NORDICA EKO PM1 0,45L TALOMAALI TEKNOS

16,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Vesiohenteinen, kiiltävä talomaali puupinnoille ulkona. NORDICA EKON kiiltävä ja kova pinta hylkii likaa ja säilyttää ulkonäkönsä, värinsä ja kiiltonsa erittäin pitkään.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Kiiltävä

Käyttökohde

2.1 Puujulkisivumaalit

Riittoisuus

n. 5-8 m²/L

Pakkauskoot

0,45L, 0,9L , 2,7L, 9L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Levitys siveltimellä, maalausharjalla tai ruiskulla.

Tuotemerkki

Teknos

KÄYTTÖKOHTEET

Uudet ja aikaisemmin maalatut puupinnat, esim. ulkoseinät, räystäsaluset, vuorilaudat, ikkunanpuitteiden ulkolaudat. Hirsirakenteisiin suosittelemme WOODEX AQUA CLASSIC kuullotetta.


KÄYTTÖOHJE

PINNAN ESIKÄSITTELY

UUSI PUUPINTA: Käsittele pinta mahdollisimman pian. Ainakin kyllästys ja pohjamaalaus olisi paras tehdä jo rakennuskesänä. Pinnasta poistetaan irtonainen aines, lika, pöly ja home. Tarvittaessa käytetään RENSA FACADE julkisivu- ja homepesuainetta. Sivele pinta värittömällä WOODEX AQUA BASE pohjustepuunsuojalla. Anna kuivua 1 vuorokausi. Pohjamaalaa puupinnat 5-10 % ohennetulla NORDICA PRIMERILLA ja anna pintojen kuivua 1 – 3 vrk säästä riippuen. Puhdista ruosteiset teräsosat: hionta, teräsharjaus, tms., ja pohjamaalaa ne FERREX AQUA ruosteenestomaalilla.

AIKAISEMMIN MAALATTU TAI VANHA PUUPINTA: Vaihda huonokuntoiset puuosat uusiin. Poista irtonainen aines, lika ja pöly. Poista huonokuntoiset maalikerrokset kokonaan. Huomaa, että vanhan paksun maalikerroksen tarttuvuus alustaan saattaa olla heikentynyt niin, että maali on syytä poistaa vaikka maalikalvo vaikuttaakin ehjältä. Vanha maalikerros poistetaan ensisijaisesti kaapimalla tai teräsharjaamalla, sekä mahdollisesti lämmittämällä pintaa tarkoitukseen suunnitellulla infrapunalämmittimellä. Toissijaisesti voidaan käyttää maalinpoistoainetta tai suihkupuhdistusta. Pese pinnat RENSA FACADE julkisivu- ja homepesuaineella ja huuhtele hyvin. Vanhan, käsittelemättömän puupinnan voit käsitellä värittömällä WOODEX AQUA BASE pohjustepuunsuojalla ennen pohjamaalaustA.

UUSI PUUPINTA: Pohjusta paljaat puupinnat 5 – 10 % ohennetulla NORDICA PRIMERILLA. Anna kuivua 1 – 3 vrk säästä riippuen. Puhdista ruosteiset teräsosat: hionta, teräsharjaus, tms., ja pohjamaalaa ne FERREX AQUA ruosteenestomaalilla.


KÄSITTELYOHJE

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia samaan astiaan. Näin vältät sävyerojen syntymisen. Sekoita maali hyvin ja levitä siveltimellä, maalausharjalla tai ruiskulla 1 – 2 kertaan.


KÄSITTELYOLOSUHTEET

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Puun kosteus saa olla enintään 20 % puun kuivapainosta. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Maalausta suorassa auringonpaisteessa on vältettävä.


Ei saa jäätyä!


TEKNISET TIEDOT

Kuiva-ainepitoisuus: n. 37 tilavuus-%

Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC): EU VOC raja-arvo (kat A/d): 130 g/l. Tuotteen VOC: max. 130 g/l.

Kiilto: Kiiltävä

Sävytysjärjestelmä:Teknomix

Tiheys: n. 1,2 g/ml

Kosketuskuiva: 1 tunnin kuluttua

Ohenne: Vesi.

Välineiden pesu: Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja pesuaineella.

Säänkestävyys: Erittäin hyvä.

Pakkauskoot: Perusmaalit 1 ja 3: 0,45 L, 0,9 L, 2,7 L, 9 L. Perusmaali 5: 0,9 L, 2,7 L, 9 L