PARLA SAARNI 3S SOPRANO MATTALAK. PARKETTI 2,7 M2/KRT

114,75 /krt

(42,50 /m2)

Varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Tästä tuotteesta voi myös tilata näytteen kotiin.

Parkettilaudan kokonaismitta on 14 x 205 x 2195 mm. Saarni Soprano parketin jalopuinen pintakerros muodostuu jalopuisista saarnisäleistä, joiden leveys on 70 mm ja pituus 200-450 mm. Saarni Soprano parketti on pintakäsitelty valkoisella mattalakalla. Saarnen syykuvio ja luonnollinen värivaihtelu kuultaa silkinhimmeän mattalakan alta.

Tuotetiedot

Lattianpäällysteen tyyppi

Kolmikerrosrakenne

Pintakäsittely

Mattalakka, valkoinen, valkoinen mattalakka

Paloluokka

Dfl-s1

Kiinnitystapa

Taittopontti

Laudan koko

2195 x 205 mm

Paksuus

14 mm

Takuu

10 vuotta

ASENNUS

Lukkoponttiparketti asennetaan ns. uivaksi lattiaksi, ja se on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen. ParlaFix-parkettilautojen lukkopontin profiilimekanismi on suunniteltu niin, että se asennettaessa ohjaa parkettilaudan paikoilleen. ParlaFix-parketti soveltuu asennettavaksi aluslattian päälle, jossa on lattialämmitys.


Asennus- ja hoito-ohje

Asennusohje


Tarkista aina ennen asennuksen aloittamista riittävässä valaistuksessa, että asennettava tuote on ehjä. Viallista tuotetta ei saa asentaa.


Asenna parketti päävalon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Laske päällystettävälle alueelle tarvittava lattialautojen määrä. Aloita parketin asentaminen huoneen pitkältä sivulta, jossa suurin osa huoneen ovista on. Mikäli ovia on huoneen jommallakummalla päätyseinällä, aloita lattian asentaminen siltä seinältä. Jätä vähintään 10mm liikuntasauma kiinteisiin rakenteisiin käyttämällä tarkoitukseen sopivia kiiloja. Ohje liikuntasauman leveydeksi: 1,5 mm / metri, minimi 10 mm. Mikäli lattia on yli 10 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Parkettilattia ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). Poraa läpivientejä varten halkaisijaltaan vähintään 20 mm suuremmat reiät.

Jos lattian korotus vaatii ovien karmien sahaamista, käytä mittana lattialaudan palaa. Poista asennuskiilat kun lattian asennus on valmis. Asenna jalka- ja liikuntasaumalistat, huomioi etteivät ne estää lattian elämistä. Jos viimeinen asennettava lautarivi on kapeampi kuin 30 mm, myös ensimmäinen lautarivi on sahattava kapeammaksi. Laudat voidaan asentaa joko vasemmalta oikealle tai päinvastoin.

Tutustu paketissa oleviin asennusohjeisiin huolellisesti ennen kuin aloitat asentamisen.


Hoito-ohje


Ennaltaehkäise lattian likaantuminen ja kuluminen laittamalla ovimatto sekä oven sisä- että ulkopuolelle, Kiinnitä huonekalujen jalkoihin huopapalat. Huopapaloilla estetään tarpeettomien naarmujen ja jälkien syntyminen lattiaan.

Imuroi tai lakaise lattia. Tarvittaessa pyyhi lattia lähes kuivaksi väännetyllä mopilla/rätillä. Nihkeäpyyhityn lattian on oltava kuiva yhden minuutin kuluttua pyyhkimisen jälkeen. Tällöin on käytetty oikea määrä vettä. Jos käytät puhdistusainetta, varmista että sen pH on neutraali (enintään 8). Vältä liiallista puhdistusaineen käyttöä.

Pyyhi kaikki lattialle kaatuneet nesteet heti pois.

Mikäli lattiaan on tullut tahra, voit poistaa sen välittömästi miedolla yleispuhdistusaineella. Hankalat tahrat kuten öljy, kenkälankki, kumi, noki, kuivuneet suklaa- ja rasvatahrat, asfaltti voidaan varovasti puhdistaa etyylialkoholilla tai lakkabensiinillä. Väriliitu-, huulipuna- tai tussitahrat puhdistetaan laimennetulla alkoholilla. Steariini tai purukumi jäähdytetään joko jäädytyssuihkeella tai jääpalapussin avulla, jonka jälkeen tahra varovasti raaputetaan pois.


HOITO-OHJE

Lakatulle parketille joutunut hiekka ja pöly puhdistetaan pölynimurilla tai harjalla. Tarvittaessa lattia pyyhitään kuivaksi puristetulla rievulla tai mopilla. Puhdistukseen käytetään haaleaa vettä, johon voi lisätä lattian puhdistukseen tarkoitettua pesuainetta, noudattaen pesuaineen annostelu- ja käyttöohjetta. Voimakkaiden pesuaineiden käyttöä on vältettävä. Myöskään vahaa tai vahapitoisia kiillotusaineita ei pidä käyttää.

Tahrojen poisto: Lattialle läikkynyt aine poistetaan heti pois pyyhkimällä. Tahrat, jotka eivät lähde pyyhkimällä tarvitsevat erilaisia puhdistusaineita.

Tahralaji -> Puhdistusaine

hedelmät, marjat, mehut, maito, kerma, virvoitusjuomat, olut, viini, kahvi, tee -> synteettinen puhdistusaine

suklaa, rasva, öljy, kenkävoide, korkojen jäljet, terva, piki -> mineraalitärpätti

värinauha, monistusvaha, korjauslakka, kuulakärkikynä, muste, huulipuna -> taloussprii

veri kylmä -> vesi

Lähde: Suomen lattiapäällysteyhdistys ry


Lattian kunnostus

Mikäli lattiapinta on käytössä kulunut tai naarmuuntunut, voidaan se tarvittaessa hioa ja pintakäsitellä uudelleen.