uutuuslaattakuvasto uutuuslaattakuvasto

OTTOCENTO RKMM COBALTO 20X20 PORCELLANATO 0,96M2/KRT

47,04 /krt

(49,00 /m2)

Vain 15 (krt) varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Ragnon Ottocento-laatoissa koristeellisuus yhdistyy moderniin designiin

Väritykseltään luonnolliset ja reunoistaan harkitun rosoiset Ottocento-laatat herättävät mielikuvan käsintehtyjen laattojen lämmöstä. Malliston monipuolisuus antaa rajattomat mahdollisuudet luoda yksilöllisiä yhdistelmiä.
Uusi trendikäs laattamallisto Ottocento tuo uuden tulkinnan keraamisista laatoista. Luoviin, houkutteleviin sisustuksiin inspiroivan malliston värimaailmasta löytyy neljä kylmää ja neljä lämmintä sävyä. Yksiväristen lisäksi mallistossa on kuusitoista erilaista, toisiinsa yhteensopivaa koristeellista kuvalaattaa.
Vanhahtava, kuluneen näköinen väritys ja silmiä hivelevät kuvioinnit heijastavat sisustussuunnittelun viimeisimpiä trendejä, koristeellisuutta ja luonnollisuutta. Vintage-vaikutelma on viimeistelty laatan reunojen rosoisella loppukäsittelyllä.

Tuotetiedot

Tuotestandardit EN14411

BIa lasitettu porcellanato

Laatan mitat (cm)

20 x 20

Laatan paksuus

10,0 mm

Muoto

Pienet neliöt (max.20*20cm)

Vedenimukyky

Enintään 0,5%

Käyttökohteet ja ominaisuudet

Keraamisten laattojen tekniset ominaisuudet määrittävät laatan soveltuvuuden aiottuun käyttötarkoitukseen. Laatan valintaan vaikuttavia ominaisuuksia ovat mm. laatan vedenimukyky, pakkasenkestävyys, kulutuksenkestävyys sekä liukkaudenkestoluokitus.


Porcellanato-laatat ovat rakenteeltaan erittäin tiiviitä keraamisia laattoja. Ne eivät juurikaan ime likaa tai vettä itseensä. Tuote soveltuu keskiraskaan kulutuksen/kevyen julkisen kulutuksen käyttökohtesiin sekä ulkokäyttöön.


Eurooppalaisen standardin EN 14411 mukaan laatat jaetaan niiden valmistustavan ja vedenimukyvyn mukaan eri luokkiin ja ryhmiin.

Tuotteen standardi:

EN 14411 Bla GL- Lasitettu porcellanato

Tuote soveltuu ulkokäyttöön. Vedenimukyky enintään 0,5%.


Värivaihtelu

Keraamisille laatoille on ominaista värivaihtelu eri valmistuserien välillä. Joillekin laatoille on ominaista värivaihtelu ja pinnan kuvion vaihtelu jopa samassa valmistuserässä. Keraamisten laattojen värivaihtelu ilmaistaan V-arvolla. Mitä suurempi V-arvo, sitä suurempi värivaihtelu yksittäisten laattojen välillä on.

V1 Värivaihtelua ei ole tai se on erittäin vähäistä. Laattavalinta voidaan tehdä saman valmistuserän yhden laatan perusteella.

V2 Vähäinen värivaihtelu. Laattavalinta kannattaa tehdä muutaman saman valmistuserän kappaleen perusteella. Laatat suositellaan lajiteltavaksi ennen asennusta.

V3 Merkittävä värivaihtelu. Laattavalintaa tehdessä on hyvä tarkastella useampaa saman valmistuserän kappaletta. Laatoitetusta pinnasta tulee sävyltään elävä. Laatat on lajiteltava ennen asennusta.


V4 Erittäin voimakas värivaihtelu. Laatassa esiintyvää värisävyä ei välttämättä ole toisessa laatassa. Laatoitetusta pinnasta tulee sävyltään elävä. Laattavalinta on tehtävä useamman kappaleen muodostamasta kokonaisuudesta. Laatat on ehdottomasti lajiteltava ennen asennusta.


Liukastumisenesto-ominaisuudet

Liukkaudenesto on ominaisuus, joka on suoraan verrannollinen turvallisuuteen ja siihen liittyvään vastuuseen. Lattialaattojen liukkaudella on erityistä merkitystä valittaessa laattaa erityissuunnittelua vaativiin kohteisiin, kuten sisäänkäynteihin ja portaisiin ulkotiloissa, uima-allastiloihin, sairaaloihin tms.

Laatat voidaan jakaa karheudeltaan eri R-luokkiin (julkiset tilat, joissa liikutaan jalkineet jalassa). Luokitukset ilmoittavat lattian kaltevuusasteen, jolla ihminen pystyy kävelemään menettämättä tasapainoaan. Normaaliin kotikäyttöön ei tarvita luokitusta.


Käyttökohteet

G Kaikki kodin tilat. Kevyt julkinen käyttö