EUROHOME COTTO K035 ANTIK STONE LAMINAATTI 2,52 M2/KRT

49,14 /krt

(19,50 /m2)

Vain 21 (krt) varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Kivikuvioinen laminaattilattia antaa lattiapinnoille raikkaan ilmeen.
Selkeät suuret pinnat sopivat moderniin sisustamiseen tuoden siihen valoa ja avaruutta. Laminaattilattian helppohoitoisuus ja kestävyys yhdistettynä kivikuvion luonnollisuuteen lisää tilojen viihtyisyyttä.
Käyttöluokka 23/32 kestää hyvin kulutusta. Taittopontti tekee asennuksesta helppoa ja nopeaa.
M1 päästöluokka

Tuotetiedot

Lattianpäällysteen tyyppi

Käyttöluokka 23/32/AC4

Pintakäsittely

DS / R9

Paloluokka

Cfl-s1

Kiinnitystapa

Taittopontti

Laudan mitat

1285 x 327 mm

Paksuus

8 mm

Ympäristömerkintä/sisäilmaluokitus

M1

Takuu

20 vuotta

Käyttökohteet

Laminaatti on kestävä ja helppohoitoinen pintamateriaali. Valikoimassamme on runsaasti erilaisia kuoseja valittavana. Laminaatin asentaminen on helppoa ja nopeaa. Laudat kiinnitetään toisiinsa taittamalla laminaattilaudan sivuilla olevat pontit yhteen. Liimaa tai muita kiinnitysaineita ei tarvita. Laminaatit jaetaan erilaisiin käyttöluokkiin niiden kulutuskestävyyden perusteella.


Kodintilojen käyttöluokat:

Käyttöluokka 21 kevyeen käyttöön, kuten makuuhuoneisiin

Käyttöluokka 22 normaalikäyttöön, kuten olohuoneisiin ja eteiseen

Käyttöluokka 23 kovalla käytöllä oleviin eteis- ja oleskelutiloihin


Julkisisten tilojen käyttöluokat:

Käyttöluokka 31 julkisten tilojen kevyeen käyttöön, kuten hotellihuoneisiin ja pieniin toimistoihin

Käyttöluokka 32 normaalikäyttöön, kuten luokkahuoneisiin ja pieniin myymälöihin

Käyttöluokka 33 kovaan käyttöön, kuten tavarataloihin

Käyttöluokka 34 erittäin kovaan käyttöön, kuten lentoasemille ja kauppahalleihin


Asiantuntijamme neuvovat Sinua mielellään- Värisilmä auttaa!


Alusta ja olosuhteet

Laminaatti asennetaan kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle, uivaksi lattiaksi. Tarkistetaan aluslattian suoruus: suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm / 2000 mm. Tarvittaessa lattia oikaistaan tasoitteella tai levyttämällä. Laminaatti voidaan asentaa betonille, levy- tai puulattiaan, muovimaton, linoleumin tai korkin päälle. Tekstiilimatto on poistettava. Vanha lattianpäällyste on puhdistettava huolellisesti. Kiviainespinnoilla on käytettävä aina 0,2 mm PE-kalvoa (tai vastaavaa VTT:n hyväksymää kosteussulkua). Tarkistetaan aluslattian kosteus: kiviainespintaisten lattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH). Välipohjarakenteissa asennetaan vähintään 2 mm paksu, askeläänen eritykseen tarkoitettu alusmateriaali (VTT:n hyväksymä). Laudat asennetaan valon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Kaikkiin kiinteisiin rakenteisiin jätetään vähintään 8 mm liikuntavara (1,5 mm/lattiametri). Mikäli lattia on yli 8 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Laminaattilattiaa ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). Huoneen suhteellinen ilmankosteus on oltava asennuksen aikana ja sen jälkeen 30-65 %, ja huoneilman lämpötila vähintään +18 °C. Laminaattipäällysteet toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 tuntia) ennen asennustyön aloitusta. Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa, ja pintalämpötilan oltava ennen asennusta ja sen aikana +18-23 °C. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa. Pintalämpötilan maksimi on 27 °C.


