikkäät pyyhekoukut ja Verona pyyhekuivain helpottavat elämää! Edellisessä kylppärissä ei ollut kumpiakaan. Älkää kysykö miksi! Vastausta ei oikeastaan ole. Seiniin kiinnitettiin koukkuja imukupeilla ja ne olivat yleensä lattialla…Ihminen sinnittelee kummallisissa hankalissa tilanteissa aivan turhaan. Toimivuus on kuitenkin kaikessa sisustuksessa tärkeintä, varsinkin pienissä tiloissa, jotka ovat kovassa käytössä.

– Hanna Sumari –

Katso video valmiista kylpyhuoneesta