BIORA 20 REMONTTIMAALI PM1 0,9L PUOLIHIMMEÄ TEKNOS

25,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Vesiohenteinen puolihimmeä maali sisäseiniin ja -kattoihin. BIORA 20 soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa maalipinnoille kohdistuu kovaa rasitusta, esimerkiksi keittiöiden, eteis-, porras-, lasten- ja luokkahuoneiden seinä- ja kattopintojen maalaukseen. BIORA 20:lla voidaan maalata betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili- sekä rakennuslevypintoja.Maalia on helppo levittää ja se jättää tasaisen, puolihimmeän pinnan, joka on helppo pitää puhtaana. BIORA 20 on mahdollisimman käyttöturvallinen, koska se on täysin liuotinvapaa ja maalatessa siitä haihtuu vain vettä. Tuote kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokituksien M1-ryhmään.
Tuote on saanut Suomen Allergia- ja Astmaliiton allergiatunnuksen käyttöoikeuden.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Puolihimmeä

Käyttökohde

1.1 Seinämaalit

Riittoisuus

Imeville alustoille 8-10m²/L, imemättömille pinnoille 10-12m²/L.

Pakkauskoot

0,9L, 2,7L , 9L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Sively, telaus tai ruiskutus

Tuotemerkki

Teknos

KÄYTTÖKOHTEET

BIORA 20 soveltuu erityisen hyvin keittiöiden, eteis-, porras-, lasten- ja luokkahuoneiden seinä- ja kattopintojen maalaukseen. BIORA 20:lla voidaan maalata betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili- sekä rakennuslevypintoja.


KÄYTTÖOHJEET

PINNAN ESIKÄSITTELY

Uudet pinnat puhdistetaan pölystä ja liasta. Aikaisemmin maalatut pinnat pestään RENSA SUPER maalipesuaineella. Kovat tai kiiltävät pinnat hiotaan himmeiksi ja hiontapöly poistetaan. Liima- tai kalkkimaalilla maalatuista pinnoista on vanha maali poistettava kokonaan. Ruiskutasoitetut kattopinnat, jotka eivät ole vedenkestäviä, suosittelemme pohjustettaviksi liuoteohenteisella pohjamaalilla, esim. FUTURA 3 tartuntapohjamaalilla. Pinnan epätasaisuudet silotetaan kohteeseen sopivalla SILORA-sarjan tasoitteella. Kuivunut tasoite hiotaan ja pöly poistetaan.


KÄSITTELYOHJE

Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili-, lastulevy-, kipsilevy- ja kuitulevypinnat pohjamaalataan BIORA 3 pohja- ja kattomaalilla. Teräspinnat pohjamaalataan FERREX AQUA ruosteenestomaalilla. Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. Maalia ohennetaan tarvittaessa vedellä. Maali levitetään telalla, ruiskulla tai siveltimellä 1 – 2 kertaan. Sopiva ilmattoman ruiskun suutin on 0,017 – 0,021″.


KÄSITTELYOLOSUHTEET

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Tuulettaminen maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana nopeuttaa maalin kuivumista.


PINNAN HOITO

Maalin lopullinen kalvonmuodostus normaaliolosuhteissa kestää n. 4 viikkoa, jonka jälkeen pinta on saavuttanut lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä. Ennen tätä maalipintaa on käsiteltävä varoen. Maalipinta voidaan puhdistaa neutraalilla (pH 6 – 8) pesuaineliuoksella kevyesti pyyhkimällä. Pesuaine ja lika poistetaan pyyhkimällä ja/tai huuhtelemalla pinta puhtaalla vedellä. Työvälineenä käytetään siivouspyyhettä, pehmeää sientä tms. Karkeaa harjausta tai voimakasta hankausta tulee välttää. Pesuaineiden käytössä noudatetaan pesuainevalmistajan laimennus- ym. käyttöohjeita.


Ei saa jäätyä!


TEKNISET TIEDOT

Kuiva-ainepitoisuus: n. 39 tilavuus-%

Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC): EU VOC raja-arvo (kat A/a): 30 g/l. Tuotteen VOC: max. 30 g/l.

Kiilto: Semi-matt

Sävytysjärjestelmä: Teknomix

Tiheys :n. 1,3 g/ml

Pölykuiva: ½ tunnin kuluttua

Ohenne: Vesi.

Välineiden pesu: Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja pesuaineella.

Pesun- ja kulutuksenkestoö: Maalipinnan kulutuksen kesto on hyvä. Maalipinta on puhdistettavissa. SFS-EN 13300 -luokituksen mukainen märkähankauskestoluokka on 1 (ISO 11998). Vesirasituksen kesto on yli 2000 harjauskierrosta (MaalausRYL 2012, vesiohenteisten sisäseinä- ja kattomaalien testimenetelmät ja arviointi). Kestää yli 5000 harjausta, SFS 3755.

Pakkauskoot: 0,9 L, 2,7 L, 9 L

Varoitusmerkintä: Katso käyttöturvallisuustiedote.

Hyväksynnät & sertifikaatit: Allergiatunnus (Suomi),M1-luokitus,Joutsenmerkki