VALTTI KALUSTE- JA TERASSIÖLJY 2,7L KELONHARMAA

50,90 /ast

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Helposti levitettävä, valmiiksi sävytetty puuöljy on kestävä valinta terassien, laiturien tai puukalusteiden öljyämiseen. Valtti Kaluste- ja terassiöljy imeytyy hyvin puuhun ja on pintakuiva jo kahdessa tunnissa käsittelyn jälkeen. Öljystä on saatavilla Suomen luontoon istuvat värit: Ruskea, Musta ja Kelonharmaa.

Tikkurilan Valtti Kaluste- ja terassiöljy Ruskean väri tasoittaa lämpöpuun, kovapuun ja ruskean kestopuun omaa luonnollista väriä.

Valtti Kaluste- ja terassiöljy imeytyy hyvin puuhun. Valmisvärit kelonharmaa, musta ja ruskea estävät auringon hajottavaa vaikutusta. Öljytty pinta on myös miellyttävän tuntuinen.

Vanha, likaantunut ja ajan myötä tummunut puu voidaan käsitellä yksinkertaisesti Valtti Kaluste- ja terassiöljy Mustalla. Muutos on huomattava ja pinnat näyttävät selvästi uudemmilta, kun väri on syvä ja tasainen eikä pinnassa näy tummia läiskiä.

Tuotetiedot

Kiiltoaste

Ei määriteltävissä

Käyttökohde

2.3 Puunsuojat ja kuullotteet

Riittoisuus

Uudelle puupinnalle 7-15m²/L, vanhalle puupinnalle 5-7m²/L

Pakkauskoot

0,9L, 2,7L , 9L

Ohenne

Lakkabensiini

Työtapa

Sively, ruiskutus tai sienilevitys

Tuotemerkki

Tikkurila

KÄYTTÖKOHTEET

Tuotteet sopivat kovapuulle, kestopuulle (painekyllästetty), lämpökäsitellylle ja käsittelemättömälle puulle sekä aikaisemmin öljykäsitellylle puulle. Alustan väri vaikuttaa lopulliseen pinnan sävyyn. Erityisesti kelonharmaa öljy toimii parhaiten haalistuneella, neutraalin värisellä puulla. Jo harmaantunut ja nukkainen puu imee öljyä voimakkaasti ja lopputuloksesta tulee tällöin hyvin tumma.Tee aina koesively.


KÄYTTÖOHJE

KÄSITTELYOLOSUHTEET:

Käsiteltävän pinnan on oltava kuiva eli puun kosteuspitoisuuden on oltava alle 20 %, sillä kostea puu ei ime öljyä ja öljy kuivuu kosteassa hitaasti. Koska painekyllästetty puu on usein märkää, suosittelemme sen pintakäsittelyä noin puolen vuoden kuluttua asennuksesta.


Käsittelyn ja kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja puunsuojan lämpötilan olla vähintään +5 ºC ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.


ESIKÄSITTELY:

Käsittelemätön pinta:

Puhdista puupinta liasta, pölystä ja irtoavasta aineksesta. Pese homehtunut puupinta Homeenpoistolla tai Tehopesulla käyttöohjeen mukaan.


Aikaisemmin puuöljyllä käsitelty pinta:

Poista pinnalta irtoava aines kaapimella ja/tai teräsharjalla. Pese homehtunut tai kulunut ja haalistunut pinta Homeenpoistolla tai Tehopesulla käyttöohjeen mukaan. Jos puun pinnalle jää pesusta huolimatta selvä kalvo, poista se ennen käsittelyä. Anna pinnan kuivua, sillä kostea puu ei ime öljyä ja öljy kuivuu kosteassa hitaasti.


KÄSITTELY:

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä saman valmistuserän tuotetta.


Sekoita Valtti Kaluste- ja terassiöljy hyvin ennen käyttöä ja useasti käytön aikana. Levitä öljy siveltimellä tai sienellä tiukkaan siten, että kaikki öljy imeytyy puuhun. Pyyhi tarvittaessa imeytymätön öljy pois. Sivele tasaisesti ja yhtäjaksoisesti koko laudan pituudelta jatkoskohtien välttämiseksi. Käsittele ulkokalusteet kertaalleen. Huokoinen puu voi tarvita 2 käsittelyä. Laitureita käsiteltäessä huolehdi, ettei öljyä pääse veteen.


Seuraavan käsittelyn voit suorittaa öljyn imeydyttyä ja pinnan kuivuttua, sääolosuhteista riippuen muutaman tunnin kuluttua. Jokainen öljyämiskerta tummentaa puun pintaa. Jos et halua pinnasta tummempaa, voit huoltokäsitellä Valtti Kaluste- ja terassiöljyllä käsitellyt pinnat kirkkaalla Valtti Puuöljyllä.


Huoltokäsittely tarvittaessa. Jatkuvassa säärasituksessa olevat pinnat saattavat tarvita käsittelyä vuosittain.


TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS:

Lakkabensiinillä 1050 tai Tikkurilan Pensselipesulla.


HOITO-OHJEET:

Käsittele uutta pintaa varoen noin 1 viikon ajan, jotta tuote ehtii saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä. Pintaa voidaan tarvittaessa puhdistaa kevyesti pehmeällä harjalla tai mopilla noin kahden vuorokauden kuluttua pintakäsittelystä.


Likaantunut pinta voidaan puhdistaa Huoltopesulla (1 osa Huoltopesua 10 osaan vettä). Puhdista tahrat ja erittäin likaiset pinnat vahvemmalla huoltopesuliuoksella (1:1). Pesun jälkeen huuhtele pinnat ja anna kuivua.


TEKNISET TIEDOT

Maalaustuoteryhmä 2012 741 Liuoteohenteiset öljyt ulkokäyttöön RL 11…14


Värisävyt: Ruskea, kelonharmaa, musta


Kiiltoryhmä: Ei määriteltävissä


Riittoisuus: 5-7 m2/l vanhalle ja kuluneelle puupinnalle. 7-15 m2/l uudelle tai hyväkuntoiselle puupinnalle


Pakkaukset: 0,9 l, 2,7 l ja 9 l


Ohenne: Lakkabensiini 1050


Työtapa: Sively, ruiskutus tai sienilevitys


Kuivumisaika, +23 °C ilman suht. kosteus RH 50 %: Pintakuiva muutamassa tunnissa. Kuivumiseen vaikuttavat pinnan huokoisuus ja käytetyn puuöljyn määrä. Seuraava käsittely voidaan suorittaa pinnan kuivuttua, sääolosuhteista riippuen muutaman tunnin kuluttua.


Säänkestävyys: Huoltokäsittely tarvittaessa. Jatkuvassa säärasituksessa olevat pinnat saattavat tarvita käsittelyä vuosittain.


Kiinteäainetilavuus: 25 %.


Tiheys: 0,9 kg/l, ISO 2811.


Varastointi: Kestää kylmävarastoinnin ja -kuljetuksen. Sulje avattu pakkaus huolellisesti. Käytä avatun astian sisältö saman maalauskauden aikana, vajaassa astiassa tuotteen ominaisuudet voivat muuttua.