ULTRA CLASSIC A 2,7L TALOMAALI

59,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Ultra-talomaalit ovat Tikkurilan 150 vuotisten perinteiden ja vahvan tuotekehityspanostuksen tulos ja puolihimmeä Ultra Classic on Ultra-perheen isä. Ympäristöystävällinen Ultra Classic sopii niin pohjustetulle kuin tehdaspohjamaalatullekin pinnalle tai huoltomaalauskohteelle. Klassikolle on myönnetty myös Avainlippu.

Ultra Classicilla saat kaunista puolihimmeää maalipintaa, joka vastaa vanhan Ultra talomaalin kiiltoa. Värit taloosi valitset helposti valmiiksi suunnitelluista Kaunis Talo – väriyhdistelmistä tai Talomaalit-värikartasta.

Ultra Matt suojaa puuta vesirasitukselta, mutta läpäisee vesihöyryä. Kuin vastamaalattu kovissakin olosuhteissa.

Ultra-tuotteiden sideaineen uusin polyakrylaatti-teknologia antaa maalille huippuluokan värin- ja kiillonkeston. Sideaineen kovuus ja joustavuus on sovitettu tarkoin siten, että maali joustaa puun päällä halkeilematta ja hilseilemättä koko sen käyttöiän. Sopiva kovuus puolestaan auttaa pintaa pysymään puhtaana pidempään, koska lika ei paistu kesähelteelläkään kiinni pintaan.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Puolihimmeä

Käyttökohde

2.1 Puujulkisivumaalit

Riittoisuus

Höylälauta 7-9m²/L, sahalauta 4-6m²/L

Pakkauskoot

0,9L, 2,7L, 7,2L, 9L, 18L

Ohenne

Vesi

Työtapa

Sively tai ruiskutus

KÄYTTÖKOHTEET

Lautaverhoillut ulkoseinät, vuorilaudat yms. Käsittelemättömien, teollisesti pohjamaalattujen tai aikaisemmin puupintojen ulkomaaleilla käsiteltyjen pintojen ulkomaalaukseen.


KÄYTTÖOHJE

KÄSITTELYOLOSUHTEET:

Maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5° C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja kuivumisen aikana.


ESIKÄSITTELY:

Maalaamaton pinta:

Puhdista käsittelemätön puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoisto-liuoksella käyttöohjeen mukaan. Pohjusta pinta mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa Valtti Pohjuste tai Valtti Akvabase pohjustuspuunsuojalla. Suojaa ruostuvat metalliosat, kuten naulankannat, Rostex Super ruosteenestopohjamaalilla. Poista irtoava pihka oksankohdista.


Teollisesti pohjamaalatut ja aiemmin maalatut pinnat:

Puhdista puupinta mahdollisesta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Poista aikaisemmin maalatusta puupinnasta irtoava maali kaapimella ja harjaa pinta puhtaaksi teräsharjalla. Pese likaantuneet ja homehtuneet pinnat Tikkurilan Homeenpoisto-liuoksella käyttöohjeen mukaan. Käsittele puupuhtaat pinnat Valtti Pohjuste tai Valtti Akvabase pohjustuspuunsuojalla.


MAALAUS:

Maalaamaton pinta:

Pohjamaalaa pinnat kertaalleen Ultra Primerilla tai Öljypohjalla. Pintamaalaa pinnat 1-2 kertaan Ultra Classic talomaalilla. Käsittele puun päätypinnat huolellisesti.


Teollisesti pohjamaalatut ja aiemmin maalatut pinnat:

Pohjamaalaa esikäsitellyt pinnat kertaalleen Ultra Primerilla tai Öljypohjalla. Välimaalaa hyväkuntoiset teollisesti pohjamaalatut pinnat Ultra Primerilla (yli 10 kk säärasituksessa olleet teolliset pohjamaalipinnat Öljypohjalla), pintamaalaa Ultra Classic talomaalilla 1-2 kertaan.


Vanhat maalipinnat:

Maalaa aikaisemmin öljymaalilla tai akrylaattimaalilla maalatut pinnat 1-2 kertaa Ultra Classic talomaalilla. Jos vanha pinta on kulunut, pohjamaalaa ensin vanha öljymaalipinta Öljypohjalla ja vanha akrylaattimaalipinta Ultra Primerilla. Pintamaalaa Ultra Classic talomaalilla.


Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä harjasiveltimellä tai korkeapaineruiskulla. Käsittele puun päätypinnat erityisen huolellisesti. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi.


Puussa on pihkaa ja muita värjääviä uuteaineita erityisesti oksankohdissa, jotka lämpö- ja kosteusvaihteluiden seurauksena voivat aiheuttaa maalipinnan värjääntymistä eli läpilyöntejä. Pohjamaalin (Öljypohja tai Ultra Primer) käyttö vähentää läpilyöntejä.


TYÖVÄLINEISEN PUHDISTUS:

Pese työvälineet vedellä. Hieman kovettuneen maalin poistoon välineistä suositellaan Tikkurilan Pensselipesua.

Hoito-ohjeet Maalattua pintaa on käsiteltävä varoen, sillä tuote saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä normaaliolosuhteissa noin 4 viikossa. Pian käsittelyn jälkeen pinta voidaan puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla, nihkeällä puhdistusliinalla tai mopilla.


Aikaisintaan 1 kuukauden kuluttua maalaamisesta likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


HUOLTOKÄSITTELY:

Ultra Classic talomaali voidaan huoltomaalata Ultra-sarjan talomaaleilla tai Pika-Teho talomaalilla.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä: 2012 461 Puujulkisivujen vesiohenteiset dispersiomaalit RL 11…13


Perusmaalit: A ja C


Värisävyt: Tikkurilan Puutalot-värikartan tai Kaunis Talo -värilastujen värit.


Kiiltoryhmä: Puolihimmeä (4/RT-luokitus)


Riittoisuus: Sahatulle puupinnalle 4-6 m2/l. Höylätylle puupinnalle ja ennen maalatulle pinnalle 7-9 m2/l.


Pakkaukset: 0,9 l, 2,7 l, 9 l


Ohenne: Vesi


Työtapa: Sively harjasiveltimellä tai ruiskutus.

Korkeapaineruiskutus

-suutin 0,018″ – 0,023″ eli 0,460 – 0,580 mm.

-ohennemäärä 0 – 10 til. %.


Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 % Kosketuskuiva n. 1 tunnin kuluttua. Seuraava käsittely voidaan tehdä 2-4 tunnin kuluttua normaaliolosuhteissa. Alhaisemmassa lämpötilassa ja kostealla säällä kuivumisaika on pidempi.


Säänkestävyys: Hyvä myös teollisuusilmastossa.


Kiinteäainetilavuus: n. 41 %.


Tiheys: n. 1,3 kg/l, ISO 2811.


Varastointi: Suojattava pakkaselta.


EU VOC -raja-arvo: (cat A/d) 130g/l(2010) Ultra Classic sisältää VOC max. 130 g/l.