EUROHOME LOFT K040 URBAN DRIFTWOOD LAMINAATTI 2,22 M2/KRT

28,64 /krt

(12,90 /m2)

Varastossa, toimitusaika 3-10 päivää.

EUROHOME LOFT
Loft mallistossa design ja luonnollisuus ovat esillä jokaisessa kuosissa.
Aidot värit ja kuosien elävyys saa suuretkin lattiapinnat luomaan tiloihin kodikkaan tunnelman. Vahva ja laadukas laminaatin runko kestää hyvin iskuja, esimerkiksi raskaita huonekaluja. Lattia kestää myös hyvin suoraa auringonvaloa haalistumatta.
Helppohoitoinen Loft on käytännöllinen valinta, se ei tarvitse erityistä hoitoa – nihkeä moppaus tarvittaessa riittää pitämään lattian tyylikkäänä.

Tuotetiedot

Pintakäsittely

DS / R9

Paloluokka

Cfl-s1

Kiinnitystapa

Taittopontti

Laudan mitat

1285 x 192 mm

Paksuus

8 mm

Takuu

20 vuotta

Käyttökohteet

Laminaatti on kestävä ja helppohoitoinen pintamateriaali. Valikoimassamme on runsaasti erilaisia kuoseja valittavana. Laminaatin asentaminen on helppoa ja nopeaa. Laudat kiinnitetään toisiinsa taittamalla laminaattilaudan sivuilla olevat pontit yhteen. Liimaa tai muita kiinnitysaineita ei tarvita. Laminaatit jaetaan erilaisiin käyttöluokkiin niiden kulutuskestävyyden perusteella.


Kodintilojen käyttöluokat:

Käyttöluokka 21 kevyeen käyttöön, kuten makuuhuoneisiin

Käyttöluokka 22 normaalikäyttöön, kuten olohuoneisiin ja eteiseen

Käyttöluokka 23 kovalla käytöllä oleviin eteis- ja oleskelutiloihin


Julkisisten tilojen käyttöluokat:

Käyttöluokka 31 julkisten tilojen kevyeen käyttöön, kuten hotellihuoneisiin ja pieniin toimistoihin

Käyttöluokka 32 normaalikäyttöön, kuten luokkahuoneisiin ja pieniin myymälöihin

Käyttöluokka 33 kovaan käyttöön, kuten tavarataloihin

Käyttöluokka 34 erittäin kovaan käyttöön, kuten lentoasemille ja kauppahalleihin


Asiantuntijamme neuvovat Sinua mielellään- Värisilmä auttaa!


Alusta ja olosuhteet

Laminaatti on luonnonmateriaali, joka elää johtuen ilmankosteuden vaihteluista. Liian suuren elämisen ja sen aiheuttamien vaurioiden estämiseksi huoneessa on säilytettävä normaali huonelämpötila (vähintään +18°C) , ja ilman suhteellisen kosteuden on oltava ennen asennusta, asennuksen aikana ja sen jälkeen 30-75 %. Laminaattipäällysteet toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 tuntia) ennen asennustyön aloitusta. Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa ennen asennusta, ja pintalämpötilan oltava ennen asennusta ja sen aikana +18-23 °C. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa. Pintalämpötilan maksimi on +27 °C. Laminaatti asennetaan aina kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle, niin sanotusti uivaksi lattiaksi. Uivalla lattialla tarkoitetaan sitä, ettei laminaattia liimata tai muutoinkaan kiinnitetä alustaan.


Tarkista ennen asennusta aluslattian suoruus:

Suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm 2 metrin matkalta. Tarvittaessa oikaise lattia tasoitteella tai levyttämällä. Laminaatti voidaan asentaa useimpien kovien lattioiden päälle. Tekstiilimatto ja muut joustavat lattiamateriaalit on poistettava. Vanha lattianpäällyste on puhdistettava huolellisesti. Kiviainespinnoilla on käytettävä aina 0,2 mm PE-kalvoa, tarvittaessa RYL 2013 vaatimukset täyttävää kopinanvaimennusta, tai näiden yhdistelmäratkaisua.


Tarkista ennen asennusta aluslattian kosteus:

Kiviainespintaisten lattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH).


Asennus-ja hoito-ohje

Asennusohje


Tarkista aina ennen asennuksen aloittamista riittävässä valaistuksessa, että asennettava tuote on ehjä. Viallista tuotetta ei saa asentaa.

Asenna laminaattilaudat päävalon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Mikäli asennat laminaatin vanhan puulattian päälle, asenna se ristiin vanhan lattian suuntaan nähden.

Aloita laminaatin asennus laminaattilaudan pitkä reuna suoraa seinää vasten. Jos tilan seinät eivät ole suorassa kulmassa, päätä ennen asennusta mitä seinää vasten viistosti leikatut laminaattilaudat sijoitetaan. Asenna laminaatin pontin pitkä kieleke huoneeseen päin. Jätä vähintään 8 mm liikuntavara kiinteisiin rakenteisiin käyttämällä tarkoitukseen sopivia kiiloja. Liitä päädyt yhteen ja laske lauta alas. Mitoita viimeinen lauta ja aloita seuraava rivi leikatulla palalla. Vierekkäisten lautojen limityksen on oltava vähintään 30 cm. Seuraavalla rivillä liitä laminaattilaudat ensin päätyponteista nostamalla edellistä lautaa 30 astetta jotta pitkän sivun pontti saadaan liitettyä paikalleen. Jatka samalla tavalla rivi kerrallaan. Muista lisätä kiiloja liikuntavaroihin työn edetessä. Sahaa viimeisen rivin laudoista pontti pois ja huomioi 8 mm liikuntavara.

Mikäli lattia on yli 8 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla joka on peitetty alakiskoon kiinnitettävällä listalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Laminaattilattiaa ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). Poraa läpivientejä varten halkaisijaltaan vähintään 8 mm suuremmat reiät.

Jos lattian korotus vaatii ovien karmien sahaamista, käytä mittana lattialaudan palaa. Poista asennuskiilat kun lattian asennus on valmis. Asenna jalka- ja liikuntasaumalistat, huomioi etteivät ne estää lattian elämistä.

Tutustu paketissa oleviin asennusohjeisiin huolellisesti ennen kuin aloitat asentamisen.


Hoito-ohje


Ennaltaehkäise lattian likaantuminen ja kuluminen laittamalla ovimatto sekä oven sisä- että ulkopuolelle, Kiinnitä huonekalujen jalkoihin huopapalat. Huopapaloilla estetään tarpeettomien naarmujen ja jälkien syntyminen lattiaan.

Imuroi tai lakaise lattia. Tarvittaessa pyyhi lattia lähes kuivaksi väännetyllä mopilla/rätillä. Nihkeäpyyhityn lattian on oltava kuiva yhden minuutin kuluttua pyyhkimisen jälkeen. Tällöin on käytetty oikea määrä vettä.

Jos käytät puhdistusainetta, on sen pH-arvon oltava neutraali (pH 6-8). Puhdistuksessa ei saa käyttää saippuaa tai polymeerejä sisältäviä aineita. Suosittelemme laminaattilattioiden puhdistukseen tarkoitettua Laminaattipesua, jossa ei ole mukana saippuaa. Vältä liiallista puhdistusaineen käyttöä. Laminaattilattiaa ei saa vahata. Mikäli lattiaan on tullut tahra, voit poistaa sen välittömästi miedolla yleispuhdistusaineella. Puhdista hankalat tahrat (kuten öljy, voide, rasva tai huopakynä) varovasti etyylialkoholilla tai lakkabensiinillä.