IDEO PRO 33 9036-7 LÄMMIN HARMAA VINYYLILANKKU 2,23 M2/KRT

62,22 /krt

(27,90 /m2)

Tilapäisesti loppu

Ideo Pro 33 vinyylilankku on hyvä valinta kodin ja julkisten tilojen lattioiden kovaan kulutukseen.
Mallistossa on neljä tyylikästä väriä.
Laudan pohjassa on integroitu kopinanvaimennus (19 dB), joka tekee lattiasta miellyttävän ja äänettömän.

Rakenteeltaan Ideo Pro 33 on uuden sukupolven jäykkärunkoinen vinyylilattia, joka sopii lähes kaikille lattiapinnoille.

Paksuus 5 mm, käyttöluokka 23/33. Pohjassa integroitu 1,5 mm kopinanvaimennus

Tuotetiedot

Lattianpäällysteen tyyppi

Käyttöluokka 23/33

Pintakäsittely

DS / R9

Paloluokka

Bfl-s1

Kiinnitystapa

Taittopontti

Takuu

15 vuotta kotikäytössä, 5 vuotta julkisissa tiloissa

Alusta ja olosuhteet

Lattianpäällyste asennetaan kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle, uivaksi lattiaksi.

Tarkistetaan aluslattian suoruus: suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm / 2000 mm. Tarvittaessa aluslattia oikaistaan tasoitteella tai levyttämällä. Lattianpäällyste voidaan asentaa betonille, levy- tai puulattiaan, muovimaton, linoleumin tai korkin päälle. Tekstiilimatto on poistettava. Vanha lattianpäällyste on puhdistettava huolellisesti. Tarkistetaan aluslattian kosteus: kiviainespintaisten aluslattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH).


Laudat asennetaan valon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Kaikkiin kiinteisiin rakenteisiin jätetään vähintään 5 mm liikuntavara. Mikäli lattia on yli 20 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Lattianpäällystettä ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). Huoneen suhteellinen ilmankosteus on oltava asennuksen aikana ja sen jälkeen 30-65 %, ja huoneilman lämpötila vähintään +18 °C . Lattianpäällyste toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 tuntia) ennen asennustyön aloitusta. Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa, ja pintalämpötilan oltava ennen asennusta ja sen aikana +18…23 °C. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa. Pintalämpötilan maksimi on 27 °C. Tuotteen ominaisuuksiin kuuluu lievä turpoaminen lämpörasituksessa, joten siksi edellämainittujen liikuntasaumojen tulee sallia lattianpäällysteen eläminen vapaasti. Alusmateriaalia ei käytetä, koska tuotteessa on pohjaan integroitu kopinan vaimennus (19 dB).

Toimistotiloissa suosittelemme huonekaluissa tasapohjaista kaksoispyörää.


Asennus

Aloitus on lähdettävä vasemmalta oikealle suoraan aloitusseinästä. Jos tilan seinät eivät ole suorassa kulmassa, päätetään ennen asennusta mitä seinää vasten viistosti leikatut laudat sijoitetaan. Kuvan 15 mukaisia aloituslautoja voidaan käyttää ensimmäisen rivin teossa, ne poistetaan kun kaksi-kolme valmista riviä on tehty. Aloitetaan nurkasta ja asennetaan pontin pitkä kieleke huoneeseen päin. Jätetään vähintään 5 mm liikuntavara seinän ja ensimmäisen rivin väliin käyttämällä tarkoitukseen sopivia kiiloja. Päätypontti kiinnitetään liittämällä päädyt yhteen ja napauttamalla liitetyt päädyt kiinni Floorever Spa Tap Block työkalulla. Jatketaan samalla tavalla ensimmäinen rivi. Viimeinen lauta mitoitetaan ja seuraava rivi aloitetaan leikatulla palalla. Vierekkäisten lautojen limityksen on oltava vähintään 300 mm. Päätypontti kiinnitetään liittämällä päädyt yhteen ja napauttamalla yhteen liitetyt päädyt kiinni Floorever Spa Tap Block työkalulla. Muistetaan lisätä kiiloja liikuntavaroihin työn edetessä. Läpivienneille on porattava halkaisijaltaan vähintään 10 mm suuremmat reiät. Viimeinen lautarivi sahataan oikean levyiseksi, huomioidaan 5 mm liikuntavara. Poistetaan asennuskiilat kun lattian asennus on valmis. Jalka-/liikuntasaumalistoja asennettaessa on huomioitava etteivät ne saa estää lattian elämistä, ts. ne eivät saa olla kiinni lattianpäällysteessä.


Hoito-ohje

Käyttöönottopuhdistus

Irtolika poistetaan. Pesu asennuksen jälkeen heikosti emäksisellä yleispuhdistusaineella.


Ylläpitopuhdistus

Suoritetaan miedolla yleispuhdistusaineella, jonka pH-arvo on 6-8.


Tahranpoisto

Tahrat poistetaan mahdollisimman nopeasti neutraalilla yleispuhdistusaineella (pH 6-8). Öljy, väriliidut ja tussi poistetaan mineraalitärpätillä tai puhdistusspriillä.


Vahaus

Vinyylien pinnassa on PUR-käsittely, jonka takia niitä ei vahata


Ennakoiva hoito

Sisääntulojen kohdalla käytetään ovimattoja (ei kumipohjainen) liankerääjinä. Kumipintaisista tavaroista tai jalkineista saattaa jäädä jälkiä vinyylin pintaan, joten niiden säilytys kenkätelineissä tai käytävämattojen päällä.