Asennus-ja hoito-ohje

Asennus

Aloitus on lähdettävä suoraan aloitusseinästä. Jos tilan seinät eivät ole suorassa kulmassa, päätetään ennen asennusta mitä seinää vasten laminaattilaudat sijoitetaan. Aloitetaan nurkasta ja asennetaan pontin pitkä kieleke huoneeseen päin. Jätetään vähintään 8 mm liikuntavara seinän ja ensimmäisen rivin väliin käyttämällä tarkoitukseen sopivia kiiloja. Painettava päätypontti (5G) kiinnitetään liittämällä päädyt yhteen ja painamalla kevyesti siten että muoviliuska lukitsee pontin. Jatketaan samalla tavalla ensimmäinen rivi. Viimeinen lauta mitoitetaan ja seuraava rivi aloitetaan leikatulla palalla. Vierekkäisten lautojen limityksen on oltava vähintään 300 mm. Asennusta jatketaan yhdistämällä pitkän sivun pontit. Painettava päätypontti (5G) kiinnitetään liittämällä päädyt yhteen ja painamalla kevyesti siten että muoviliuska lukitsee pontin. Muistetaan lisätä kiiloja liikuntavaroihin työn edetessä. Läpivienneille on porattava halkaisijaltaan vähintään 16 mm suuremmat reiät. Liimataan irtopala takaisin paikalleen käyttämällä PVAC puuliimaa. Jos lattian korotus vaatii ovien karmien sahaamista, käytetään mittana lattialaudan palaa. Viimeinen lautarivi sahataan oikean levyiseksi siten että pontti on sahattu pois, huomioidaan 8 mm liikuntavara. Poistetaan asennus kiilat kun lattian asennus on valmis. Jalka-/liikuntasaumalistoja asennettaessa on huomioitava, etteivät ne saa estää lattian elämistä, ts. ne eivät saa olla kiinni laminaattilattiassa.


HOITO-OHJE

Yleiset olosuhteet

Laminaattilattia on luonnonmateriaalia joka elää johtuen ilmankosteuden vaihteluista. Liian suuren elämisen ja sen aiheuttamien vaurioiden estämiseksi huoneessa on säilytettävä normaali huonelämpötila, ja ilman suhteellisen kosteuden on oltava 30-65 %.

Ennakoivat toimenpiteet:

Ovimatto laitetaan sekä oven sisä- että ulkopuolelle, jotta lika ja sora eivät kulkeudu lattialle ja kuluta sitä. Huonekalujen jalkoihin kiinnitetään huopapalat, jotta estetään tarpeettomien naarmujen ja jälkien syntyminen lattiaan.

Päivittäinen puhdistus: Suoritetaan kuivamenetelmin, esim. imuroimalla. Tarvittaessa lattia nihkeäpyyhitään lähes kuivaksi väännetyllä mopilla/rätillä. Lattia saa kostua vain erittäin kevyesti.

VINKKI: Nihkeäpyyhityn lattian on oltava kuiva yhden minuutin kuluttua pyyhkimisen jälkeen. Tällöin on käytetty oikea määrä vettä.

Peruspuhdistus: Jos käytetään puhdistusainetta on sen pH-arvon oltava neutraali (pH 6-8).

Nihkeäpyyhinnän tarve määräytyy lattian käytön ja likaantumisen mukaan. Puhdistuksessa ei saa käyttää saippuaa tai polymeerejä sisältäviä aineita. Suositellaan laminaattilattioiden puhdistukseen tarkoitettua Laminaattipesua, jossa ei ole mukana saippuaa. Laminaattilattiaa ei vahata.

Tahrojen poistaminen:

Mikäli lattiaan on tullut tahra, voi sen yrittää poistaa miedolla yleispuhdistusaineella (pH 6-8, joka ei sisällä saippuaa tai ammoniakkia). Tärkeintä on että kaikki tahrat pyritään poistamaan välittömästi. Hankalat tahrat ( mm. öljy, vide, rasva, huopakynä…) voidaan yrittää puhdistaa etyylialkoholilla tai lakkabensiinillä.