FLOOREVER SPA R026 SUNDANCE TAMMI VINYYLILANKKU 2,21 M2/KRT

87,30 /krt

(39,50 /m2)

Varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Floorever Span 3-ulotteinen, digitaalisesti painettu pinta toistaa kuosin poikkeuksellisen tarkasti ja luonnollisesti.
Kestää kovaa kulutusta ja kosteutta kuivissa sisätiloissa, kestävä komposiittirunko tekee lattiasta pitkäikäisen.
Pohjassa integroitu kopinanvaimennus tekee lattiasta miellyttävän ja äänettömän.
Käyttöluokka 23/34 kestää erittäin hyvin kulutusta. Taittopontti tekee asennuksesta helppoa ja nopeaa. Päätypontti päältänapautettava 5Gi.

Tuotetiedot

Paksuus

5 mm

Lattianpäällysteen tyyppi

Käyttöluokka 23/34

Laudan mitat

1280 x192 x5 mm

Pintakäsittely

DS / R9

Paloluokka

Bfl-s1

Käyttöluokka

23/34

Kiinnitystapa

Taittopontti

Liukkaudenestoluokitus

R9

Takuu

30 vuotta kotikäytössä, 5 vuotta julkisissa tiloissa

Alusta ja olosuhteet

Pakkauksen mukana on kuvallinen, yksityiskohtainen asennusohje. Lattianpäällyste asennetaan kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle, uivaksi lattiaksi. Tarkistetaan aluslattian suoruus: suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm / 2000 mm. Tarvittaessa aluslattia oikaistaan tasoitteella tai levyttämällä. Lattianpäällyste voidaan asentaa betonille, levy- tai puulattiaan, muovimaton, linoleumin tai korkin päälle. Tekstiilimatto on poistettava. Vanha lattianpäällyste on puhdistettava huolellisesti. Tarkistetaan aluslattian kosteus: kiviainespintaisten aluslattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH). Laudat asennetaan valon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Kaikkiin kiinteisiin rakenteisiin jätetään vähintään 5 mm liikuntavara. Mikäli lattia on yli 20 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Lattianpäällystettä ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). Huoneen suhteellinen ilmankosteus on oltava asennuksen aikana ja sen jälkeen 30-65 %, ja huoneilman lämpötila vähintään +18 °C . Lattianpäällyste toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 tuntia) ennen asennustyön aloitusta. Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa, ja pintalämpötilan oltava ennen asennusta ja

sen aikana +18…23 °C. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa. Pintalämpötilan maksimi on 27 °C. Tuotteen ominaisuuksiin kuuluu lievä turpoaminen lämpörasituksessa, joten siksi edellämainittujen liikuntasaumojen tulee sallia lattianpäällysteen eläminen vapaasti. Alusmateriaalia ei käytetä, koska tuotteessa on pohjaan integroitu kopinan vaimennus (19 dB).

Toimistotiloissa suosittelemme huonekaluissa tasapohjaista kaksoispyörää.


Asennus

Aloitus on lähdettävä vasemmalta oikealle suoraan aloitusseinästä. Jos tilan seinät eivät ole suorassa kulmassa, päätetään ennen asennusta mitä seinää vasten viistosti leikatut laudat sijoitetaan. Kuvan 15 mukaisia aloituslautoja voidaan käyttää ensimmäisen rivin teossa, ne poistetaan kun kaksi-kolme valmista riviä on tehty. Aloitetaan nurkasta ja asennetaan pontin pitkä kieleke huoneeseen päin. Jätetään vähintään 5 mm liikuntavara seinän ja ensimmäisen rivin väliin käyttämällä tarkoitukseen sopivia kiiloja. Päätypontti kiinnitetään liittämällä päädyt yhteen ja napauttamalla liitetyt päädyt kiinni Floorever Spa Tap Block työkalulla. Jatketaan samalla tavalla ensimmäinen rivi. Viimeinen lauta mitoitetaan ja seuraava rivi aloitetaan leikatulla palalla. Vierekkäisten lautojen limityksen on oltava vähintään 300 mm. Päätypontti kiinnitetään liittämällä päädyt yhteen ja napauttamalla yhteen liitetyt päädyt kiinni Floorever Spa Tap Block työkalulla. Muistetaan lisätä kiiloja liikuntavaroihin työn edetessä. Läpivienneille on porattava halkaisijaltaan vähintään 10 mm suuremmat reiät. Viimeinen lautarivi sahataan oikean levyiseksi, huomioidaan 5 mm liikuntavara. Poistetaan asennuskiilat kun lattian asennus on valmis. Jalka-/liikuntasaumalistoja asennettaessa on huomioitava etteivät ne saa estää lattian elämistä, ts. ne eivät saa olla kiinni lattianpäällysteessä.


Hoito-ohje

Käyttöönottopuhdistus

Irtolika poistetaan. Pesu asennuksen jälkeen heikosti emäksisellä yleispuhdistusaineella.


Ylläpitopuhdistus

Suoritetaan miedolla yleispuhdistusaineella, jonka pH-arvo on 6-8.


Tahranpoisto

Tahrat poistetaan mahdollisimman nopeasti neutraalilla yleispuhdistusaineella (pH 6-8). Öljy, väriliidut ja tussi poistetaan mineraalitärpätillä tai puhdistusspriillä.


Vahaus

Vinyylien pinnassa on PUR-käsittely, jonka takia niitä ei vahata


Ennakoiva hoito

Sisääntulojen kohdalla käytetään ovimattoja (ei kumipohjainen) liankerääjinä. Kumipintaisista tavaroista tai jalkineista saattaa jäädä jälkiä vinyylin pintaan, joten niiden säilytys kenkätelineissä tai käytävämattojen päällä.