PARLA TAMMI CHALET COAST MAT.V.HARJ PARKETTI 2,5 M2/KRT

166,25 /krt

(66,50 /m2)

Vain 9 (krt) varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Antiikkinen Chalet Coast on sävyltään lämpimän kullanruskea. Antiikkisen patinoitunut ilmettä ammentaa tammen voimakkaiden ja näyttävien syy- ja oksakuvioiden yhdistelmä. Parketin pintaa on harjattu kevyesti korostamaan entisestään puun luonnollisia ominaisuuksia. Valmiin lattiapinnan ilme on lankkumainen parkettilaudan pintasäleen sivuilla ja päädyissä olevien kevyiden reunaviisteiden ansiosta. Chalet-parkettilaudan mitta on 14 x 190 x 2195 mm. Yhtenäisen pintasäleen leveys 190 mm.

Tuotetiedot

Lattianpäällysteen tyyppi

Kolmikerrosrakenne

Pintakäsittely

Mattalakka, harjattu pinta, värjätty

Paloluokka

Dfl-s1

Kiinnitystapa

Taittopontti

Laudan koko

2195 x 190 mm

Paksuus

14 mm

Takuu

10 vuotta

Käyttökohteet

Parketti on aina ylellinen, klassinen ja kestävä valinta. Parketti nostaa asunnon arvoa ja on miellyttävän tuntuinen sekä ekologinen pintamateriaali. Erilaiset pintakäsittelyt antavat runsaasti vaihtoehtoja perinteisten kuosien ohelle. Parkettilattia voidaan uudelleen käsitellä, jolloin tuotteen elinkaari on pitkä. Puu on elävää materiaalia, se sopeutuu ympäröivän ilman kosteuteen ja laajenee tai kutistuu sisäilman kosteuden vaihtelun mukaan. Parkettilattia asennetaan vasta, kun muut rakennus- ja remontointivaiheet on suoritettu. Parkettilattian asentaminen on helppoa. Laudat lukittuvat yhteen mekaanisesti, ja liitokset ovat käytännössä näkymättömät. Koska parketti on luonnontuote, lautojen ulkonäkö vaihtelee yksilöllisesti kuvissa tai näytteissä olevista laudoista.


Asiantuntijamme neuvovat Sinua mielellään- Värisilmä auttaa!


Asennus- ja hoito-ohje

Asennusohje


Tarkista aina ennen asennuksen aloittamista riittävässä valaistuksessa, että asennettava tuote on ehjä. Viallista tuotetta ei saa asentaa.


Asenna parketti päävalon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Laske päällystettävälle alueelle tarvittava lattialautojen määrä. Aloita parketin asentaminen huoneen pitkältä sivulta, jossa suurin osa huoneen ovista on. Mikäli ovia on huoneen jommallakummalla päätyseinällä, aloita lattian asentaminen siltä seinältä. Jätä vähintään 10mm liikuntasauma kiinteisiin rakenteisiin käyttämällä tarkoitukseen sopivia kiiloja. Ohje liikuntasauman leveydeksi: 1,5 mm / metri, minimi 10 mm. Mikäli lattia on yli 10 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Parkettilattia ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). Poraa läpivientejä varten halkaisijaltaan vähintään 20 mm suuremmat reiät.

Jos lattian korotus vaatii ovien karmien sahaamista, käytä mittana lattialaudan palaa. Poista asennuskiilat kun lattian asennus on valmis. Asenna jalka- ja liikuntasaumalistat, huomioi etteivät ne estää lattian elämistä. Jos viimeinen asennettava lautarivi on kapeampi kuin 30 mm, myös ensimmäinen lautarivi on sahattava kapeammaksi. Laudat voidaan asentaa joko vasemmalta oikealle tai päinvastoin.

Tutustu paketissa oleviin asennusohjeisiin huolellisesti ennen kuin aloitat asentamisen.


Hoito-ohje


Ennaltaehkäise lattian likaantuminen ja kuluminen laittamalla ovimatto sekä oven sisä- että ulkopuolelle, Kiinnitä huonekalujen jalkoihin huopapalat. Huopapaloilla estetään tarpeettomien naarmujen ja jälkien syntyminen lattiaan.

Imuroi tai lakaise lattia. Tarvittaessa pyyhi lattia lähes kuivaksi väännetyllä mopilla/rätillä. Nihkeäpyyhityn lattian on oltava kuiva yhden minuutin kuluttua pyyhkimisen jälkeen. Tällöin on käytetty oikea määrä vettä. Jos käytät puhdistusainetta, varmista että sen pH on neutraali (enintään 8). Vältä liiallista puhdistusaineen käyttöä.

Pyyhi kaikki lattialle kaatuneet nesteet heti pois.

Mikäli lattiaan on tullut tahra, voit poistaa sen välittömästi miedolla yleispuhdistusaineella. Hankalat tahrat kuten öljy, kenkälankki, kumi, noki, kuivuneet suklaa- ja rasvatahrat, asfaltti voidaan varovasti puhdistaa etyylialkoholilla tai lakkabensiinillä. Väriliitu-, huulipuna- tai tussitahrat puhdistetaan laimennetulla alkoholilla. Steariini tai purukumi jäähdytetään joko jäädytyssuihkeella tai jääpalapussin avulla, jonka jälkeen tahra varovasti raaputetaan pois.


Alusta ja olosuhteet

Parketti on luonnonmateriaali joka elää johtuen ilmankosteuden vaihteluista. Liian suuren elämisen ja sen aiheuttamien vaurioiden estämiseksi huoneessa on säilytettävä normaali huonelämpötila (vähintään +18°C) . Ilman suhteellisen kosteuden on oltava ennen asennusta, asennuksen aikana ja sen jälkeen 35-60 %. Parketti varastoidaan asennuskohteessa ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 tuntia) ennen asennustyön aloitusta. Avaa lautapakkaukset vasta juuri ennen asennusta, ettei lattia ehdi sitoa kosteutta itseensä ennen asennusta. Parkettilattia tulee asentaa vasta, kun kaikki muut rakennusvaiheet, esimerkiksi maalaus ja laatoitus, on suoritettu ja rakennuksen suhteellinen kosteus on sopiva.


Parketti asennetaan aina kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle, niin sanotusti uivaksi lattiaksi. Uivalla lattialla tarkoitetaan sitä, ettei parkettia liimata tai muutoinkaan kiinnitetä alustaan.


Tarkista ennen asennusta aluslattian suoruus:

Suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm 2 metrin matkalta. Tarvittaessa oikaise lattia tasoitteella tai levyttämällä. Vanha lattianpäällyste on puhdistettava huolellisesti. Poista kaikki vanhat kokolattiamatot ja vastaavat rakenteet. Kiviainespinnoilla on käytettävä aina 0,2 mm PE-kalvoa (tai vastaavaa tavarantoimittajan hyväksymää kosteussulkua).


Tarkista ennen asennusta aluslattian kosteus:

Kiviainespintaisten lattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH). Välipohjarakenteissa asennetaan vähintään 2 mm paksu, askeläänen eritykseen tarkoitettu alusmateriaali (VTT:n hyväksymä).