LUJA PH A VALK 9 L KESTÄVÄ ERIKOISAKRYLAATTIMAALI

157,00 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Luja, puolihimmeä, erikoisakrylaattimaali vaativiin olosuhteisiin
Puolihimmeä Luja on pesun- ja kulutuksenkestävä erikoisakrylaattimaali sisäseinien ja -kattojen maalaamiseen. Maali on homesuojattu, joten se soveltuu käytettäväksi myös kosteissa tiloissa.
Luja-sarjan tuotteet sisältävät homeenestoaineita, joten ne soveltuvat kosteisiin tiloihin niin kotikäytössä kuin isommissa julkisissa kohteissakin. Luja on vähäpäästöinen ja erittäin kestävä M1-luokan tuote, jolla on myös MED-hyväksyntä.
Luja on parhaimmillaan rankemman kulutuksen kohteissa. Luja-pintamaali kestää hyvin pesemistä ja pesussa käytettäviä kemikaaleja, kuten desinfiointiaineita.
Luja sävytetään Tikkurilan Symphony-värikarttojen mukaan. Valittavanasi on lähes rajaton määrä sävyjä!

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Puolihimmeä

Käyttökohde

1.1 Seinämaalit

Riittoisuus

n. 5-8 m²/L

Pakkauskoot

0,9L, 2,7L, 9L, 18L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Sively, telaus tai korkeapaineruiskutus

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili-, lastulevy-, kipsilevy ja puukuitulevypinnoille sisätiloissa. Soveltuu sekä uusille että ennen maalatuille pinnoille. Seinä- ja kattopinnat tiloissa, joissa pinnalta vaaditaan pesun ja kulutuksen kestävyyttä esim. eteisauloissa, porraskäytävissä sekä sairaalan käytävät ja -potilashuoneet ym. pinnat, joihin kohdistuu normaalia suurempaa rasitusta. Tuotteella on hyväksyntä epäsuoraan elintarvikekosketukseen (Suomen Elintarvikelaki 23/2006).


KÄYTTÖOHJE

Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan on oltava kuiva, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Esikäsittely Maalaamaton pinta:

Puhdista uudet pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla Presto-tasoitteella ja hio kuivunut pinta. Poista hiontapöly. Pohjamaalaa Luja Yleispohjamaalilla tai Varma-pohjamaalilla.


Ennen maalattu pinta:

Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu-pesuaineella ohjeen mukaan ja anna kuivua. Poista irtoava, lohkeileva maali kaapimella. Hio kovat, kiiltävät maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Kittaa kolot ja halkeamat sekä tasoita pinnat kohteeseen soveltuvalla Presto-tasoitteella. Hio tasoite ja poista hiontapöly. Suorita pohjamaalaus tarvittaessa Luja Yleispohjamaalilla tai Varma-pohjamaalilla ennen pintamaalausta.

Maalaus Ensimaalaus:

Sekoita Luja-pintamaali huolellisesti ennen käyttöä. Suorita pintamaalaus kahteen kertaan telalla, siveltimellä tai ruiskulla.


Huoltomaalaus:

Luja-pintamaalilla maalatut pinnat voit huoltomaalata samantyyppisellä vesiohenteisella maalilla. Katso kohta esikäsittely.

Työvälineiden puhdistus Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.

Hoito-ohjeet Tarvittaessa aikaisintaan n.1 kk:n kuluttua pintakäsittelystä. Pinnat puhdistetaan neutraalilla (pH 6 – 8) pesuaineliuoksella esim. pehmeää harjaa, pesusientä tai siivousliinaa käyttäen. Erittäin likaiset pinnat voidaan puhdistaa heikosti emäksisellä (pH 8 -10) pesuaineliuoksella esim. siivousliinaa tai pesusientä käyttäen. Pinnat huuhdellaan pesun jälkeen huolellisesti. Pesuainevalmistajan antamia laimennusohjeita tulee noudattaa pesuaineliuosta valmistettaessa.


Pintakäsittelyn jälkeen pintoja on käsiteltävä varoen muutamien viikkojen ajan, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 1kk:n kuluttua. Mikäli pintoja joudutaan puhdistamaan pian pintakäsittelyn jälkeen, puhdista pinta kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla.

EU VOC -raja-arvo (cat A/a) 30g/l(2010). Luja puolihimmeä sisältää VOC max. 30 g/l.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä 2012 314 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 04 ja 315 Vesiohenteiset sisäseinä- ja kattomaalit RL 05

Maalaustarvikeryhmä 2001 38 Vesiohenteiset dispersiomaalit RL 4 (RT-luokitus)

Perusmaalit A ja C

Värisävyt Tikkurilan Symphony-värikarttojen mukaan sävytettävät värit.

Kiiltoryhmä Puolihimmeä (4/RT-luokitus)

Riittoisuus

n. 5-8 m²/l.


Pakkaukset A-perusmaali: 0,9 l, 2,7 l, 9 l, 18 l.

C-perusmaali: 0,9 l, 2,7 l, 9 l.

Ohenne Vesi

Työtapa

Telaus, sively tai korkeapaineruiskutus.


-suutin 0,015″- 0,021″

-ohennemäärä 0 – 5 til.-%

Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Kosketuskuiva: n. 2 h.

Päällemaalauskuiva: n. 4 h.

Pesunkestävyys Erittäin hyvä. Kestää pesua myös sairaaloissa käytetyillä pesu- ja desinfektioaineilla.

Märkähankauskestävyys SFS-EN 13300 luokka I, ISO 11998.

Kemikaalienkestävyys Kestää liuotteita, esim. lakkabensiiniä.

Lämmönkestävyys 85 °C , ISO 4211-2 ja ISO 4211-3.

Kiinteäainetilavuus n.40 %.

Tiheys n. 1,2 kg/l, ISO 2811.

Varastointi Suojattava pakkaselta.