TUNTO HIENO AP 2,7L VESIOHENTEINEN STUKTUURIPINNOITE

65,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Tunto Hieno on Tunto-sarjan hienojakoisin struktuuripinnoite. Sillä on rajattomat mahdollisuudet niin sileiden kuin vahvasti kolmiulotteisten pintojen tekemiseen.
Täyshimmeä pinta ja aidon materiaalin tuntu, Tunto Hienon pinta on kauniin huokoinen ja täyshimmeä.
Rajattomasti työstömahdollisuuksia:
Tunnon kolmiulotteisen pinnan olemus syntyy työstäessä. Pinta voidaan muotoilla esimerkiksi teräslastalla, kumilastalla, hammaslastalla, siveltimellä tai katuharjalla.
Voit sävyttää Tunto Hienon Symphony-värikartan sävyihin.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Täyshimmeä

Käyttökohde

1.4 Kuviointi- ja efektituotteet

Riittoisuus

1-9 m2/l.vaihtelee huomattavasti työstötavasta riippuen. Telalevitys 1-5m²/L, sivelytekniikka 2-2,5m²/L, lastalevitys 2-9m³/L.

Pakkauskoot

2,7L , 9L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Levitys telalla ja kuviointi esimerkiksi leveällä siveltimellä, tapettilastalla, jäykällä harjalla tai kuviointitelalla.

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Uudet ja ennen maalatut betoni-, rappaus-, tiili-, puukuitulevy-, kipsilevy- ja lastulevypinnat, joihin halutaan kuvioitu pinnoite. Tunto Hieno on kevyttä levittää myös kattoihin. Seinät ja katot kuivissa sisätiloissa.


KÄYTTÖOHJE

Käsittelyolosuhteet Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva. Ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan on oltava vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Esikäsittely Maalaamaton pinta:

Puhdista maalaamattomat pinnat liasta ja pölystä. Tasoita pinnat tarvittaessa sopivalla Presto-kevyttasoitteella. Pohjamaalaa Varma-pohjamaalilla. Maalaa tulevan pinnoitteen sävyn mukaan 1-2 kertaan Harmonylla tai Nova 7:lla.


Ennen maalattu pinta:

Pese ennen maalatut pinnat Maalipesu pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Kittaa tarvittaessa kolot sopivalla Presto tasoitteella. Hio kiiltävät maalipinnat himmeiksi hiomapaperilla ja poista hiontapöly. Maalaa tulevan pinnoitteen sävyn mukaan kertaalleen Harmonylla tai Nova 7:lla, jos sävyero pohjan ja pinnoitteen välillä on suuri.

Maalaus Sekoita Tunto Hieno struktuuripinnoite huolellisesti ennen käyttöä. Levitä telalla. Telattu pinta voidaan kuvioida esimerkiksi leveällä siveltimellä, tapettilastalla, jäykällä harjalla tai kuviointitelalla. Levitä pinnoite paksuna kerroksena seinäpinnoille n. 1 m2 kerrallaan ja tee lopullinen pintakuviointi käsitellylle alueelle heti. Vältä kuitenkin ylipaksuja kerroksia, koska kuivassa pinnassa voi tällöin esiintyä halkeilua. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä pinnoite-erä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi.

Työvälineiden puhdistus Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen koristepinnoitteen poistoon suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.

Hoito-ohjeet Pinnat puhdistetaan kuivapuhdistuksena käyttäen imuria, pehmeää harjaa tai pölypyyhettä.

Huoltokäsittely Struktuuripinnan tasoittaminen:

Mikäli haluat tavallista maalipintaa tai toisenlaista struktuuripintaa, tasoita Tunto pinta kohteeseen soveltuvalla Tikkurilan Presto tasoitteella. Jatka käsittelyä kohdasta Esikäsittely Maalaamaton pinta.

EU VOC -raja-arvo (cat A/l) max. 200 g/l (2010).

Tunto Hieno sisältää VOC max. 200 g/l.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä 2012 319 Muut vesiohenteiset seinä- ja kattomaalit sisäkäyttöön

Maalaustarvikeryhmä 2001 37 Vesiohenteiset pinnoitteet sisäkäyttöön RL 1…3 (RT-luokitus)

Perusmaalit AP ja C

Värisävyt Voidaan sävyttää Tunto värikartan mukaan. Valaistus ja tuotteen pintarakenne saavat aikaan lopullisen värivaikutelman. Tuote täytyy esiravistaa ennen sävytystä.

Kiiltoryhmä Täyshimmeä (6/RT-luokitus)

Riittoisuus 1-9 m2/l.vaihtelee huomattavasti työstötavasta riippuen

– Paksu telaus 1-1,5m2/l


– Ohut telaus 4-5 m2/l


– Sivelytekniinkka 2-2,5 m2/l


– Paksu tapettilastalevitys 2-2,5 m2/l


– Ohut teräslastalevitys 7-9 m2/l


Pakkaukset 2,7 l, 9 l.

Ohenne Vesi

Työtapa Levitys telalla ja kuviointi esimerkiksi leveällä siveltimellä, tapettilastalla, jäykällä harjalla tai kuviointitelalla.

Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Kerrospaksuudesta riippuen 1-5 tuntia.

Lämmönkestävyys 80 °C, ISO 4211-3

Kiinteäainetilavuus 53 %.

Tiheys 1,0 kg/l, ISO 2811.

Varastointi Suojattava pakkaselta.


EU VOC -raja-arvo

(cat A/l) max. 200 g/l (2010).

Tunto Hieno sisältää VOC max. 200 g/l.

KÄYTTÖTURVALLISUUS

Tuotteen koostumus ei edellytä varoitusmerkintöjä. Käytössä on noudatettava huolellisuutta ja vältettävä tarpeetonta altistumista. Tuotteesta on saatavilla käyttöturvallisuustiedote (tuotelinkit).